Kuinka edistää kissasi hyvinvointia?

Ystävämme kissat ovat olennainen osa jokapäiväistä elämäämme. He ovat myös osa perhettä. Vaikka rakastamme heitä kovasti, toimimmeko silti oikein heidän kanssaan? Se ei ole helppo kysymys. Itse asiassa jotkin teot, jotka saattavat vaikuttaa meistä vähäpätöisiltä, ​​eivät tuota heille paljon onnea tai voivat jopa vahingoittaa heitä. Tässä on muutamia vinkkejä kissan hyvinvoinnin edistämiseen.

Älä käytä niitä, jos he eivät halua

Haluamme usein todella halailla kissoja, mutta emme saa unohtaa, että ne eivät aina ole kovin iloisia useiden senttimetrien korkeuksista. Itse asiassa kissaeläimet voivat tuntea ahdistunut tässä tilanteessa.

He eivät siis ehkä tunne turvallisuus, jopa loukussa. Tämä tunne on yleisempi kuin uskotkaan. Tästä syystä sinun ei pitäisi vaatia, kun kissa haluaa hypätä käsistäsi. Se ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua, vain sitä, että hän ei rakasta.älä arvosta näkymä ylhäältä ja viihtyy mieluummin omilla jaloillaan!

Kouluta heitä kunnolla

Oikea ja kunnioittava koulutus antaa kissasi kukoistaa ja varmistaa sen hyvinvoinnin. Kaiken salliminen hänelle ei tee hänelle palveluksia eikä auta häntä saavuttamaan onnellisuutta. Terveen avoliiton luomiseksi on siksi välttämätöntä asettaa säännöt pienelle kumppanillesi. Kysymys ei tietenkään ole liian tiukasta! Vaatii oikeudenmukaisuutta perustaa a molemminpuolinen kunnioitus.

kissa kietoo häntää
Luottotiedot: Daga_Roszkowska / Pixabay

Älä infantilisoi heitä

On tärkeää olla infantilisoimatta kissaasi tai inhimillistämättä sitä yrittämälläpukeutua tai puhu hänelle kuin hän ei ymmärtäisi. Todellakin, vaikka ne ovat ihania, ne eivät ole leluja tai pehmoeläimiä.

Voivatko kissat kasvattaa muita eläimiä kuin kissanpentuja?

pitääkö ruoka- ja vesikulhot erottaa toisistaan?