9 vinkkiä kannustamaan kissasi syömään, vaikka se olisi vaikeaa!

Jos kissallasi ei ole luonnostaan ​​suurta ruokahalua ja sen lisäksi se osoittautuu erityisen vaativaksi ruuan suhteen, sinun on löydettävä joitain temppuja, jotka rohkaisevat häntä syömään.

1. Lämmitä hänen ruokansa uudelleen

Kissat vihaavat kylmän ruoan syömistä. Voimassa, he haluavat ruokansa olevan huoneenlämpöistä tai hieman lämmitettyä. Joten ota kissan ruoka jääkaapista muutama minuutti ennen sen antamista tai lämmitä sitä mikroaaltouunissa muutaman sekunnin ajan.

2. Pidä hänen ruokansa tuoreena

Kissojen tiedetään olevan nirsoja syöjiä, mutta jos johonkin asiaan ne eivät koskaan koske, se on vanhentunutta ruokaa. Siksi on välttämätöntä älä koskaan jätä ruokaa pois liian pitkäksi aikaa ja varmista, että kissan nappula säilyy hyvin. Siksi anna hänelle mieluummin pieniä määriä, vaikka hän pyytäisi enemmän, jotta et tuhlaa ruokaa.

kissan nappula syödä
Krediitit: iStock

3. Käytä panimohiivaa

Kissasi ruokahalun lisäämiseksi voit ripotella ruokaan panimohiivaa puoli teelusikallista päivässä. Ei vain että tekevät ruoasta maukkaampaamutta lisäksi sillä on vaikutusta vahvistaa immuunijärjestelmääsi sekä sen turkki ja kynnet.

Voit myös käyttää lohiöljyä, jota kaadat (kevyesti) hänen ruoan päälle.

4. Aseta hänen kulhonsa oikeaan paikkaan

Jos on jotain, jota kissat vihaavat, se on syöminen samassa paikassa kuin niiden hiekkalaatikko. Se on todellakin refleksi, joka tulee heille heidän villiisiltä esi-isiltä: monia bakteereja löytyy virtsasta ja ulosteesta, joten he voivat saastuttaa ruokansa.

Samoin aseta hänen kulhonsa hiljaiseen paikkaan tai jopa korkealle, jossa hän voi syödä ilman häiriöiden vaaraa.

5. Älä liioittele herkkuja

Jos olet tottunut antamaan kissallesi herkkuja, se voi ihailla sitä ja luopua tavallisesta, vähemmän maukkaasta ruoasta. Jotta tomkissasi ei tulisi liian nirso, anna hänelle herkkuja vain poikkeuksellisestija vain palkita hänet. Joten lisää pieni pala juustoa hänen kulhoonsa juuri niin kauan, että hän palaa ruokahalunsa.

kissa syö nappuloita
Krediitit: iStock

6. Muuta ruokailuaika peliajaksi

Jotkut lisävarusteet on suunniteltu erityisesti stimuloimaan kissojen ruokahalua. Tämä koskee nappuloita, kuten Pipolinoa, joilla onkannustaa kissaa syömään vetoamalla sen metsästysvaistoihin : eläimen on vieritettävä lelua maassa niin, että sen sisällä olevat kroketit putoavat tätä tarkoitusta varten tarkoitettujen reikien läpi. Se ei ole vain hauskaa kissallesi, vaan antaa hänelle myös mahdollisuuden harjoitella.

7. Erottele kulhot, jos sinulla on useita kissoja

Kissat ovat itsenäisiä ja hyvin alueellisia eläimiä, jotka eivät halua jakaa. Jos sinulla on useita kissoja tai kissa ja koira, varmista, että heillä on omat ruokakulhot. Vältä myös syömästä niitä samanaikaisesti.

chat maine coon
Krediitit: Pxhere

8. Älä äkillisesti muuta hänen ruokavaliotaan

Jos päätät yhtäkkiä vaihtaa kissasi nappuloita, se ei ehkä vain miellytä häntä, vaan myös aiheuttaa hänelle ruoansulatusongelmia. Eli mieluummin tehdä sujuva siirtymä ottamalla uudet kroketit vähitellen mukaan ruokavalioonsa noin viikon aikana.

9. Pehmennä hänen krokettinsa

joitain kissoja syö mieluummin pehmeää ruokaa. Siten, pieni vinkki tarkoittaa kissan nappulan pehmentämistä kostuttamalla se vedellä tai kastamalla se liemeen, jotta se on helpompi pureskella.

Pidät myös:

6 vinkkiä kannustaaksesi kissasi juomaan

Täydellinen luettelo hedelmistä ja vihanneksista, joita voit antaa kissallesi

Tässä on syy, miksi sinun pitäisi antaa kissallesi panimohiivaa

ratkaisuja sen lievittämiseen päivittäin

Kuinka kauan se kestää ?