6 ruokailutottumusta, jotka on muutettava heti!

Kun asut kissan kanssa, syntyy rutiini, etenkin ruuan suhteen. Ja silti monet kissanomistajien päivittäin tekemät toimet eivät itse asiassa ole suositeltavia, eivätkä sitten ollenkaan, heidän karvapallonsa hyvinvoinnin ja terveyden vuoksi. Tässä mitkä!

1. Älä koskaan vaihda ruokavaliota

Tämä on virhe, jonka monet meistä tekevät: syötä kissallesi aina samaa ruokaa. Loppujen lopuksi, jos se sopii hänelle, hän ei välitä syömisestä ja hän näyttää terveeltä, ei ole mitään syytä muuttaa ruokavaliotaan.

Varsinkin kun kissaystävämme tiedetään olevan hieman vaativia ruoan suhteen. Jos siis ostaisimme uusia kroketteja tai uuden mässin ja he kieltäytyisivät koskemasta siihen, se olisi ikkunasta ulos heitetty raha!

Mutta todellisuudessa se on erittäin suositeltavaaedistää kissan ruokavalion vaihtelua. Maali? Lisää maha-suolikanavan toleranssia tai yksinkertaisesti vahvista suolistoflooraa. Lyhyesti sanottuna rajoittaa pitkällä aikavälillä ruoansulatushäiriöitä, mutta myös välttää yksitoikkoisuutta. Jälkimmäinen voi todellakin saada kissan tyrkyttämään ruokavaliotaan.

Luonnossa kissat eivät rajoitu yhteen ruokaan. Siksi vaikuttaa luonnolliselta tarjota kotikissoille erilaisia ​​maku-, rakenne- ja tuoksuisia ruokia. Mutta ole varovainen, aluksi on tarpeen ottaa käyttöön uusia ruokia vähitellen! Ja jos mahdollista, aloita tämä ruoan monipuolistaminen kissanpentuina…

2. Anna ateriat kulhossa

Monet kissat syövät kulhosta. Se vaikuttaa täysin viattomalta eleeltä. Ja kuitenkin, kissan ruokkiminen kulhossa on sitäkin tylsempää hänelle. Joten varmasti eläin varmasti syö valittamatta, mutta todellisuudessa tämä tapa on vastoin sen luontoa.

Voimassa, kissat ovat ennen kaikkea metsästäjiä. Luonnossa he viettivät suuren osan valveillaoloajastaan ​​saalistaan ​​metsästäen. Se oli heidän päätoimintansa. Nykyään kotikissat korvaavat tämän puutteen leikkimällä ihmisten kanssa, mutta tämä ei riitä.

kissan pallo
Laajuus: nensuria / iStock

Joten jos haluat antaa kissallesi luonnollisemman ruokintakokemuksen, käytä leluja, jotka kannustavat ravinnonhakuun, kuten esimerkiksi Pipolino. Tällä tavalla kissasi stimuloituu sekä fyysisesti että henkisesti ja on siksi välttämättä onnellisempi!

3. Ruokinta kiireisessä huoneessa

Kissat ovat yksinäisiä saalistajia. Tämä tarkoittaa, että heillä ei ole tapana syödä kovaa metsästettyä saalistaan ​​meluisissa paikoissa tai muiden kissojen läheisyydessä. Se voi itse asiassa olla a stressin lähde pakottaa heidät joko kieltäytymään syömästä tai kiirehtimään syömään annoksensa.

Välttääksesi stressin kissasi ruokailuaikoina, laita se hiljaiseen huoneeseen, ilman häiritsevää melua (kuten esimerkiksi astianpesukone päällä). Ja ennen kaikkea varmista, että hän on yksin, toisin sanoen, ettei hän ole muiden eläinten tai edes lasten kanssa.

Hyvä tietää : jos kissallasi on tapana ottaa ruoka pois kulhostaan ​​ja syödä sen sitten kauempana, tämä on joskus merkki siitä, että se tarvitsee enemmän yksityisyyttä.

4. Anna laatikko suoraan jääkaapista

Joitakin kissoja ei häiritse niin paljon kylmän ruoan syöminen. Mutta yleissääntönä kissaystävämme suosivat huoneenlämpöistä ruokaa. Tai hieman uudelleen lämmitetty mikroaaltouunissa (varo palovammojen vaaraa tässä tapauksessa!).

Jälleen kerran, tämä mieltymys tulee heille heidän villeiltä esi-isiltä, ​​jotka metsästellessä maistivat saalistaan ​​vielä lämpimänä.

5. Anna ateriat vesikulhon ja/tai hiekkalaatikon viereen

Luonnossa, kissat eivät koskaan syö vesireiän vieressä. Ja vielä vähemmän siitä, missä he harjoittavat liiketoimintaansa. He pelkäsivät liikaa saastuttaa ruokansa tai päinvastoin niiden vesilähde.

kissan kulhot
Tekijät: LightFieldStudios/iStock

Samalla tavalla kotikissat eivät halua syödä lähellä vesikulhoaan (tai suihkulähdettä) ja hiekkalaatikkoaan. Varmista siis hyvin erilleen jokainen paikka.

Jos asut pienessä asunnossa, tämä voi olla hieman vaikeaa. Mutta luota meihin, on tärkeää, että kissasi pitää kaiken kaukana toisistaan, vaikka se olisi vain muutaman metrin päässä.

6. Anna makeita ruokia miellyttääksesi häntä

Ensinnäkin kissa on a lihansyöjä tiukkamikä tarkoittaa, että se on vain suunniteltu lihan syömiseen, eikä mitään muuta. Hedelmiä ja vihanneksia voi tietysti silloin tällöin antaa pieninä määrinä – vaikkapa herkkuna – mutta se ei ole välttämätöntä.

Mitä tulee makeisiin ruokiin (kakut, suklaamousse jne.), jotkut meistä pitävät niitä pieninä herkkuina karvapallollemme. Tapa palkita ne esimerkiksi aterian jälkeen. Mutta todellisuudessa tämä tapa on täysin… hyödytön.

Todellakin, paitsi että sokeri on erittäin haitallista kissojen terveydelleon hyvä tietää, että nämä eivät ole, mutta sitten ei ollenkaan herkkä makealle maulle. Niiden makuhermoja ei ole tehty haistamaan tätä makua, toisin kuin suolaista, karvasta tai hapan.

Voiko kissa syödä muuta kuin lihaa?

kissat yhtä näyttäviä kuin koirat!