Kissan adoptio tarhasta: kuinka paljon se maksaa?

Jos haluat adoptoida kissan pian, saatat ihmetellä tarhan adoptoinnin kustannuksia. Ja näiden kustannusten luonteesta. Todellakin, mitä ne vastaavat? Ja miksi maksaa hylätyn kissan adoptiosta, kun jotkut ihmiset antavat kissoja ilmaiseksi? Todellisuudessa ymmärrät nopeasti, miksi on paljon järkevämpää adoptoida kissanpentu tarhasta kuin yksilöstä…

Paljonko adoptio tarhasta maksaa?

Kissan adoptio tarhasta ei ole ilmaista, toisin kuin luulisi. Itse asiassa kissan tai kissanpennun adoptio maksaa keskimäärin 100-150 euroa.

Jos eläintä ei kuitenkaan ole vielä steriloitu, lisämaksu voidaan pyytää. Joten jos esimerkiksi päätät adoptoida kissanpennun, a talletussekki 100-300 euroa sinulta pyydetään adoptiota. Kun olet sterilisoinut eläimesi (yleensä 6 kuukauden iästä alkaen), sinun tulee lähettää lasku tarhalle, jossa otit karvapallosi, jotta se tuhoaa talletussekkisi.

Hyvä tietää : joidenkin eläinlääkäreiden kohdalla sterilointi maksaa tarhoista tuleville kissoille vähemmän. Joten sen lisäksi, että teet hyvän teon adoptoimalla hylätyn kissan, säästät myös rahaa!

Sen huomioimiseksi Adoptioprosentit vaihtelevat turvakodin mukaan. Lisäksi osa tarhoista sitoutuu kattamaan kokonaan tai osan eläinlääkärikuluista, jos eläin sairastuu.

Miksi meidän pitää maksaa, kun adoptoimme kissan tarhasta?

Tiedä, että adoptiomaksut turvakodissa pyydetyillä on hyvin erityinen tarkoitus. Eläinsuojat todellakin ovat voittoa tavoittelemattomat järjestöt joilla on valtavat päivittäiset menot. Kyllä, eläinten kerääminen on hyvästä ja hyvästä, mutta silti ne pitää majoittaa, ruokkia, hoitaa, hoitaa…

Näin ollen tarhojen ei tarvitse ostaa vain ruokaa eläimille, vaan myös kissoille kuivikkeita, lääkkeitä, hygieniatuotteita… Puhumattakaan maksettavasta vuokrasta, sähköstä, vedestä tai jopa henkilökunnasta (ei ole vain vapaaehtoisia!) . Ja tässä oleva luettelo ei ole tyhjentävä!

kissanpentu
Tekijät: iStock / Lakshmi3

Mutta kaiken tämän lisäksi, mitä todella maksat, kun otat kissan tarhastanämä ovat saapumisen yhteydessä suoritettavat hoitotoimet:

  • ensimmäinen eläinlääkärintarkastus : jokainen äskettäin saapunut eläin kulkee tarhan eläinlääkärin käsien läpi ennen paluutaan asuntoihinsa. Maali? Varmista tietysti, että hän on terve. Ja jos hän on sairas, hän voi välittömästi antaa asianmukaista hoitoa.
  • elektroninen sirutunnistus : Ranskassa se on pakollinen kaikille eläimille!
  • rokotuksesta : joko perusrokotus tai tehosterokotus.
  • tuholaistorjunta : Adoptiokissoja hoidetaan matoja ja kirppuja vastaan.
  • sterilointi : vain yli 6 kuukauden ikäisille kissoille.

Kuten olet varmasti ymmärtänyt, adoptoimalla kissan tarhasta sinulla ei ole vain takaa, että hän on hyvässä kunnossamutta lisäksihän on kunnossa. Sen ympäristön järjestämisen lisäksi sinulla ei siis ole muuta ajateltavaa, kun tuot sen kotiin. Arvostettu mielenrauha!

Puhumattakaan siitäottamalla kissanpennun ilmaiseksi yksityiseltä henkilöltä, joudut maksamaan kaikki nämä kulut itse (tunniste, rokotukset, sterilointi jne.). Ja teimme laskutoimituksen, se maksaisi sinulle lopulta enemmän kuin jos adoptoisit sen turvakodista!

Tehosta tulevia omaksujia

Kaikkien edellä mainittujen syiden lisäksi turvakodista adoptoiminen maksaa, koska se myös mahdollistaa rajoittaa impulsiivista adoptiota. Ja siksi vähennät keskeyttämistä.

Itse asiassa, jos tarhat jättäisivät kissansa ilmaiseksi ensimmäiselle tulijalle, on varmaa, että kissojen hylkäämisaste olisi jopa nykyistä suurempi. Ja hyvästä syystä, adoptiosta maksaminen on eräänlainen sitoutuminen. Näin voit ajatella tulevia velvollisuuksiasi etkä anna periksi impulsseillesi.

5 vinkkiä, jotka helpottavat kuuron kissan arkea

milloin vaihtaa aikuisten kissojen ruokaan?