5 kesän vaaraa, jotka jokaisen kissanomistajan tulee tietää

Lämpötilat ovat nousussa, aurinko paistaa täydessä vauhdissa, illat ovat leutoja: kesä on epäilemättä täällä. Mutta kuka sanoo, että kauden vaihtuminen sanoo uusien vaarojen saapumisesta kissallesi. Opi tunnistamaan ne suojataksesi hiuspalloasi paremmin.

1. Piikkarit

Piikkarit ovat todellista vitsaus lemmikkieläimille kesällä. Piikki on kuivaa ruohoa, jonka terävä piikki on irronnut varrestaan ​​ja joka voi jäädä kiinni ihon alla kissastasi tai sen sisällä aukot (sieraimet, korvat, silmät, peräaukko). Tässä tapauksessa kissa alkaa nuolla liikaa yhdessä paikassa, aivastaa säännöllisesti tai pudistaa kiihkeästi päätään.

Jos epäilet, että kissasi ihon alle tai johonkin sen aukkoon on istutettu piikki, on kiireellisesti otettava yhteys eläinlääkintä. Itse asiassa piikki ei ole staattinen, se liikkeet kissasi kehossa, lävistyksiä kaikki tiellään. Siksi sillä voi olla vakavia seurauksia hiuspallosi terveydelle.

2. Lämpöhalvaus

Vaikka kissat ovat erityisen lämmönkestäviä, ne eivät ole immuuneja lämpöhalvaukselle. Jälkeen vaivaa liian voimakas tai liian pitkä altistuminen auringolle, kissasi saattaa nähdä kehon lämpötilan nousevan. Tässä tapauksessa hänen hengityksensä nopeutuu, hän alkaa huohottaa ja sylkeä liikaa. Silloin on kiireellistä jäähtyä. Itse asiassa lämpöhalvauksen saanut kissa voi kuolla tuskin 30 minuutissa.

Jos haluat alentaa sen lämpötilaa, aseta se a viileä paikka ja kastele hänen tassujaanhaaleaa vettä. Tarjoa myös raikasta, puhdasta vettä. Ja ennen kaikkea, älä upota sitä kylmään veteen, tämä voi aiheuttaa a Lämpöshokki.

3. Loiset

Kesä riimii usein hyttysten kanssa. Ja hyvästä syystä, heti kun lämpö palaa, hyttyset parveilevat! Hyttyset ovat kuitenkin erityisen vakavan taudin kantajia kissallesi: sydänmato. Se on itse asiassa a ver joka pureman aikana menee karvapallosi kehoon ja asettuu siihen coeur ja hänen keuhkovaltimot. Sitten eläimeen tulee oksentelua, ripulia tai jopa yskää.

raapiva kissa
Tekijät: sony_moon/iStock

Samoin, ampiaisen pistot, hornetteja tai mehiläisiä on pelättävä kesän palatessa. Kissasi ei saa vahingossa häiritä pesää tai astua vahingossa näiden lentävien hyönteisten päälle. Kyllä kissatkin voivat olla allerginen heidän myrkylleen!

Lopuksi, kirputniitä punkkeja ja aoûtats ovat hyvin läsnä myös kesällä. Siksi on tarpeen antaa a tuholaistorjunta kissallesi joka kuukausi talveen asti.

4. Grillit

Kesä on grillausaikaa. Grillit voivat kuitenkin olla erittäin vaarallisia kissallesi. Todellakin, jos a hiilenpala jos kissasi putoaa maahan, kissasi saattaa houkutella leikkiä sillä tai jopa niellä sen. Puhumattakaan siitä tosiasiasta, että hän voisi pudota suoraan kissasi päälle…

Lisäksi värilliset ruokajätteet noire, merkki siitä, että ne ovat palaneet, eivät ole hyväksi kissallesi (tai sinulle). Varmista siis, ettei hän niele sitä.

Ole myös varovainen, jos sinulla on a uima-allas : kissasi voi pudota sisään eikä pysty kiipeämään takaisin ylös!

5. Ukkosmyrskyt

Kesällä on eniten ukkosmyrskyjä ja ilotulitus. Joillakin kissoilla on kuitenkin todellinen fobia näistä räjähdysäänistä. Siksi ei ole harvinaista, että he pakenevat melusta peloissaan niin pitkälle kuin mahdollista häivye etkä löydä tietä takaisin. Samoin, auto-onnettomuudet kissojen kaatuminen tai putoaminen ovat yleisiä ukkosmyrskyjen aikana tai lomailtoina.

Jotta kissasi ei pelkää ja sille ei tapahdu jotain, se on ehdottoman välttämätöntä tuo hänet takaisin talon sisällä, kun tiedät, että on tulossa ilotulitus tai ukkosmyrsky lähestyy. Muista sitten sulkea kaikki ovet ja ikkunat vähentääksesi melua ja estääksesi sen pääsyn ulos. Ja kiinnitä huomiota kallistaa ja kääntää ikkunoita : kissasi voisi yrittää mennä aukon läpi ja pysyä sitten jumissa, kunnes kuolla vaimentunut.

Milloin ja miten kissasi madotetaan?

Miksi kissat ovat niin nirsoja ruuan suhteen?