Kuinka monta kissanpentua kissa voi synnyttää?

Meidän pienten kissaeläinten tiedetään lisääntyvän hyvin nopeasti. Itse asiassa kissa voi olla uudelleen raskaana yhdestä viiteen viikkoa syntymän jälkeen. Mutta kuinka monta kissanpentua kissalla voi olla samanaikaisesti? Vaikka tämä saattaa vaihdella, yritämme nähdä tämän artikkelin läpi selkeämmin.

Ensimmäinen pentue

Ensimmäinen pentue voidaan tehdä nopeasti ensimmäisen lämmityksen jälkeen joita tapahtuu ympärillä 6 kuukautta keskimäärin. Lisäksi syklit eivät ole samat sisätiloissa ja pääasiassa ulkona oleville kissoille. Ulkona olevalle vauvalle ne tapahtuvat helmikuusta syyskuuhunkun taas a asunnon pillu voi saada niitä milloin tahansa.

kissanpennut
Luotto: bozhdb/iStock

Pentujen keskimääräinen lukumäärä

Kissalla voi olla keskimäärin 6 pentua per pentue. Sen saaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta vain kaksi pentua yhdessä pentueessa. Toisin sanoen joka kerta ei ole tarkkaa pentujen määrää. Ultraääni eläinlääkärissä on niin ainoa todellinen tapa tietää tarkemmin vauvojen määrä on syntyessään.

Kissan tiineysaika on 64-69 päivää. Tämän ajan jälkeen sinun on huolehdittava ja valitettava eläinlääkärille varmistaakseen, että kaikki menee hyvin. Lisäksi toimituksen kesto voi vaihdella 2-5 tunnin välillä. Ei kuitenkaan ole mahdotonta, että se kestää pidempään että kaikki pennut eivät tule ulos peräkkäin.

Kissa imettää pentujaan
Tekijät: Prostock-Studio/iStock

Steriloinnin merkitys

Kissat lisääntyvät erittäin nopeasti, ja hylätyt tai vaeltavat kissat ovat täynnä suojapaikkoja. He eivät sitten asu siellä kunnolla ja voivat helposti välittää erilaisia ​​viruksia seurannan puutteen vuoksi. Sterilointi on siksi erityisen tärkeä toimenpide.

sterilointi voi esiintyä, jos kissallasi ei ole koskaan ollut pentueita, mutta se on myös mahdollista, jos hänellä on jo ollut sellainen. Munasarjan poisto on erittäin suositeltavaa kissasi terveyden vuoksi, koska se eliminoi kuumuuden, välttää aggressiivista käyttäytymistä ja vähentää tiettyjen patologioiden, kuten rintakasvaimien, esiintymisen riskiä. Tämä operaatio mahdollistaa saada rauhallisempi eläin ja pidentää sen elinikää.

kissanpennut
Tekijät: Qu’AILA/Unsplash

Lisäksi, jos haluat kerätä kissan, voit tehdä hyvä teko adoptoida hänet turvakotiin. Tämän ansiosta teet uuden paikan apua tarvitsevalle eläimelle ja osallistut säätelemään invasiivista lajia.

milloin vaihtaa aikuisten kissojen ruokaan?

Vain kissasi voi kuulla tämän äänen: kokeile!