kaipaako kissani minua?

Oletko koskaan miettinyt, kaipaako kissasi sinua yhtä paljon kuin he kaipaavat sinua lähtiessäsi? Esimerkkejä on erilaisia: työ, loma tai opiskelu… Vaikka jätämme sen enemmän tai vähemmän pitkäksi, vaikuttaako siihen vain poissaolomme? Tässä on joitain tietoja saadaksesi lisätietoja siitä.

Rutiinin merkitys kissoilla

Kun adoptoimme kissan, hän luo tapojaan ja perehtyy uuden ympäristönsä kanssa. Askel askeleelta, hän vahvistaa paikkansa perheessä ja kehittää persoonallisuuttaan: rauhallinen, utelias, leikkisä, tunteellinen, pelokas tai yksinäinen. Muuten, hän perustaa rutiinin mikä on hänelle tärkeää. Sen paikka kotona on välttämätön. Lisäksi kissojen kesyttäminen voi tehdä niistä ahdistuneita ja enimmäkseen riippuvaisia ​​ihmisperheestään.

koti inkiväärikissa
Krediitit: Pexels

Lisäksi kissat kehittyvät kiintymystä ja tapaa leikkiä omistajansa kanssa. Heidän kotinsa edustaa myös turvallinen ja mukava paikka. Tämän seurauksena hän voi nopeasti häiriintyä, jos muutat jotain hänen jokapäiväisessä elämässään. Stressiä voi olla monia : muutto, tulokas tai kun olet liian kauan poissa.

Tutustu kissasi poissaoloihin

Jos pikku kumppanisi vaatii usein huomiota, hän huomaa nopeasti poissaolosi. Lisäksi hän saattaa tarvita aikaa sopeutuakseen tähän uuteen tilanteeseen. Voimassa, kissasi voi myös oppia kestämään lähtösi. Häneltä ei kuitenkaan pidä kysyä liikaa suoraan. Jos olet aina hänen kanssaan ja käyt harvoin ulos, varo, ettet tee erotusta liian äkillisesti.

Yritä siis saada kissasi viihtymään olemalla yksin. Tätä varten sinä jättää vähitellen itsenäisyyteen kun se on kiireinen, tulet takaisin jonkin ajan kuluttua. On tärkeää etene asteittain, jotta et kiirehdi sitä. Jos majoituksessa on kuitenkin muita ihmisiä tai muita eläimiä, puute tuntuu paljon vähemmän. Lisäksi hänen moraalinsa ja terveytensä vuoksi varmista, että et koskaan jätä häntä yksin kahdeksi päiväksi. Suunnittele tämän ajan jälkeen joku tulee käymään hänen luonaan säännöllisesti ja pitämään hänestä hyvää huolta.

kissan sisäkasvit
Tekijät: Maryviolet/iStock

Todellinen puute?

Lähtiessään, saatat tuntea syyllisyyttä jättää kissasi rauhaan. On myös todennäköistä, että sinä löytää “hölynpölyä” palatessasi. Oikea reaktio ei kuitenkaan ole kiistää sitä, vaan se kyseenalaistaa tämän käytöksen. Esimerkiksi, jos hän on helpottanut itseään muualla kuin hiekkalaatikossaan, jos hän on vuotanut useita tavaroita, kun se ei ole hänen tapansa, se on välttämätöntä ymmärtää miksi. Yleensä, se ei ole kostoa vartenvaan pikemminkin merkki tylsyydestä ja väärinkäsityksestä, joskus jopa ahdistuksesta.

Kun opimme tunne kissasi ja sen asenteetpystymme paremmin tietää, toimiiko hän puutteesta vai ei. Siten voit puuttua poissaolon aikana ylävirtaan. On todellakin tarpeen varmistaa, että se on kaikki mitä hän tarvitsee tarkkailla ulkoa, pitää hauskaa, juoda, syödä ja nukkua mukavasti. Vaikka kiintymyksen astetta ei todellakaan voi havaita mitä kissoillamme on, emme voi sulkea pois todennäköisyyttä, että ne puuttuvat.

kissan ikkunatalo
Tekijät: Sabina Sturzu/Unsplash

Tottumiskysymys

Kun ohitat suuren osan ajasta hiuspallosi kanssa, hän on hyvin kiitollinen. Voimme siis ajatella, että jos et huolehdi siitä niin paljon yhdessä yössä, puute tulee tuntumaan, koska olet osa hänen jokapäiväistä elämäänsä. Ensimmäiset poissaolot ovat varmasti vaikeimpia, mutta pikkuhiljaa kissa ymmärtää, että olet tulossa takaisin. Temperamentista riippuen jotkut tottuvat siihen nopeammin kuin toiset.

Itse asiassa, jos hän on tottunut viihdyttämään itseään yksin, minuutit ovat paljon lyhyempiä ilman sinua. Se ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua.vaan yksinkertaisesti sen, että hän ymmärsi, että sinun oli lähdettävä.

kissa tuolilla
Tekijät: Steve Mitchell / Unsplash

Vaikka emme voi kysyä heiltä suoraan, kaipaavatko he meitä, paras tapa saada selville on kuunnella niitä. Jokainen eläin on ainutlaatuinen ja sillä on erityistarpeet. Siten sisään ymmärtää kissasi asennetta, tiedät hyvin nopeasti, tunteeko hän puutetta poissasi vai ei. Tärkeintä on, että hän ole onnellinen seurassasi ja että hän pysy rauhallisena, kun lähdet hetkeksi pois.

Kissanpennun ensimmäinen kuukausi kotona: seuraavat vaiheet

14 kuvaa erittäin söpöistä kissanpennuista, jotka räjäyttävät mielesi