Hyvä vai huono idea?

Kollektiivisen mielikuvituksen mukaan kissat ruokkivat luonnossa juuri pyydettyä kalaa. Ja juuri tästä syystä useimmat kotikissat rakastavat nykyään kalaa. Joten loppujen lopuksi, miksi et jakaisi sushiaan kissansa kanssa? Vaikka ajatus saattaa olla houkutteleva, tiedä, että se on kaikkea muuta kuin hyvä idea. Selitykset.

Kala, kissojen rakastama ruokalaji

Kala sellaisenaan on a erinomainen proteiinin lähde kissaystävillemme. Ja se on hyvä, koska kissat ovat lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat proteiinia selviytyäkseen.

Siten, on täysin mahdollista antaa kissallesi kalasta valmistettuja laatikoita muuttaa lihaa hieman. Varsinkin kun karvapallomme pitävät yleensä merenelävien tuoksusta ja erityisestä mausta.

Kalaa kyllä, mutta ei raakaa kalaa

Vaikka kalaa suositellaan kissojen ruokavalioon, se on aina kypsennettävä. Jotkut kalat todellakin sisältävät tiaminaasientsyymi, joka tuhoaa tiamiinia – mutta se voidaan inaktivoida keittämällä.

Kuitenkin tiamiini, jota kutsutaan myös B1-vitamiini, on välttämätön kissaystäviemme aivosolujen asianmukaiselle kehitykselle. Itse asiassa, jos he söisivät liikaa raakaa kalaa – erityisesti sushissa – he voisivat kärsiä a tiamiinin puute. Seurauksena voi olla oireita: ruokahaluttomuutta, neurologisia häiriöitä, kouristuksia, sydänongelmia… Lopulta liiallinen tiamiinin puutos voi olla jopa kohtalokasta.

kissan sushia
Tekijät : iStock / Julia Khvoshch

Kaloja, joiden tiedetään sisältävän runsaasti tiaminaasia (ja siksi niitä tulee välttää), ovat: kultakala, kultakala, monni, sardiini, silli, shad, karppi, lahna, keltaevätonnikala tai kuore.

Sitä vastoin kalat, joissa on vähän tiaminaasipitoisuutta, ovat: lohi, gudgeons, minnows, guppies, taimen, kilohaili tai makrilli.

Hyvä tietää : päästäksesi täydellisempään luetteloon kaloista, joita vältetään ja mitkä suosivat kissasi ruokavaliossa, Klikkaa tästä.

Muut kalojen haitat

Tiamiiniongelmien lisäksi kissan kalan ruokkimisella voi olla muitakin haittoja. Itse asiassa kala on a allergioiden lähde suhteellisen yleistä kissoilla.

Lisäksi kala sisältää joskus vaarallisia aineitakuten elohopeaa tai torjunta-aineita, jotka voivat myrkyttää kissat.

Lopuksi myös kala voi sisältää -lta haitallisia bakteereja tai loisia. Siksi on tärkeää keittää ne ennen kuin annat ne kissallesi.

Entä sushi?

Sushi ei sisällä ainoastaan ​​raakaa kalaa, vaan se on myös yleensä riisiyhdisteet. Riisiä ei kuitenkaan suositella kissoille. Itse asiassa riisi sisältää runsaasti hiilihydraatteja, molekyylejä, joita kissoilla on vaikeuksia sulattaa. Silloin voi ilmaantua ruoansulatushäiriöitä (oksentelua, ripulia). Lisäksi, jos kissa söisi riisiä liian usein, se voi johtaa merkittävään painonnousuun.

Yhteenvetona, sushin antaminen kissallesi ei ole hyvä idea. Tai jos todella haluat, on parempi valmistaa ne itse turvallisilla ainesosilla kissollesi.

16 kuvaa ymmärtääksesi sen paremmin

ulkonäkö, luonne, terveys ja hinta