10 vaarallisinta ruokaa kissallesi

Kuinka olla halkeilematta, kun pieni kissasi katselee sinua, jotta voit sujauttaa hänelle murun tai kaksi? Jos voit antaa kissallesi pelkäämättä tiettyjä ruokia, on myös joitain, a priori vaarattomia, joita sinun on varottava.

Ennen kuin annat periksi vaativalle kissallesi, on tärkeää katsoa luettelo ruoista, jotka voivat tehdä sen onnelliseksi, mutta ennen kaikkea haitalliseksi. Itse asiassa useat ihmisille vaarattomat ruoat ovat myrkyllisiä ystävillemme kissoille. Suklaa on luultavasti tunnetuin niistä, mutta myös muut vähemmän ilmeiset ruoat voivat olla heille vaarallisia.

1. Perunat

Raaka peruna sisältääkalsiumoksalaatti. Se on ionikide, joka vahingoittaa kissojen virtsateitä ja saattaa aiheuttaa munuaiskiviä.

peruna
Tekijät: Color/Pixnio

2. Alkoholi

Alkoholia löytyy tietysti alkoholijuomista, mutta myös muista elintarvikkeista, kuten raakaleipä tai pizzataikina, jonka hiiva tuottaa alkoholia käymällä. Raa’an taikinan nieleminen voi aiheuttaa letargiaa, hypotermiaa, hengitysvaikeuksia ja vatsan turvotusta liiallisesta kaasuntuotannosta.

Kulutus a alkoholijuoma sillä on sama vaikutus kissaan kuin ihmiseen. Se aiheuttaa huimausta, koordinaation puutetta… ja haittaa aivoja. Suurina määrinä tämä kulutus voi aiheuttaa sydän- ja hermoston ongelmia. Säännöllisesti se voi vahingoittaa vakavasti maksaa.

alkoholi lasi olutta
Krediitit: Pxhere

3. Kaali ja nauriit

Nämä vihannekset ovat erityisen haitallisia kissoille. Ne fermentoiva vatsassa, mikä voi aiheuttaa kaasua ja jopa ripulia.

ruusukaali
Tekijät: Medienservice/Pixabay

4. Rypäleet

Olipa kyseessä kuivattu tai tuore, viinirypäleet voivat aiheuttaa suoliston häiriöt kissalle ja vahingoittaa sen munuaisia. Sinun pitäisi tietää, että kivet tai siemenet (omenat, kirsikat, aprikoosit jne.) ovat hänelle myrkyllisiä ja voivat myrkyttää hänet.

rusinat
Krediitit: Pxhere

5. Sipuli, ruohosipuli ja valkosipuli

Nämä aromaattiset kasvit ovat myrkyllisiä kissoille. Ne sisältävät rikkijohdannaiset jotka vaikuttavat Punasolut eläimelle, mikä voi aiheuttaa anemiaa (punasolujen vajaatoimintaa), oksentelua ja takykardiaa. Jos kissasi on syönyt vain pienen määrän, ei ole mitään dramaattista, koska punasolujen kärsimät vauriot ovat yleensä palautuvia.

sipulia
Krediitit: Pxhere

6. Suklaa, kaakao, tee ja kahvi

Emme välttämättä kerro sinulle mitään kertomalla, että suurin osa lemmikkien kuolemaan johtavista myrkytyksistä johtuu suklaan tai kaakaon nauttimisesta. Todellakin, se on a kaakaossa oleva molekyyli joka on erittäin haitallista kissalle maksassa säilytettynä. Kissoilla kestää paljon kauemmin kuin ihmisillä poistaa tämä molekyyli (noin päivä).

Jos kissasi on niellyt suklaata, hän on vaarassa näyttää suklaata oireita seuraavat: oksentelu, ripuli ja kouristukset. The kahvila on myös myrkyllistä tai jopa vaarallista kissalle. Kofeiinia sisältävät ruoat (kahvi, tee, koksi, pepsi, maitosuklaa jne.) nostavat helposti kissan sykettä, mikä voi johtaa koomaan tai jopa kuolemaan.

suklaata
Laajuus: congerdesign/Pixnio

7. Sienet

Kuten ihmisilläkin, on sieniä, jotka ovat myrkyllisiä kissoille. Ne voivat johtaa maksaongelmia ja neurologisia, mutta myös pahimmissa tapauksissa aiheuttaa eläimen kuoleman.

sieniä
Tekijät: Martin Vorel/LibreShot

8. Lakimies

Ensinnäkin avokado on ruoka runsaasti rasvaa, joka voi aiheuttaa kissan haimatulehduksen. Lisäksi se sisältää persiiniä, myrkyllistä alkuainetta, joka voi vahingoittaa sen keuhkoja ja sydäntä.

asianajajat
Tekijät: sandid/Pixabay

9. Pähkinät

Niissä on korkea fosforipitoisuus, mikä vaikeuttaa kissojen sulattamista. The makadamiapähkinät ne voivat aiheuttaa korkean kuumeen, heikentää kissaa ja lisätä sen sykettä. niistä muskottipähkinä liian suuria määriä nautittu voi aiheuttaa hallusinaatioita.

mutteri
Tekijät: Kovbaskina/Pixabay

10. Ksylitoli

Ksylitolia löytyy mm piparmintut ja hammastahnoja. Se on makeutusaine (väärennössokeri), joka saa kissat vapauttamaan liikaa insuliinia, mikä aiheuttaa riittämättömiä verensokeritasoja. Pienellä määrällä voi olla vakavia sivuvaikutuksia, kuten voimakasta apatiaa ja kouristuksia (melko harvinainen kissoilla).

hammastahna hammasharja
Tekijät: stevepb/Pixnio

Mitä tehdä, kun kissasi on syönyt vaarallista ruokaa?

Sinun on toimittava nopeasti. Ota yhteyttä eläinlääkäriisi ja määritä nimi, tuotteen koostumus, nautittu määrä sekä joitakin tietoja kissastasi (rotu, koko, ikä jne.). Parempi puuttua asiaan kello kaksi seuraavat (maksimi), jotta eläinlääkärisi voi antaa lemmikillesi ruiskeen, joka saa hänet oksentamaan tarvittaessa.

Siellä on olemassa CAPAE WEST, eläinten myrkytyskeskus. Tämä keskus voi antaa sinulle oireiden osoitus kissastasi ja siitä, aiheuttaako nautittu annos riskiä sille antamiesi tietojen perusteella. Heidät tavoittaa 7 päivää viikossa, 24 tuntia vuorokaudessa seuraavasta numerosta: 02 40 68 77 40.

Pidät myös:

Täydellinen luettelo hedelmistä ja vihanneksista, joita voit antaa kissallesi

Täydellinen luettelo myrkyllisistä kasveista kissallesi

Miksi kissat syövät ruohoa?

ovatko kissat kyllästyneet pitämään meidät tassuissa?

yli 100 alkuperäistä ideaa, jotka ovat saaneet vaikutteita sarjakuvista