3 tehokasta vinkkiä kannustamaan kissaasi käyttämään sitä

Kuten kanin hampaat, myös kissojen kynnet kasvavat jatkuvasti. Siksi kissojen on tehtävä kynnensä kuluttaakseen niitä ja estääkseen niitä inkarnoitumasta, mutta myös teroittaakseen niitä ja saadakseen saaliinsa helpommin kiinni. Kun kissat raaputtavat esinettä, ne keräävät myös feromoneja, joilla on olennainen rooli alueensa rajaamisessa. Kuten olet ymmärtänyt, raapimispuun ostaminen kissallesi on välttämätöntä sen hyvinvoinnille. Mutta se, että hän ymmärtää, miten sitä käytetään, on toinen tarina… Tässä on 3 vinkkiä kissasi opettamiseen käyttämään raapimistolppiaan.

1. Hiero siihen kissanminttua

Kissanmintulla, jota kutsutaan myös kissanmintukseksi, on voimakas houkutteleva vaikutus kissoihin. Voimassa, sen minttuinen tuoksu saa heidät hulluksitai jopa addikteja, kuten huume tekisi. Voit kuitenkin olla varma, että se ei ole haitallista kissaystävillemme! Lisäksi sen vaikutus kestää yleensä enintään 15 tai 20 minuuttia.

Hiero kissanminttua raapimistolppaan ja voit olla varma, että kissasi vetää siihen hillittömästi. Jotkut kissaeläimet eivät kuitenkaan ole herkkiä tämän kasvin viehätysvoimalle, mutta ne ovat harvinaisia. Itse asiassa nämä eivät ole pienempiä kuin 80 % aikuisista kissoista joista tulee vasarapäitä, kun he haistelevat tätä kasvia. Toisaalta kissanpennut ja vanhat kissat eivät näytä olevan siitä sen enempää kiinnostuneita.

chat griffoir
Krediitit: Zarifa / iStock

Huomaa, että voit myös hiero oliiveja kissan raapimistolppaan, sillä on sama vaikutus kuin kissanmintulla.

2. Sijoita se strategiseen paikkaan

Rakastaako kissasi raapimista sohvalla? Joten aseta hänen raapimispuunsa sinne tai sen viereen. Luonnollisesti karvapallosi tulisi käyttää uutta lisävarustettaan. sen sijaan, että villisti huonekalujasi.

Jos hän ei ymmärrä, että hänen on nyt käytettävä raapimistolppiaan, auta häntä antamalla hänelle pieni herkku joka kerta, kun hän lähestyy sitä.

3. Houkuttele häntä lelulla

Tämä on tekniikka, joka toimii joka kerta. Ripusta raaputustolppaan naru, josta roikkuu lelu ja odota, että kissasi tulee ja nappaa sen. Kun hän yrittää tarttua leluun, hänen tassut osuvat välttämättä raapimistolppaan ja hän ymmärtää heti sen hyödyn.

11 kuvaa tunnistaaksesi helposti tärkeimmät kissan mekot

Tästä syystä suklaa on vaarallista kissallesi