6 vinkkiä estääksesi kissasi kiipeämästä verhoille

Kissa rakastaa hypätä, kiivetä, mutta myös juosta. Tämä eläin on todellinen akrobaatti, varsinkin mitä tulee verhojen kiipeilyyn! Siksi sitä voi olla vaikea hallita ja estää sitä aiheuttamasta liikaa vahinkoa talossa. Siksi on tärkeää toimia nopeasti, jotta eläimesi koulutetaan oikein. Lisäksi tietyt käytökset voivat olla hänelle vaarallisia. Se voi todellakin jäädä riippumaan verhoista tai jopa viedä tangon päähän. Seuraukset voivat silloin olla vakavia. Tästä syystä on tärkeää pitää kissasi poissa näistä mahdollisista riskeistä.

1/ Väännä hänen huomionsa

Ensinnäkin, jos olet juuri adoptoinut kissan, on tärkeää valvoa sitä, kun se astuu uuteen ympäristöönsä. Lisäksi voit vaihtaa kauniita verhojasi vanha enemmän vaurioitunut. Itse asiassa, koska et vielä tiedä, kuinka hän reagoi, on parempi, että hän vanhojen kankaiden roskaamista uusien sijaan.

kissa verhoilla
Luotto: bombermoon/iStock

Silloin on mahdollista, että ajatus kiipeämisestä viehättää häntä. Tässä tapauksessa voit yrittää kääntää hänen huomionsa, kunnes hän ei enää välitä siitä niin paljon. Niistä tulee tulla vaarattomia ja täysin näkymättömiä kissallesi. Se on varmasti helpommin sanottu kuin tehty! Vaikka voi kestää kauan ennen kuin hän kyllästyy siihen, sinun ei pidä luopua toivosta.

2/ Asenna hänelle tarpeeksi häiriötekijöitä

Kissan leluista ei ole markkinoilla pulaa! Voit todellakin tehdä sen itse tai ostaa sen kaupasta. On kuitenkin totta, että he eivät useinkaan pidä heille tarjoamiamme pelejä tärkeänä. Niin sinä voit testaa useita leluja jotta hän voi viihdyttää itseään haluamallaan tavalla.

Lisäksi kissamme ovat mahtavia kiipeilijöitä, joten heillä on oltava jotain kiivettävää ja hyppää säästääksesi verhojasi. Yritä asentaa kulmat sellaisille korkeuksille, joihin niillä on pääsy (esimerkiksi kissapuut), mutta myös piilotetut alueet. Kun kissalla on nämä mahdollisuudet, sillä ei ole syytä käyttää vaikeampaa tapaa hallitsevat huonetta.

kissan korkeus
Tekijät: iStock / Nils Jacobi

3/ Leiki hänen kanssaan

Jos kissa yrittää kiivetä verhoille, se on usein leikkimistä. Siksi on tarpeen varmistaa ettei mitään puuttuisi. Kun vietät aikaa hänen kanssaan, voit pitää hauskaa kanssasi ja harjoitella. Tämän ansiosta hänen huomionsa ei keskity verhoihisi. Sen lisäksi, että se parantaa osallisuuttasi, se mahdollistaa lemmikkisi stimuloitua henkisesti ja fyysisesti.

Voit myös asentaa raaputusposti jotta hän voi käyttää sitä milloin haluaa. Jos hän ei aluksi välitä siitä paljon, anna hänelle aikaa jotta se mukautuu. Jos hän kuitenkin edelleen jättää sen huomioimatta, älä epäröi rohkaista häntä käyttämään sitä.

Mitä hyötyä hyönteiskroketeista on?

Olenko valmis adoptoimaan kissan?