5 vinkkiä, jotka helpottavat kuuron kissan arkea

Onko kissasi vanhentunut, sairastunut sairauteen tai kuuro syntymästään lähtien? Hänelle ei ole mahdotonta elää hyvin tästä vammasta huolimatta, vaikka se vaatisi paljon kärsivällisyyttä. Todellakin, vaikka hän ei kuule, hän kehittää kaikkia muita aistejaan. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka helpottavat lemmikkisi jokapäiväistä elämää.

1/ Rauhallinen ja mukava elinympäristö

Mukavien elämäntapojen edistämiseksi vammaisuudesta huolimatta on tärkeää luoda rauhoittava ja rauhoittava ympäristö. Sitä varten, asettaa hänet viihtyisään nurkkaanmutta näytä hänelle myös selkeästi missä hänen kulhonsa, hiekkalaatikko ja kaikki mitä hän tarvitsee ovat.

Kissa nukkuu pesässä
Tekijät: Aleksandar Cvetanović / Pexels

Jos olet juuri adoptoinut hänet, sinun on annettava hänelle mahdollisuus sopeutumisaika eikä kiirehtiä häntä. Se on sama, jos hänen on asuttava muiden kissojen kanssa. Kumppani hänen kanssaan on hyvä mittari hänen jokapäiväiseen elämäänsä. Itse asiassa, vaikka kissaeläimet ovatkin yksinäisiä, ne arvostavat myös eläinten seuraa. Kun kissa on vammainen, sen sukulainen voi silloin tullut hänelle todellinen pylväs, sekä emotionaalisesti, suhteellisesti että koulutuksellisesti. Jos kissasi on kuitenkin yksin, älä panikoi! Tämä kehittyy omassa ympäristössään ja oppii erilaisten pyyntöjesi ansiosta.

2/ Merkittävä stimulaatio

Yleensä kynät ovat erittäin leikkisä. Joten sinun on käytettävä mielikuvitustasi löytääksesi toimintaa, joka pitää heidät tarpeeksi kiireisinä. Joten olipa kyse tietyistä leluista tai itse luomista peleistä, sinun kissa on iloinen voidessaan harjoitella ja pitää hauskaa. Niiden on myös saatava sinulta paljon huomiota, oli se sitten halailua, hoitoa, harjaamista jne. Kissan on ymmärrettävä, että olet hänelle luotettava henkilö. Muuten, hän ei saa missata mitään. Joten anna hänelle runsaasti vettä, kulhollinen nappuloita ja säännöllisesti puhdistettu kuivikealue.

leikkisä valkoinen kissa
Tekijät: Alek_B/Pixabay

3/ Suojaa sitä ulkoisilta vaaroilta

kuurot kissat ei kuule erilaisia ​​ympäröiviä uhkia. Siksi on erittäin suositeltavaa säilyttää se sisätiloissa, turvallisessa paikassa. Tietenkin, jos sinulla on a hyvin aidattu puutarha missä ei ole mahdollista paeta, voit antaa hänen vaeltaa siellä. Tästä huolimatta, tie- ja ulkoeläimet ovat hänelle todella vaarallisia. Siksi varo, ettet ota sitä ulos valvomattomassa paikassa sen suojaamiseksi. Siitä huolimatta voi tapahtua, että ovi ei ole kunnolla kiinni ja kissasi onnistuu lähtemään ulos. Tässä tapauksessa on sitäkin tärkeämpää tunnistaa se, jotta se on helpompi löytää.

4/ Viestintä ja koulutus

Koodit, joita käytät kuuron kissan kanssa, eivät ole samoja kuin kuulevan kissan kanssa. Sinä täytyy rakentaa luottamus lemmikkisi kanssa, mutta ole myös varovainen, ettet yllätä, hätkähdy tai pelottaisi häntä saapumalla paikalle varoittamatta. On useita tapoja ilmoittaa itsestäsi hänelle lempeästi.

inkiväärikissa nukkuu
Tekijät: LiinaFox/Pixabay

Ota ensin raskaat askeleet. Siten, hän tuntee värähtelyt ja sinä tulet samaan aikaan. Voit myös vangita hänen huomionsa valolla. Pääasia on, että hän kääntää päätään itsekseen ja etsii sinua. Sinä pystyt anna merkkejä käsilläsi kommunikoimaan ja lähettämään hänelle viestejä. Nämä on kuitenkin pakko olla aina selkeä ja selkeä jotta kissa ei hämmenny. Kun haluat näyttää läsnäolosi ja näistä temppuista huolimatta hän ei näe sinua, yritä saada hänen huomionsa koskematta häneen suoraan, mutta napauttamalla kevyesti esimerkiksi paikkaa, jossa se on. Näin hän voi haista tuoksusi ja myös reagoida napautuksiisi.

5/ Varoita ympärilläsi olevia

Kun sinulla on vieraita, kissat ovat yleensä aika pelottava ja pysyt mieluummin nurkassa. Siksi on tärkeää, että tomkissasi on pääsy piilopaikkoihin, mutta myös paikkoja, joissa kiivetä hauskanpitoon ja ympäristön tarkkailuun. Lisäksi hän voi tuntea vieraiden kiihtymisen, mikä voi aiheuttaa hänelle paljon stressiä. Ota siis johto viestittää ympärilläsi oleville, että kissasi on kuuro ja ettei sinun tarvitse kysyä liikaa. Lisäksi erityisissä tilaisuuksissa älä epäröi asentaa sitä huoneeseen, jossa se on hiljainen vastaanoton aikana.

leikkisä kissanpentu
Tekijät: Willian Justen, Vasconcellos / Unsplash

Joten hän on erittäin mahdollista elää kuuron kissan kanssa. Tärkeintä on kiinnittää huomiota, mutta myös tulla tietoiseksi kaikista hänen tarpeistaan. Sitten hän antaa sinulle yhtä paljon rakkautta kuin kissa ilman tätä erikoisuutta.

13 syytä, miksi kissat ovat ihania

Kissan adoptio tarhasta: kuinka paljon se maksaa?