Kissanpennun ensimmäinen kuukausi kotona: seuraavat vaiheet

Nuoren kissaeläimen toivottaminen kotiin ei ole aina helppoa! Olipa saapumista suunniteltu usean kuukauden/vuoden ajan tai ei varsinaisesti suunniteltu, sinun tulee joka tapauksessa järjestää itsesi toivottamaan tämä uusi perheenjäsen tervetulleeksi mahdollisimman hyvin. Ensimmäiset päivät kotona ovat kissanpennulle todella tärkeitä, sillä sen täytyy pystyä löytämään kaikki lempeästi. Tässä on vinkkimme sen mukauttamiseen mahdollisimman sujuvasti!

Asennus ennen saapumista

On tärkeää, että kaikki ole valmis ja järjestyksessä ennen kissanpennun saapumista. Tämä tulee todellakin kokemaan suuren muutoksen, ja siksi se on toivotettava tervetulleeksi parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Ennen kaikkea kissoille on hankittava useita välttämättömiä esineitä. Seuraava, etsi hänelle oma huone jättääkseen sen löydä uusi alueesi ilman, että sinulla on liikaa hallittavaa tietoa. Hän tarvitsee erittäin pehmeän ja mukavan tyynyn ja kulhot nappulaa ja vettä varten (tai suihkulähteen).

makaava kissanpentu
Tekijät: Mark Burnett/Pexels

Hänen tarpeisiinsa hän tarvitsee pentueen substraatilla: Valitse aina ekologiset pelletit kemiallisten pellettien sijaan. Todellakin, sen lisäksi, että ne ovat parempia planeetalle, ne ovat myös parempia uuden kumppanisi terveydelle. Kun hygieniapuoli on ratkaistu, voit asentaa erilaisia ​​leluja, raapimispuu ja kissapuu. Lisäksi hänen on kyettävä kiipeämään ja kuluttaa kunnolla aikana ensimmäiset päivänsä kanssasi (ja koko elämänsä ajan). Lopuksi emme saa unohtaa erilaisia ​​​​välineitä, kuten kynsileikkureita, harjoja ja hammasharjoja. Näin totutat kissanpentuasi vähitellen näihin manipulaatioihin.

Ensimmäinen päivä kissanpennun kanssa

On suuri päivä, kissanpentu tulee kotiin! Jos olet hieman stressaantunut, tiedä että hän myös. Vaikka haluat varmasti viettää kaiken aikasi hänen kanssaan, se on välttämätöntä jättää hänet rauhaan. Tämä vaihe antaa hänelle mahdollisuuden löydä uusi ympäristösi omaan tahtiisiilman, että sinulla on suoraan liikaa tietoa.

Älä epäröi peittää maata sanomalehdillä, koska se ei ehkä ole aluksi kovin puhdasta. Lisäksi, korosta hänen kulhonsa joten hänen ei tarvitse etsiä niitä. Voit sitten siirtää niitä, kun ne ovat täysin mukavia kotonasi. Jätä se tähän ympäristö muutaman päivän ennen kuin näytit hänelle koko talon. Tänä rauhallisuuden ja tutustumisen aikana on erittäin tärkeää, että olet tarkkaavainen hänen tarpeisiinsa. Todellakin, hänen täytyy syödä ja juoda kunnolla ja että varmistat, ettei hän ole liian häiriintynyt.

kevyt kissanpentu sängyssä
Tekijät: Helena Lopes/Pexels

Ensimmäiset askeleet autonomiassa

Kun rajoitetun ympäristön vaihe on ohitettu, voit laajentaa sen löytöaluetta. Joten anna hänen käydä koko talossa omaan tahtiinsa. Varmista aina, ettei sinulla ole mitään vaarallista käden ulottuvilla.. Jotkut ruoat ja tuotteet ovat erittäin myrkyllisiä eläimillemme, joten ne on säilytettävä poissa.

On suositeltavaa pelata ja viettää aikaa hänen kanssaan että hän luottaa sinuun. Sen jälkeen kissanpentu voi seurata sinua etsiessään talon huoneita. Lisäksi se tosiasia, poistuminen kotelostaan ​​voi häiritä häntä hieman ja hän saattaa yrittää ulostaa uuteen paikkaan. Jos näin tapahtuu, toimi välittömästi sanomalla hänelle ei a:lla yrityksellesi ja ohjaamalla hänet pentueeseensa. Hän ymmärtää vähitellen, että hänen wc:nsä sijaitsee yhdessä paikassa.

kissanpentu kissapuussa
Luotto: mraqieb/Pexels

Tapaaminen toisen seuralaisen kanssa

Uusi kumppanisi ei välttämättä ole ensimmäinen eläin perheessäsi. Älä panikoi, avoliitto kissanpennun kanssa on usein helpompaa kuin aikuisen kissan kanssa. Itse asiassa he ovat luonnostaan ​​uteliaimpia ja vähemmän epäluuloisia. Siksi he menevät spontaanisti tapaamaan muita eläimiä. Tästä huolimatta, älä kiirehdi niitä ja anna heille aikaa tottua niihin.

Tämän pitäisi tapahtua asteittain. Tätä varten sinun on samanaikaisesti valmisteltava toinen eläin kissanpennun saapumista varten. Se on suositeltavaa näytä uudet lelut jo läsnä olevalle eläimelle jotta hän tutustuu tuoksuun. Voit myös esitellä kissanpentuasi viihtyy hyvin omassa huoneessaan. Älä koskaan pakota niitä ja pidä niitä aina silmällä, jotta ei tule huonoa käytöstä, varsinkin alussa.

kissanpentu leikkimässä
Luotto: Abigail Crawford/iStock

30 päivän kuluttua

Ensimmäisen kuukauden jälkeen lemmikkisi pitäisi viihtyä uudessa kodissaan. Hänen on pakko tietävät missä heidän wc:nsä ja kulhonsa ovat. On kuitenkin normaalia, että hän tekee muutaman virheen eikä välttämättä ole aluksi kovin puhdas. Sinun täytyy olla kärsivällinen ja viettää paljon aikaa hänen kanssaan. Vaihtele myös hänen lelujaan ja varmista, että hän voi kiivetä ja piiloutua niin paljon kuin haluaa. On tärkeää, että hän voi hyvin ja että hän tarpeeksi häiriötekijöitä, jotta et kyllästy.

Tietysti, on tärkeää kiinnittää kissanpennuun yhtä paljon huomiota kuin toiseen lemmikkiisi. Pikku kissasi tekee jälkensä ajan myötä. Siksi se on tärkeää olla kärsivällinen äläkä koskaan pakota häntä mihinkään. Näiden eri vaiheiden ansiosta kissanpentu pystyy paremmin asettumaan oikein ja rauhallisesti uuteen kotiinsa.

kissanpentu luonnossa
Luotto: Ali Khalil/Pexels

Ylimääräinen neuvo

Älä unohda säännölliset tarkastukset eläinlääkärisi kanssa jotta kissanpentu on terve. Hän on rokotettu ja suojattava loiset. Siksi se on tarpeen madottaa, mutta myös hoitaa kirppuja / punkkeja / täitä vastaan. Lisäksi on erittäin tärkeää tunnistaa eläimesi niin, että se kuuluu laillisesti sinulle ja että se voidaan tuoda takaisin sinulle, jos se joskus katoaa.

5 hienoa ideaa kissallesi leikkiä YKSIN

kaipaako kissani minua?