Hyvä vai huono idea?

Kun ajattelemme kissoja ja niiden metsästysvaistoa, kuvittelemme helposti ne jyrsijän tai kalan suussa. Todellakin, kissaystävämme tiedetään olevan suuria kalan, erityisesti tonnikalan, ystäviä. Mutta onko todella hyvä idea antaa se hiuspallollesi? Ei niin varma… Itse asiassa tonnikala on yksi kissasi vaarallisista ruoista ja voi jopa tappaa sen.

Tonnikala, kyllä, mutta ei mitä tahansa

Yleensä kun avaat a tölkkitonnikala ja näemme kissamme juoksevan ylös ja katsovan meitä rukoilevin silmin, annamme periksi. Ja silti, tonnikalasäilykkeen antaminen kissallesi voisi olla paljon vakavia seuraamuksia hänen terveydestään. Itse asiassa tonnikalasäilykkeet sisältävät mercure suuria määriä. Mercury on a hevimetalli erittäin myrkyllistä kissoille (ja satunnaisesti myös ihmisille). Jos kissasi nielee liikaa elohopeaa, sillä voi olla vakavia seurauksia hänen kissaan hermostoa ja hänen aivot. Tai jopa aiheuttaa a päihtymys ja johtaa hänen kuolemaansa.

Lisäksi tonnikalasäilykkeet sisältävät toista myrkyllistä ainetta: Bisfenoli A, joka voi aiheuttaa syöpää. Lopulta liikaa gras vaan myös natriumiayksi kivennäisaineista sel, on tässä tuotteessa. Siksi se ei sovellu lainkaan kissallesi.

Siksi on parempi suosia tuore tonnikala. Mutta varo, raaka tonnikala pitäisi kieltää kissan ruokavaliosta. Itse asiassa raaka liha sisältää aina riskin sisäisten loisten leviämisestä kissallesi ruuansulatusmatot.

harmaa kissa syö kulhoon
Krediitit: iStock

Ei koskaan useammin kuin kerran viikossa

Kissaa ei missään tapauksessa saa ruokkia yksinomaan kalalla. Itse asiassa kala, ja erityisesti tonnikala, sen lisäksi, että se sisältää lukuisia aineet nosiivit kissoille, ei sisällä tauriini. Tauriini on kuitenkin a välttämätön aminohappo lisätäksesi kissan ruokavalioon. Joten on parempi valita erityisesti kissoille luodut ja tauriinia sisältävät tonnikalapateetölkit.

Toisaalta varo, ettet anna sitä liian usein kissallesi. Kerran viikossa, esimerkiksi herkkuna, on enemmän kuin tarpeeksi. Itse asiassa tonnikalalla on erityinen riippuvuutta aiheuttava kissoilla. Joten kissasi ei saisi alkaa murskata tavallisista nappuloistaan, koska hän on pakkomielle maku herkullinen tonnikala. Lisäksi, jos hän kuluttaisi sitä liian säännöllisesti, hän voisi nopeasti joutua sen uhriksi virtsatie-, sydän- tai munuaisongelmat.

Huomaa, että kaikki nämä vinkit pätevät myös kaikille muille kaloille.

Pidät myös:

Täydellinen luettelo hedelmistä ja vihanneksista, joita voit antaa kissallesi

Tässä on syy, miksi sinun pitäisi antaa kissallesi panimohiivaa

Maidon antaminen kissallesi: hyvä vai huono idea?

6 vinkkiä hänen rauhoittamiseksi

5 käyttäytymissääntöä, joita on noudatettava kissabaareissa