6 vinkkiä hänen rauhoittamiseksi

Kovalla helteellä ei ole harvinaista, että ukkosmyrskyt puhkeavat. Tässä tapauksessa kissasi pyrkii liikkumaan kaikkiin suuntiin ikään kuin taivas putoaisi hänen päähänsä, minkä jälkeen hän piiloutuu kaapin syvyyteen, jossa se pysyy tuntikausia täysin traumatisoituneena. Tämä ukkosen fobia on melko yleinen kissaystävillämme, jotka eivät ole tottuneet kuulemaan räjähdyksiä. Varsinkin kun heidän kuulonsa on erityisen hyvä. Tutustu 6 vinkkiin rauhoittamaan ja rauhoittamaan hiuspalloasi seuraavan myrskyn aikana.

1. Pidä se sisällä

Jos tiedät, että päivän aikana on ennustettu ukkosmyrskyjä tai kuulet taivaan jylisevän useiden kilometrien päässä, varmista, että kissasi on sisällä talossa. Todellakin, jos ukkonen puhkeaa juuri talosi yläpuolelle ja kissasi on ulkona, hän saattaa pelätä ja paeta niin pitkälle kuin mahdollista, kunnes eksyt tai joudut jopa onnettomuuteen.

2. Pysy rauhallisena

Kissat osaavat täydellisesti lukea tunteitamme kasvoiltamme ja he voivat myös tuntea ne. Siten, Jos itse pelkäät myrskyä, kissasi tietää sen heti, ja sillä on lahja stressata sitä enemmän. Pysy rauhallisena ja positiivisena saadaksesi kissasi ymmärtämään, ettei hänellä ole syytä pelätä.

3. Anna sen piiloutua

Jos kissasi haluaa ehdottomasti piiloutua pöydän alle, sohvan alle tai kaappiin, anna sen. Hänen pakottaminen ulos vain vahvistaisi hänen pelkoaan. Jos hän tuntee olonsa turvalliseksi vain tällä tavalla, on parempi olla häiritsemättä häntä.

piilotettu kissa peloissaan sohva
Tekijät: iStock / Rawpixel

4. Häiritse hänen huomionsa

Kääntääksesi kissasi huomion ja saada hänet unohtamaan päätäsi jylisevän myrskyn, yritä leikkiä hänen kanssaan. Ota hänen suosikkilelunsa ja teeskentele, ettei mitään ole tapahtunut. Voit myös rohkaista häntä tulemaan halaamaan sinua rauhoittamaan häntä.

5. Käytä rauhoittavia tuotteita

On tiettyjä täysin luonnollisia tuotteita, jotka on tarkoitettu rentouttamaan kissasi stressin aikana. Tämä on tapaus Bachin kukka ja sinä Feliway diffuusori molemmat vapauttavat rauhoittavia hormoneja rauhoittamaan kissasi. Ennen käyttöä on kuitenkin parempi kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

6. Totuta hänet ukkosmyrskyn ääneen

Se voi tuntua hieman oudolta, mutta on suositeltavaa totuttaa kissasi kuuntelemaan ukkonen, jotta se voi voittaa fobiansa. Sitä varten, löytää tallennettuja ukkosen ääniä (CD-levyjä on olemassa, mutta voit löytää ne myös helposti verkosta) ja anna kissasi kuunnella niitä vähän joka päivä (lisää äänenvoimakkuutta asteittain). Näinä aikoina on välttämätöntä leikkiä kissan kanssa, jotta sen huomio voidaan kääntää pois tästä pelottavasta äänestä yhdistä se positiiviseen tunteeseen.

edut ja haitat !

Hyvä vai huono idea?