edut ja haitat !

Siinä kaikki, tunnet olevasi valmis adoptoimaan kissan. Mutta sinun on silti tiedettävä, haluatko adoptoida aikuisen kissan vai kissanpennun. Joillekin vastaus on ilmeinen, mutta toisille se vaatii hieman ajattelua. Auttaaksemme sinua tässä ratkaisevassa valinnassa seuraavien elämäsi vuosien aikana, olemme listanneet kaikki aikuisen kissan adoptoinnin edut ja haitat. Jos tarvitset kissanpennun adoptoimista, siirry erityiseen artikkeliimme.

Aikuisen kissan adoptoinnin edut

1. Sinulla on valinnanvaraa

On tosiasia, että aikuisia kissoja on enemmän kuin tarhoissa olevia kissanpentuja. Ja hyvästä syystä, pidetään vähemmän söpönä ja koska he ovat vähemmän kuuliaisia, he ovat vähemmän suosittuja. Näin ollen, kun päätät adoptoida jo kypsän kissan, sinulla on hyvän teon lisäksi paljon enemmän valinnanvaraa.

Tämä valintakäsitys on kuitenkin erittäin tärkeä, kun haluat adoptoida kissan. Olet todellakin valitsemassa kumppania, joka seuraa sinua päivittäin muutaman seuraavan vuoden ajan. Siksi on välttämätöntä tavata useita kissoja löytääksesi sinulle todella sopivan kissan.

2. Hänellä on jo luonteensa

Ihanteellisen kissan löytämiseksi sinun on tiedettävä sen temperamentti. Toisin kuin kissanpennulla, aikuisella kissalla on kuitenkin jo luonne muodostunut. Joten vietä vain aikaa hänen kanssaan ja kysy tarhasta tietoa hänen persoonallisuutensa perusteella voidakseen tunnistaa hänet nopeasti. Näin et tule saamaan pahaa yllätystä muutamaan vuoteen!

keskustella
Teot: NiseriN / iStock

3. Se on puhdas

Suurin osa aikuisista kissoista on jo pottakoulutettu ja osaa käyttää pentuetta. Tämä ei siis tietenkään estä muutamaa pientä tapausta alussa, joka johtuu uuteen ympäristöön saapumisesta aiheutuvasta stressistä, mutta se ei kestä.

4. Hän tekee vähemmän hölynpölyä

Kissanpentu on söpö, mutta se on hyvin utelias ja sen on löydettävä maailma. Ja siksi se on typeryyttä… Aikuinen kissa on sitä vastoin jo kokenut tämän jatkuvan euforian vaiheen. Se on näin ollen vähemmän todennäköisesti tuhoaa kaiken talossapuhumattakaan siitä, että hänellä todennäköisesti on koulutuskäsitteitä (kuten esimerkiksi ei pääse pöydälle).

5. Hän on rauhallisempi

Kuten juuri sanoimme, kissanpentu on yleensä hyvin leikkisä päivittäin. Toisaalta aikuinen kissa on taitavampi rutiineissa ja rauhassa. Joten tietysti, hänen tulee myös pelata joka päivä kanssasi, mutta peli ei ole hänelle pakkomielle.

Jo aikuisen kissan adoptoinnin haitat

1. Hänellä on ollut elämä ennen sinua

Aikuisen kissan adoptio on myös menneisyytensä omaksumista. Ja joskus jälkimmäinen voi olla erityisen raskas kantaa. Se on siksi parempi oppia menneisyydestä (jos tiedossa) kissasta, jonka haluat adoptoida, jotta se majoittuisi parhaiten kotiisi.

Ja jos päätät adoptoida kissan, jolla on vaikea menneisyys, muista sekestää todennäköisesti aikaa ennen kuin luotat sinuun. Sopeutumisaika saattaa siis olla pidempi kuin kissanpennun kohdalla.

2. Toinen kissa voi mahdollisesti ottaa hänet huonommin vastaan

Jos olet jo kissan ylpeä omistaja, tämä saattaa olla erityisen epäluuloinen tulokkaaseen. Varsinkin jos hän on jo aikuinen. Voimassa, kissat ovat yleensä suvaitsevaisempia kissanpentuja kohtaanvarsinkin siksi, että heidän asemansa johtajana talossa vakiintuu automaattisesti kissanpennun edessä. Puhumattakaan siitä, että kissanpennut ovat myös muokattavampia.

Ja siinä kaikki! Lopulta huomaat, että aikuisen kissan adoptoimisen edut ovat paljon suuremmat kuin haitat…

Mitä kissani voi ajatella?

6 vinkkiä hänen rauhoittamiseksi