10 elettä käytettäväksi tai vältettäväksi

Niiden monien asioiden joukossa, joita teemme päivittäin varmistaaksemme eläinten mukavuuden, niiden ruokinta on epäilemättä alkeellisinta. Mutta se on myös yksi tärkeimmistä, kun tiedät kuinka paljon ruoka voi vaikuttaa terveyteen ja siten hyvinvointiin… Voit siis yhtä hyvin omaksua oikeat refleksit tällä alueella!

Toimenpiteet…

Varmista riittävä veden saanti

Kuten ruoka, vesi on välttämätöntä ja edistää hyvää terveyttä: se on enemmän kuin 60 % aikuisen kissan kokonaispainosta. Joten pidä talossa useita vesipisteitä paikoissa, joista kissasi pitää erityisen paljon. Mikä vie meidät seuraavaan kohtaan.

Syötä sitä märällä ruoalla

Miksi ? Jo siksi, että se auttaa kosteuttamaan sitä paremmin. Mutta myös siksi, että se on mahdollisuus monipuolistaa ruokavaliotasi. Myös märkäruoka, kuten mash, on vähemmän kaloreita ja siinä on korkeampi proteiinipitoisuus. Ei siis kannata jättää huomiotta.

Mukauta ruokavaliotasi

Jokaisella kissalla on erilaiset tarpeet. A kissanpentu ei ole samoja tarpeita kuin a aikuinen tai vanhempi kissaja kaikki riippuu heidän terveysprofiilistaan: steriloitu, munuaispotilas, jne. Jokaisella kissalla on oma ruokavalionsa. Paras tapa selvittää, mikä hänelle sopii parhaiten, onkeskustele eläinlääkärisi kanssa.

Priorisoi proteiinit

Jos sitä voidaan ruokkia hedelmillä ja vihanneksilla, näitä ruokia eivät muodosta erillistä järjestelmää kissalle. Ne ovat suurimmaksi osaksi hyödyttömiä keholleen, kun jälkimmäinen pystyy omaksumaan ne… Joten varmista aina, että liha on yksi tärkeimmistä ainesosista heidän kulhonsa, ennen muroja ja riisiä!

Anna hänen leikkiä ruualla

Mitä ihmiset eivät voi tehdä, kissat voivat… Ja se pätee ruoalla leikkimiseen! A pipolino tai hauska kulho, mikä olisikaan parempi tapa kutittaa metsästysvaistoaan? Tämä stimuloida fyysisesti ja henkisesti, joka on enemmän kuin ihanteellinen heidän hyvinvoinnilleen. Se on myös valmis ratkaisu välttää ahmattia!

kissa syö
Tekijät: Sergey Pakulin/iStock

.. Ja ne, jotka kannattaa unohtaa

ruokkia häntä liikaa

Tietenkin se, että et halua lemmikkisi olevan nälkäinen, on kiitettävää käytöstä. Mutta sen, että herra on pakkomielle ruoasta, ei pitäisi saada sinua täyttämään hänen kulhoaan liikaa. Älä unohda, että liikalihavuus on yksi kissojen yleisimmistä vaivoista . Eläinlääkärit suosittelevat 25-35 kaloria/kgeläimestäsi, mutta sovitun annoksen ottamiseksi on suositeltavaa varata aika eläinlääkärin kanssa.

Lopeta pöytäromut

Meillä on tapana virheellisesti ajatella, että kissat ovat kaikkiruokaisia, mutta ne ovat pääasiassa lihansyöjiä. Jos kananpala pöydän alla ei tietenkään satuta niitä silloin tällöin – vaikka varovaisuutta luiden kanssa suositellaan -, paras ruokavalio on sellainen, joka kunnioittaa heidän luontoaan.

Anna sen välipalaa koko päivän

Kissaystävillemme ei ole tarjolla kaikkea buffetaamiaista! Se voi tehdä niistä letargia ja apaattinen. Älä unohda, että kissa on eläin metsästäjän vaisto, jonka on siksi tarkkailtava ruokaansa. Mieluummin 4 tai 5 ateriaa päivässä pieninä annoksina.

Kahden kissan ruokinta yhdessä

Jos olet onnekas omistaa useita kissoja, ensimmäinen askel on varmistaa, että heillä molemmilla on omaa kulhoaan. Varmista sitten, että he syövät jokainen nurkassaantai jopa eri huoneissa välttääksesi stressin jakaa tai varastaa ruokaa.

Emme anna hänelle koiranruokaa

Saatat tuntea houkutusta tarjota samaa ruokaa kissallesi ja koirallesi, mutta se on a erittäin huono idea. Näillä eläimillä ei ole eivät ole samat ravintotarpeetantaa koiranruokaa kissallesi riskejä aiheuttaa puutteitaesimerkiksi tauriinissa (jota koirat tuottavat luonnollisesti ja josta heidän ravinnostaan ​​siksi puuttuu).

Kissan ulkoiluttaminen hihnassa: mitkä varusteet valita?

Vinkkimme kissan hampaiden puhdistamiseen… ilman hammasharjaa!