5 syytä miksi

Tiedät, että kissat eivät ole eläimiä, joiden tiedetään olevan suuria veden rakastajia, olipa se sitten turkissa tai suussa. Silti sinulla on sellainen vaikutelma, että kissasi ei kirjaimellisesti koskaan juo vettä… onko syytä huoleen?

1. Hän säilytti villit vaistonsa

Kissa asui alun perin useimmat aavikkoalueet planeetalta. Kompensoidakseen ympäristönsä veden puutetta hänen oli siksi opittava selviytyä kosteuttamalla lähes yksinomaan saaliissaan olevasta vedestä. Vaikka nykyään kissa on kesytetty ja tuskin enää syö tuoretta saalista, se on säilyttänyt tapansa juoda hyvin vähän.

Jos ruokit kissasi pääasiassa märkä ruoka (pasteet…), on normaalia, että tämä ei juo juuri koskaan. Toisaalta, jos tom-kissasi ruokavalio koostuu pelkästään nappulasta, sinun tulee yrittää rohkaista häntä juomaan, jotta vältetään virtsakivien muodostuminen.

2. Sen vesi ei ole tuoretta

Kissalla on taipumus paeta seisovasta vedestä, siitä yksinkertaisesta ja hyvästä syystä, että bakteerit lisääntyvät siellä. Siten hän ansaitsee juoda vain raikas, puhdas ja usein uusittava vesimikä selittää hänen rakkautensa suihkulähteisiin tai hanasta virtaavaan veteen.

Joten mieti vaihda vesi kissan kulhossa vähintään kahdesti päivässä. Tai tarjota hänelle suihkulähde.

kissan suihkulähde
Tekijät: Lightspruch / iStock

3. Hänen kulhonsa ei sovi hänelle

Kissa on erityisen vaikea eläin ruoan suhteen, mutta ei vain. Todellakin, jos kissan kulho on sisällä muovi-jos hän on liian lähelle ruokakulhoa tai hiekkalaatikkoa missä hän on liian kapea ja hänen viikset koskettavat reunoja, kun hän yrittää juoda, on normaalia, että hän murisee.

Joten muista tarjota hänelle a iso keraaminen kulhovähemmän hajuinen kuin muovi, ja aseta se a avoimessa paikassa ja riittävän kaukana hiekkalaatikosta tai sen elintarvikkeisiin bakteerikontaminaation riskin välttämiseksi.

4. Hänen kulhonsa ei ole puhdas

Kissa on a hygieniafriikki, joten hän odottaa sinunkin olevan. Siten, kissasi ei koskaan juo kulhosta, jota ei ole pesty useaan päivään. Sinua on ainakin varoitettu…

5. Hän jakaa vesikulhonsa

Kissa on a erittäin alueellinen eläin joka ei kestä jakaa tilaa toisen kissan kanssa. Jos sinulla on useita kissoja, se on siksi välttämätöntä tarjoa kulhollinen vettä kaikillesekä erillinen hiekkalaatikko.

Vain kissasi voi kuulla tämän äänen: kokeile!

5 hyvää syytä adoptoida musta kissa