5 esimerkkiä asioista, joita ei kannata tehdä kissasi hyvinvoinnin vuoksi

Karvapallomme ovat usein perheen täysiä jäseniä. Lisäksi, koska tapaamme heidät päivittäin, on helppo tuntea heidät ja ymmärtää heidän persoonallisuutensa. Saatamme kuitenkin tehdä kömpelösti asioita, joista he eivät pidä tai jotka eivät ole heille hyväksi. Tässä artikkelissa on viisi esimerkkiä teoista, joita kannattaa välttää kissasi hyvinvoinnin vuoksi.

1/ Varo muodonmuutosta

Ensimmäinen esimerkki saattaa tuntua ilmeiseltä, mutta on tärkeää täsmentää se. Kissat eivät ole erityisen kiinnostuneita uusista hiustenleikkauksista. Siksi on välttämätöntä välttää niiden leikkaamista tai sydänlankojen poistamista. ellei se johdu terveydellisistä syistä. Toisaalta on erittäin suositeltavaa harjata lemmikkisi säännöllisesti, jotta se tottuu tähän hemmotteluun ja vähentää solmujen riskiä.

Älä myöskään leikkaa kissan viiksiä. Joskus lapset onnistuvat vahingossa tarttumaan saksiin ja testaamaan hiuspallojamme. yrittääestää tämän tapahtuman jotta suojaa kissasi tahattomalta muodonmuutokselta.

leikattu kissa
Kredit: undefined undefined/iStock

2/ Kynsilakka

Joissakin kuvissa tai videoissa olet ehkä jo nähnyt kynsilakka eläinten kynsiin. Nämä tuotteet ovat erittäin kemiallinen ja myrkyllinen sen lisäksi, että se on heille täysin hyödytön. Nämä aineet ovat todellakin haitallisia ja voivat olla erittäin vaarallisia. jos eläin onnistuu nielemään sen. Kissasi hyvinvoinnin vuoksi leikkaa sen kynnet säännöllisesti ja oikein, jos se ei kuluta niitä luonnollisesti.

3/ Viljaa vastaan ​​hyväily

Hyväilyt ovat heille todellisia rakkauden ja huomion hetkiä. Heidän kanssaan jakamisen lisäksi tarjoamme heille ilmaisen hieronnan! Muista kuitenkin aina silittää niitä hiusten suuntaan eikä päinvastoin. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä joillekin, mutta on tärkeää ilmaista se. Itse asiassa se voi olla jopa epämiellyttävää kipeähyväillen viljaa vasten.

kissa silitti päätä
Tekijät: NiseriN / iStock

4/ Pilkkaaminen

Emme aina ymmärrä sitä, mutta eläimet ovat erittäin tarkkaavaisia ​​ja ymmärtää monia asioita. Lisäksi, jos jotkut eivät ole kovin demonstratiivisia, toiset voivat helposti ilmaista ilonsa tai pettymyksensä. Siksi on tärkeää kunnioittaa heitä eikä loukata heitä tai pilata heitä.

Se on myös välttämätöntä, jotta he viihtyvät perheessään välttää kiusallisia tilanteita (naamiointi, vangitseminen jne.). Yleisesti ottaen se on välttämätöntä kunnioittamaan heitä ja viettää aikaa heidän kanssaan, jotta he tietävät, että rakastat heitä.

5/ Terveydelle sopimaton ruoka

Tämä viimeinen esimerkki saattaa vaikuttaa intuitiiviselta, kun näemme kissan pyytävän ruokaa. Tärkeää on kuitenkin seurata rehumäärääsen laatu sekä kumppanisi fyysiset harjoitukset.

Myös joitain herkkuja on oltava tietoja vain satunnaisesti. Lisäksi vaikka kissasi saattaa rakastaa tiettyjä syömiämme tuotteita, Sinun on oltava erittäin varovainenauto ne voivat olla myrkyllisiä hänelle. Lopuksi on tärkeää pitää mielessä, että kissan hyvinvoinnista ajatteleminen tarkoittaa myös sitä, että huolehdit siitä, ettei aiheuta terveysongelmia, kuten ylipainoa.

kissa syö kulhoon
Krediitit: iStock

Tietenkin nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, joita et ehkä ole ajatellut, tai käyttäytymistä, joita pidit vaarattomina. Tämä luettelo ei siis ole tyhjentävä.ja jotkut eivät jää ilmeistä ja tervettä järkeä. Kissasi pitäisi tuntuu hyvältä ja turvalliselta kanssasi. Tästä johtuen on tärkeää, ettei niistä aiheudu epämukavaksi tai epämukavaan tilanteeseen.

4 askelta totuttaa kissasi ulkomaailmaan

tässä yleisimmät!