Kuinka pitää huolta kuolevasta tai vanhasta kissasta?

Kissamme ovat kumppaneitamme useiden vuosien ajan. Kuten me, he ikääntyvät ja tarvitsevat säännöllisesti erityistä hoitoa koko elämänsä ajan. Omistajina meidän velvollisuutemme on antaa heille rakkautta ja huomiota koko matkan ajan. Joten tässä on muutamia vinkkejä kissasi mielenrauhan helpottamiseksi sen viimeisinä vuosina tai sen kuollessa.

Rauhallisuus

Ensimmäinen neuvo, jota kannattaa soveltaa, on häneltä luoda oman hiljaisen kulman. Ihanteellinen on jättää se sinne, missä se tuntuu turvalliselta javälttää ympäristömuutoksia. Vanhemmat kissat eivät liiku kovin paljon, joten on tärkeää, että niillä on kaikki lähellä, jotta he voivat eivät väsy päästäkseen kulhoinsa tai hiekkalaatikkoonsa. Näitäkään ei kuitenkaan pidä tarttua nenään. Voimassa, on silti välttämätöntä, että eläimesi aktivoituu vähintään jatkaakseen lihasten toimintaa (ellei eläinlääkäri ole sitä vasta-aiheista).

Yhteenvetona voidaan todeta, että hiuspallosi pitäisi tuntua hyvältä helpolla elämäntavalla! Ymmärrät sen näin: rauhallisuus ja tyyneys ovat tärkeitä. Älä myöskään koskaan pakota häntä tekemään mitään, mitä hän ei halua tehdä, kuten leikkimään, kävelemään, olemaan harjattu jne.

vaunut makaava aurinko
Luotto: krblokhin/iStock

Hyvää eläinlääkärin hoitoa

Hyvä eläinlääkärin seuranta on välttämätöntä vanhemmille kissoille, koska ne ovat hauraampia. Siksi on tärkeää olla tietoinen tästä ja toimia oikein heidän tarpeidensa mukaan. Jotkut eläimet voivat kehittää sairauksia, jotka liittyvät vanhuuteen ja siksi tarvitaan useammin lääkärin käyntiä. Eläinten terveydenhuollon ammattilaisen luona käynti ei kuitenkaan ole varattu vanhoille kissoille. Se on todellakin tärkeä koko kissan elämän ajanja tämä jo pienestä pitäen.

Sopiva ruokavalio

Iän myötä joillakin kissoilla voi olla hampaita tai niillä voi olla syömisongelmia. Siten, mukautettu ja erikoistunut ruokavalio pikku kissallesi on välttämätöntä. Jos hänellä ei ole erityistä huolta, suosi vanhemmille kissoille (vanhempille) nappuloita/pasteereita, jotta hän saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.

kissa syömässä
Krediitit: vladans/iStock

Kiinnitä huomiota lääkkeisiin

Jos kissasi on kuolemassa tai tarvitsee erityistä hoitoa, se on välttämätöntä tilata hoitoon. Yritä kirjoittaa kalenteriin/muistivihkoon, mitä on tehtävä tai annettava, jotta et koskaan unohda mitään. Muuten, älä mene ostamaan lääkkeitä viime hetkellä, suunnittele aina vähän aikaa ennen verihiutaleiden loppumista varmistaaksesi, että saat ne ajoissa eläinlääkärille. Voimassa, joskus joudut tilaamaan tiettyjä tuotteita, koska niitä ei ole varastossa. Lisäksi, kuten meille apteekissa, se on välttämätöntä tuoda ja säilyttää reseptit liittyvät kissasi hoitoihin (näitä pyydetään yleensä joka kerta).

Kissa makaa ulkona
Tekijät: Makovsvet/iStock

Paljon rakkautta ja aikaa hänelle

Ilmeisesti tämä neuvo on erittäin tärkeä ja ei koskaan laiminlyödä! He nauttivat usein seurastamme ja rakkautta, jonka voimme heille antaa. Kun kissa on vanha tai kuolee, hellyyttämme heitä kohtaan otetaan sitäkin enemmän huomioon . Se on siis välttämätöntä moraalinsa vuoksijonka otamme aikaa heille. Älä epäröi mennä katsomaan heitä, puhumaan heille, halaamaan heitä kunnioittaen samalla heidän rauhallisuuden tarvettaan.

10 kuvaa kissoista, jotka rakastavat pahvilaatikoita

Mitä jos antaisit kissallesi kurpitsaa?