Kuinka kauan se kestää ?

Jos kissasi ei ole steriloitu ja se on yli 6 kuukauden ikäinen, sillä on välttämättä oltava kuumia aikoja. Nämä jaksot ovat myös helposti tunnistettavissa, koska tavallisesti rauhallinen karvapallosi yhtäkkiä kiihtyi, miau liikaa, viettää aikansa hieroen kaikkea, mikä liikkuu (tai mikä ei liiku) tai virtsaa hiekkalaatikon ulkopuolelle. Käyttäytymistä, jotka ovat joskus kiusallisia, mutta jotka eivät onneksi kestä. Mutta tarkalleen, kuinka kauan lämpö kestää kissassa?

Hyvä tietää : Lyhytkarvaisilla kissaroduilla on yleensä kuumuus aikaisemmin kuin pitkäkarvaisilla, eli 4 kuukauden iästä alkaen. Mitä tulee suurimpien kissojen rotuihin, niiden ensimmäinen kuumuus ei joskus ilmesty ennen 18 kuukauden ikää!

Keskimäärin seitsemän päivää

Kissa on kuumuudessa keskimäärin 7 päivää. Tästä huolimatta, se vaihtelee eläimestä riippuen. Näin ollen joillakin kissoilla on lämpöä, joka kestää vain 2 päivääkun muilla tämä ajanjakso voi nousta 19 päivää.

kylpyhuone, lämpö palaa yleensä kahden tai kolmen viikon väleinedellyttäen, että kissa on säännöllisesti alttiina valolle. Ja onko se luonnollista tai keinotekoista. Kissoille, jotka asuvat maissa, joissa talvi kestää esimerkiksi useita kuukausia (kuten pohjoisella pallonpuoliskolla), lämpö voi tapahtua vain kahden kuukauden välein.

keskustella
Krediitit: iStock / Leesle

Sen huomioimiseksi tuleeko ovulaatio, eli jos kissa on pariutunut uroksen kanssa, kuumuuden merkit häviävät 24-48 tunnin kuluttua. Hänellä alkaa sitten raskausaika, joka kestää hieman yli 2 kuukautta. Sitten synnytyksen jälkeen hänen lämpönsä palaa 2–6 viikon kuluttua.

Kissan sukupuolisyklin vaiheet

Kissan lisääntymiskierto ns kierto oestralkestää 18–24 päivää ja koostuu kahdesta pääjaksosta:

  • le dioestrus : vastaa toimettomuusjaksoa, joka kestää yleensä kahdesta kolmeen viikkoa keväällä ja kesällä (kestää pidempään syksyllä ja talvella valon puutteen vuoksi).
  • l’kiima : kutsutaan myös lämpökaudeksi, kiima vastaa vaihetta, jossa eläimessä ilmenee käyttäytymismuutoksia: äänet, tarve hieroa, kaatua, kiintymyksen tarve, kiihtyneisyys, epäpuhtaus, karkaaminen, liiallinen hoito… Toisin kuin muut lajit, kuten naaraskoira, kissalla ei havaita verenvuotoa tämän hedelmällisyyden aikana.

Lisäksi on hyvä tietää, että kissa on erityisen hedelmällinen 2-vuotiaasta ja 5-vuotiaaksi asti. Seuraava, 7-vuotiaasta alkaensen sukupuolisyklit ovat yhä epäsäännöllisempiä, kunnes joskus katoavat kokonaan noin 10-12 vuoden iässä.

9 vinkkiä kannustamaan kissasi syömään, vaikka se olisi vaikeaa!

Onko parempi adoptoida puhdasrotuinen kissa vai kujakissa?