10 virhettä, jotka ehdottomasti vältettävä!

Monet kissanomistajat ovat ruokkineet lemmikkiään vuosia ymmärtämättä tekevänsä monia virheitä, jotka voivat vahingoittaa kissan terveyttä pitkällä aikavälillä. Tässä on 10 yleisintä virhettä kissanruoassa, joita sinun tulee ehdottomasti välttää.

1. Syötä hänelle vain lihaa

Kyllä, kissasi on a lihansyöjä, todellinen, mutta se tarvitsee myös kivennäisaineita, tauriinia, vitamiineja tai jopa vihanneksia. Jos syötetään vain lihalla, se voi nopeasti kärsiä puutteista.

2. Älä sisällytä herkkuja päivittäiseen annokseen

Kun sinä palkitse kissasi herkuilla, sinun on ehdottomasti otettava ne huomioon hänen päivittäisessä ruoka-annoksessaan, varsinkin jos annat hänelle herkkuja joka päivä. Varo liikalihavuutta!

3. Anna hänelle erilaisia ​​ruokia joka päivä

Vaikka kissasi on vaikea tyyppi, sinun ei pitäisi muuta ruokavaliotasi päivän maun mukaan. Itse asiassa eläimet eivät siedä hyvin äkillisiä ruokavalion muutoksia, jotka usein ovat syynä ruoansulatushäiriöt.

4. Suunnittele ateriat määrättyihin aikoihin

Kissasi pitäisi yleensä osata säädellä ravinnonsaantiaan, kuten sen villit esi-isät tekivät luonnossa. Siten, hänen ruoansa on oltava itsepalvelua jotta hän voi tulla syömään koko päivän.

5. Anna hänelle pöytäpalat

Et vain vaaranna aiheuttaa vakavia terveysongelmia kissallesi antamalla sille ruokajäämiä, koska syömäsi ruoat ovat usein liian rasvainen, liian suolainen tai liian makea kissallesi, mutta lisäksi annat hänelle a paha tapa että häviäminen on vaikeaa.

kissanpentu syö kulhoon
Krediitit: iStock

6. Syötä hänelle koiranruokaa

On erittäin suositeltavaa, että et syötä kissallesi koiranruokaa edes satunnaisesti. Itse asiassa koiranruoka yleensä sisältää paljon viljaa. Kissat eivät kuitenkaan pysty sulattamaan viljaa kunnolla.

7. Anna hänelle maitoa

Toisin kuin luullaan, maito ei ole hyväksi kissalle, se voi jopa olla syynä ruoansulatushäiriöt. Suurin osa aikuisista kissoista on todellakin suvaitsemattomia tai jopa suvaitsemattomia allerginen laktoosille.

8. Tarjoa hänelle raakaa lihaa tai kalaa

Vaikka kissasi rakastaisi sitä, on aina parempi kypsentää liha tai kala ennen kuin annat sen hänelle. Voimassa, raaka liha tai kala sisältää usein loisia jotka sitten asettuvat eläimesi suolen seinämiin ja voivat jopa aiheuttaa sen kuoleman.

9. Ruoki häntä heti kun heräät

Se on virhe, jonka monet kissanomistajat tekevät: kun he heräävät aamulla, he syöttävät ensimmäisenä karvapallonsa. Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka ovat erittäin huolissaan kissansa hyvinvoinnista, tiedä, että toimimalla tällä tavalla kannustat kissaasi herättämään sinut yöllä tai aikaisin aamulla, jotta voit ruokkia häntä. Odota mieluummin, kunnes olet syönyt lounaan ja olet valmis lähtemään ennen kuin annat kissallesi aterian.

10. Anna periksi hänen jokaiselle päähänpistolle

Jos ruokit kissasi joka kerta, kun se miau, hän on ymmärtänyt täydellisesti. kuinka tulla kuulluksi. Tässä tapauksessa hei pitkät ennenaikaisen meikin istunnot!

Pidät myös:

Täydellinen luettelo hedelmistä ja vihanneksista, joita voit antaa kissallesi

Maidon antaminen kissallesi: hyvä vai huono idea?

10 ruokaa, joita et koskaan saa ruokkia kissallesi

Kuinka valita vesisuihkulähde kissallesi: kaikki neuvomme!

Mitä kissani voi ajatella?