Hyvä vai huono idea?

Pasta on ihmisten ruokavalion monien ruokien perusta. Ja hyvästä syystä, ne eivät ole vain helppoja valmistaa, vaan ne ovat myös erityisen ravitsevia ja taloudellisia. Mutta suositellaanko niiden käyttöä kissoille? Ei niin varma…

Pasta ei täytä kissojen ravintotarpeita

Usein, kun teet pastaa, sinulla on tapana liioitella sitä. Sitten mietit, voitko antaa lautaseltasi jäännökset kissallesi…

Sinänsä kyllä, tälle ei ole vasta-aiheita, edellyttäen tietysti, että annat sitä kohtuudella (yksi tai kaksi puremaa silloin tällöin). Voimassa, jos kissasi ei ole allerginen vehnälle, hänellä ei ole vaaraa syödä pastaa silloin tällöin. Edellyttäen tietysti, että ne eivät aiheuta hänelle ruoansulatushäiriöitä.

Muista kuitenkin, että pastalla ei ole ravitsemuksellista hyötyä kissallesi. Se on yksinkertaisesti a hiilihydraattien lähde hänelle merkityksetöntä. Ja hyvästä syystä kissat ovat ennen kaikkea lihansyöjiä.

Se tarkoittaa sitä heidän ruokavalionsa tulisi koostua pääasiassa eläinproteiinistaja siten lihasta tai kalasta. Itse asiassa proteiininsaannin ansiosta heidän kehonsa voi tuottaa energiaa, ei hiilihydraatteja. Itse asiassa pasta ei täytä heidän ravitsemuksellisia tarpeitaan eikä ole välttämätöntä heidän selviytymiselle. Siksi niitä ei pitäisi koskaan sisällyttää heidän päivittäiseen ruokavalioonsa..

panimohiivakissa
Laajuus: chendongshan/iStock

Hyvä tietää : proteiinin puute voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia kissaystävillemme, ja siksi on tärkeää taata heille terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio.

Varo tarjoilemaan pastaa aina “tavallisena”

Jos päätät jakaa spagettilautasen kissasi kanssa, varmista, että he ovat keitetty ja että niitä ei ole maustettu. Itse asiassa, vaikka pastan kulutus ei ole vaarallista kissallesi, tämä ei koske kastikkeita, suolaa, voita, kermaa, valkosipulia, sipulia ja muita mausteita. Siten, karvapallolle tarjoamasi pastan tulee aina olla “tavallista”.

Syy ? Ei vain jotkin näistä elintarvikkeista myrkyllinen kissallesi, mutta lisäksi ne ovat usein myös runsaasti rasvaa. Niiden nauttiminen voi siksi vaikuttaa kissasi terveyteen ja painoon.

Huomaa myös se jos lemmikkisi on jo ylipainoinen, on parempi välttää antamasta hänelle pastaa, edes silloin tällöin. Samoin jos hän on diabeetikko.

Ja koko pasta?

Meillä on tapana ajatella, että täysjyväpasta on terveellisempää kuin valkoinen pasta. Ihmisen näkökulmasta tämä on täysin totta. Toisaalta kissoille se on aivan erilainen tarina.

Todellakin, kuten edellä totesimme, pastalla ei ole ei ravintoarvoa kissoille. Eikä se, että ne ovat täydellisiä, muuta mitään. Parhaimmillaan ne ovat hieman vähemmän kaloreita kuin valkoinen pasta ja kuiturikkaampi.

kuinka luot helposti Star Wars -lelun kissallesi!

10 kuvaa kissoista, jotka rakastavat pahvilaatikoita