6 terveellistä herkkuideaa kissallesi

Kuten tiedät, liian monien herkkujen antaminen kissallesi on vaarallista sen terveydelle. Et vain vaaranna saada hänet lihomaan, vaan hän voi myös kehittää vakavia sairauksia, kuten diabetesta, korkeaa verenpainetta ja jopa syöpää. Siten herkut lyhentävät kissasi elinikää. Mutta voit olla varma, että se ei tarkoita, että et voisi koskaan hemmotella pientä suosikkikissaasi. Riittää, että hänelle annetaan terveellisiä herkkuja ja kohtuullisia määriä, eli korkeintaan kolme kertaa viikossa!

1. Vähärasvainen liha

Jos kissasi on ollut hyväntuulinen ja haluat palkita sen ponnisteluistaan, valitse pieni pala vähärasvaista lihaa. The proteiinit on kissaystäviemme ruokavalion perusta, pieni pala kananrintaaof kuivattu maksa taiTurkki eskaloppi on turvallista kissasi terveydelle.

Ole varovainen, sillä yleensä kissoille annettavia herkkuja, kuten tonnikalaa tai maitoa, ei suositella. Itse asiassa tonnikalasäilykkeet sisältävät liikaa rasvaa, suolaa tai jopa elohopeaa ja voivat olla vaarallinen kissaasi varten. Samoin maito tai juusto voi olla vaikea sulattaa pienelle seuralaisellesi, koska monet kissat ovat laktoosi-intoleransseja tai jopa allergisia.

2. Kalaöljy

Kissasi ei hätkähtänyt, kun leikkasit sen kynnet ja haluat palkita sen niin kuin sen pitäisi? Joten miksi et lisää muutama tippa kalaöljyä (lohi, sardiinit, silli…) seuraavaan ateriaasi!

Lisäksi tee ruoastasi maukkaampaakalaöljy sisältää omega 3:a, joka auttaa vahvistaa immuunijärjestelmää lemmikistäsi ja tee hiuksistasi kiiltävämpiä.

3. Märkäruoka

Jos kissasi ruokitaan lähes yksinomaan kuivapalalla, märkäruoka voi olla suosittu herkku. Varsinkin jos integroi hänelle herkkuna antamasi mash päivittäisessä annoksessaankissasi ei vaaranna lihoa!

kissa syö
Krediitit: iStock

4. Nappulat

Jos kissasi rakastaa nappuloitaan, tämä on loistava tapa antaa hänelle herkkuja samalla välttäen ylimääräisiä kaloreita. Kun annat hänelle hänen ateriansa, pidä kyynärpääsi kaksi tai kolme krokettia joita voit tarjota hänelle päivän aikana. Voit esimerkiksi viihdyttää häntä piilottamalla ne taloon stimuloidaksesi hänen metsästysvaistoaan.

5. Kissanminttu

Kissanminttu on välttämätön kissalle, varsinkin jos se asuu kerrostalossa. Todellakin, ruohon syöminen on ainoa tapa, jolla kissasi on pakko puhdistaa. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden päästä eroon kaikista tukkeista jotka tukkivat hänen vatsansa, kuten esimerkiksi karvapallot. Palkitaksesi kissasi, älä epäröi antaa sille vähän ruohoa pureskeltavaksi.

Ja jos hän todella on ollut erityisen tottelevainen, anna hänelle kissanminttua haistella. Todellakin, tämä kasvi on voimakas euforinen vaikutus kissojen päällä!

6. Hammashoidot

Voit antaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla hammashoidot kissallesi. Nämä herkut on todellakin suunniteltu erityisesti erityisiksi maukas samalla kun se salliipoistaa hammaskiveä kissan hampaat.

Pidät myös:

3 yksinkertaista reseptiä kotitekoisiin herkkuihin kissallesi

Riisin antaminen kissallesi: hyvä vai huono idea?

Tästä syystä suklaa on vaarallista kissallesi

muutama vinkki, jotta kaikki menee hyvin

luonnollinen lääke kissallesi