4 askelta totuttaa kissasi ulkomaailmaan

Oletko juuri adoptoinut kissan tai kissanpennun? Sitten on noudatettava useita vaiheita, jotta kaikki menee hyvin, jos haluat hänen voivan kävellä ulkona. Erilaisten suositusten lisäksi ennen kuin toivotat hänet tervetulleeksi kotiisi, tässä on, kuinka menetellä, jotta hän voi mennä ulos rauhassa.

1/ Tärkeitä neuvoja ennen retkiä

Ennen ulkoilua on tärkeää saada suojattu kissa mahdolliset sairaudet (ajankohtaiset rokotteet) ja tunnistettu. Muuten, sterilointi on erittäin suositeltavaa kissasi hyvinvoinnin vuoksi, mutta myös jotta se ei yritä lähteä liian kauas kotoasi.

Ja säännölliset eläinlääkärikäynnit on välttämätöntä pienen kumppanisi hyvän terveyden varmistamiseksi. Lisäksi muista hoitaa se matoja vastaan ​​joka kausi, kun se on täysi-ikäinen suojaa sitä tuholaisilta ulkoinen kuukausittain (paitsi asiantuntijan määräämät pipetit/erikoisleimat, jotka voivat kestää pidempään).

eläinlääkärin kissanpentu
Krediitit: iStock

2/ Sopeutumisaika sisätiloissa

Jos et jo tiennyt, se on tärkeää edetä vaiheittain jotta ei kiirehdi uutta asukastasi. Todellakin, ennen kuin kissa voi maistaa ulkoilmaa, on tärkeää, että sen kaikki jäljet ​​ovat kotelossa. Se voi kestää useita kuukausia.

Kun kissasi on asettunut ja tuntee olonsa täydellisesti kotoisaksi kotonasi, voit vähitellen totuta hänet valjaisiin. Tämä on suositumpi kuin kaulus mukavuus- ja turvallisuussyistä. Se on todellakin suotavaa pidä lemmikkisi hyvin koko vartalollaan, ei vain niskallaan, koska silloin on olemassa vaara, että hän vahingoittaa itseään vetämällä tai yskii. Jotta hän tutustuisi valjaisiin, ota se käyttöön asteittain, sitten laita se hänelle aika ajoin, jotta hän oppii sietämään sitä. On tärkeää olla jättämättä sitä liian pitkäksi alussa ja varmistaa aina palkitse kissasi, kun se reagoi oikein.

kissanpentu talon kissapuu
Tekijät: Ihnatsi Yfull/Unsplash

3/ Esittele ulkopuoli varovasti

Ihanne on saada hyvin aidattu puutarha jotta hän ei voi yhtäkkiä poistua kotoasi. Kuitenkin, kun olet kunnolla tottunut kissasi valjaissa, voit aloittaa ulomman vaiheen. Jos olet jo kävellyt karvapallollasi talossa hihnassa, on tyytyväisempää lähteä kanssasi ulos. Aloita sitten sitoa pieni kissasi. Avaa sitten ovi, jotta hän voi päästä ulos itsestään, vaikka hän haluaisi olla edelleen kiinni.

Jos hän päättää osoittaa nenänpäänsä ulos, seuraa häntä hitaasti ja omaan tahtiinsa, jotta hän voi analysoida kaikki tärkeät tiedot. Älä tee suurta uloskäyntiä suoraan ja toista tämä toimenpide usein. Lisäksi palkitse hänet järjestelmällisesti, kun hän palaa kotiin. Hänen on omaksuttava se tosiasia, että koti on lohdullinen paikkahyväntahtoinen ja hyödyllinen hänelle.

kissan hihnavaljaiden kävely
Tekijät: fotostok_pdv/iStock

Kissasi ei välttämättä siedä hihnassa olemista ollenkaan. Jos näin on useista yrityksistä huolimatta, yritä työstää palautusta. Tämä vaihe kehittää sidettä kissaasi, mutta myös hänen luottamustaan ​​sinuun. Varmista siis, että hän kuuntelee sinua, jotta hän ei hukkuisi tunteisiinsa, kun hän päättää mennä ulos ensimmäistä kertaa. Voit totuttaa hänet varovasti ulkoiseen meluon asentamalla suljettu puisto päästääksesi kissasi vaeltelemaan sisälle. Soita sitten hänelle ja varmista palkitse hänet aina, kun hän kuuntelee sinua ja palaa.

4/ Anna hänen lähteä ulos pikkuhiljaa

Kun edelliset vaiheet on hallittu, voit antaa kissasi mennä ulos pikkuhiljaa, omaan tahtiinsa. On tärkeää näyttää hänelle taloa ympäröivät eri paikat, jotta hän saa jälkensä valmiiksi. Nämä tavat vievät aikaaminkä vuoksi se on tärkeää älä ohita vaiheita ja ole kärsivällinen. Kun hän tulee kotiin, ylistä häntä joka kerta. Tämän ansiosta hän omaksuu sen kotiin meneminen on hänelle hyvä asia.

Tekijät: bulba1/Pixabay

Yhteenvetona voidaan todeta, että sinun on muistettava päästääksesi kissasi ulos hiljaa edetä vaiheittain. Lisäksi suojataksesi hiuspalloasi mahdollisimman paljon, varmista, että sirutat senrokottaa, steriloi ja suojaa kaikilta sisäisiltä/ulkoisilta loisilta.

Pitävätkö kissat merestä?

5 esimerkkiä asioista, joita ei kannata tehdä kissasi hyvinvoinnin vuoksi