10 vaaraa, jotka uhkaavat kissaasi talossa

Usein uskotaan, että kissojen suurimmat vaarat piilevät kodin ulkopuolella. Todellisuudessa kotitapaturmien riskit ovat yhtä suuret ja yhtä vaaralliset. Todiste 10 pisteessä!

1. Putoaminen

Vaikka kissat ovat kuuluisia siitä, että ne laskeutuvat usein jaloilleen, ne eivät ole supersankareita. Näin ollen kissat eivät ole harvinaista satuttaa vakavasti, jopa kuolla a ikkuna jätetty auki valvomatta. Itse asiassa riittää, että kissasi houkuttelee lintua ja yrittää saada sen kiinni pudota. Onnettomuusvaaran välttämiseksi muista asentaa a aita ikkunoissasi.

Varmista myös, että sinun huonekalut ovat vakaat, jotta kissasi voi hypätä niiden päälle turvallisesti.

2. Sähköiskut

Sähköiskun vaaraa ei pidä ottaa kevyesti kotona. Itse asiassa kissalla on tapana pelata kaikella, mikä kulkee hänen tassun alta, varsinkin kun hän on vielä nuori, ja Sähköjohdot eivät ole poikkeus. Parempi valita kotelot erityisesti suunniteltu piilottamaan paljaat johdot.

3. Hukkumukset

Vaikka useimmat kissat eivät pidä vedestä, se on silti taipumus kiehtoa. Siten kissasi voi hyvinkin vahingossa pudota kissasi uima-allasolohuoneen akvaariossa tai jopa kulhossa kylpyhuone eikä tule takaisin ylös.

4. Myrkytys

Myrkytysasioissa taipäihtymys, kissallesi liittyy monia riskejä. Itse asiassa, lääkkeet, kotitaloustuotteet tai jopa kasvit voivat niellä kolikkosi, jos ne jätetään ulottuvillesi. Siirry tässä tapauksessa osoitteeseen hätä eläinlääkärissä.

5. Palovammat

Keitit juuri jalkasi ja plakki sähkö on edelleen kuuma… Mutta kissasi hyppää ilman varoitusta kokki, houkuttelee varmasti houkutteleva tuoksu. Tämäntyyppinen onnettomuus on melko yleinen kissoilla, jotka sitten kärsivät vakavia palovammoja varsinkin jaloissa.

Ole myös varovainen sen kanssa neljäle rauta- tai jopa kynttilät.

keittiön kissa
Tekijät: Nick Karvounis/Unsplash

6. Windows

Ikkunat kallistaa ja kääntää ovat todellinen vaara kissoille. Ei todellakaan ole harvinaista, että kissaeläimet kuolevat vaimentunut yrittämällä mennä yhden ikkunan aukosta, johon ne usein juuttuvat.

7. Roskakorit

Jos kissasi on ahne tyyppiä, hän voi hyvin uskaltautua roskakoriisi etsimään pientä herkkua. Mutta varo, jotkut ruoat ovat erittäin myrkyllisiä kissalle, sen ei pitäisi onnistua nielemään. Siksi on parempi suosia suljetut roskakorit.

Älä myöskään jätä jouset roskapusseistasi, kissasi voi niellä ne. Sitten he eivät vain tukehduttaneet häntä, vaan myös kietoutuvat hänen suolinsa ympärille…

8. Pyykinpesukoneet

Valitettavasti käy niin, että jotkut kissat päättävät asua pesukoneessa tehdäkseen a siesta ja anna niiden olla lukittu sisällä, tai vielä pahempaa… Tämän välttämiseksi tarkista aina pesukoneen sisäpuoli ennen sen käynnistämistä.

9. Silityslaudat

Yleensä raskaat silityslaudat ovat huomattava vaara kissaystävillemme. Todellakin, koska he eivät ole korjattu seinällä, suurimmaksi osaksi, mutta yksinkertaisesti esitettynä, on riskejä, jotta he voivat pudota. Ja jos kissasi on alla, se on se mort varma…

10. Haitalliset esineet

Talojen ja asuntojen sisätilat ovat täynnäterävät esineet voi satuttaa kissaa. Näin on esimerkiksi veitset keittiössä, jotka säilytetään osoittavat ylöspäin. Ole siis valppaana.

muutama vinkki, jotta kaikki menee hyvin

luonnollinen lääke kissallesi