Kissan ulkoiluttaminen hihnassa: mitkä varusteet valita?

Huolellisen harkinnan jälkeen olet vihdoin päättänyt ottaa askeleen ja tarjota kissallesi ulkoilulenkkejä. Mutta sitä varten sinun on varustettava itsesi. Tässä on lista ostettavista asioista!

1. Valjaat

Tämä on perusta. Todellakin, Ma vie de chatissa vastustamme ehdottomasti kauluksen käyttöä (tämä pätee muuten myös koiriin). Syy ? Ensinnäkin kauluksen käyttäminen päivittäin voi olla erittäin vaarallista kissaystävillemme. Ja hyvästä syystä, poissasi he voivat kuristaa tai juuttua jonnekin kiinni puun oksaan, ovenkahvaan tai muuhun esineeseen. Ja usko meitä, se tapahtuu paljon useammin kuin uskotkaan!

Mitä tulee talutushihnassa kävelyyn, kauluksen käyttäminen valjaiden sijasta olisi ota riski satuttaa kissasi. Todellakin, jos hän joskus pelästyisi melusta tai ihmisestä, hän voisi yrittää paeta vetämällä koko voimalla hihnassa. Ja sen verran, että jos hänellä on kaulus, on hyvä mahdollisuus, että hän tukehtuu. Sitä vastoin valjaat jakavat vetovoiman koko keholle, mikä rajoittaa vammoja.

kissa kävelee hihnassa
Laajuus: iStock/senata

Valjaiden valinnassa suosittelemme luonnollisesti a vahvat, säädettävät ja turvalliset valjaat. Olisi vieläkin rauhoittavampaa, jos kissallasi ei olisi mahdollisuutta paeta, eikö niin? Ja tietysti valjaiden on myös oltava hengittävä ja mukava. Itse asiassa, jos kissasi ei tunne olosi mukavaksi sen kanssa, on vähän mahdollisuuksia, että hän hyväksyy sen. Itse asiassa, valjaat takki voi olla viisas valinta peittävälle puolelleen.

Hyvä tietää : kissasi ei ehkä koskaan totu käyttämään valjaita, varsinkin jos se on aikuinen kissa. Tästä syystä suosittelemme, että et osta loput varusteet ennen kuin olet varma, että kissasi suostuu jatkamaan hihnassa kävelemisen oppimista.

2. Talutin

Kun kissasi tuntee valjaat, on aika hankkia talutushihna. Jälleen, sinun on valittava se huolellisesti, koska se on ensiarvoisen tärkeää, jotta kissasi hyväksyy ulkona kävelyt.

Ensinnäkin kissan talutushihnan on oltava kiinteä. Sen ei pitäisi rikkoutua pienimmässäkään häiriössä! Ja ennen kaikkea sen täytyy olla lyhyt. Tämä voi tulla yllätyksenä, koska monet kissanomistajat näkevät ulkoilun keinona antaa kissoilleen mahdollisimman paljon vapautta. Kyllä mutta ei.

kissa kävelee hihnassa
Krediitit: iStock / iagodina

Todellisuudessa pitkän talutushihnan valitseminen olisi erittäin vaarallista hiuspallollesi. Miksi ? Yksinkertaisesti koskaulkopuolella vaara on kaikkialla. Kuvittele auto tai koira, joka kaatuu tien mutkassa. Kissasi ei voinut vain loukkaantua tai jopa pahempaa, vaan se voi myös pelätä ja piiloutua vaikeapääsyiseen paikkaan. Esimerkiksi puun latvassa. Siinä tapauksessa onnea sen saamiseen.

Toisaalta, jos hänellä on lyhyt talutushihna, hänen on pysyttävä lähelläsi. Tämä antaa sinulle aikaa ota hänet syliisi saadakseen hänet turvaan.

Huomaa, että jos olet jo perehtynyt sisään vedettävät talutushihnat (kutsutaan myös sisäänvedettäviksi hihnaksi), tämä voi olla hyvä valinta kissasi kävelylle. Mutta ole varovainen, tämän tyyppisen talutushihnan käyttö vaatii tiettyä kätevyyttä, jotta et vahingoita itseäsi ja eläintä!

3. Herkut

Ne ovat välttämättömiä kissan rauhoittamiseksi, varsinkin sen ensimmäisten retkien aikana. Varo kuitenkin liioittelemasta!

Onko elämä pakettiautossa mahdollista kissan kanssa?

10 elettä käytettäväksi tai vältettäväksi