kuinka saada heidät asumaan yhdessä turvallisesti?

Kalojen ja kissojen kanssa eläminen voi joskus olla vaikeaa. Vaikka jotkut kissaeläimet jättävät kuninkaallisen huomioimatta alueellaan olevan akvaarion, toisilla on vain yksi halu: kalastaa! Jos kissasi on yksi niistä pienistä hölmöistä, joilla on vain yksi pakkomielle, kalojen pyydystäminen, tässä on vinkkejä kaikille turvalliseen yhteiselämään.

1. Aseta akvaario poissa ulottuvilta

Kissan ongelmana on, että esineitä on erittäin vaikea sijoittaa ulottumattomiin. Ja hyvästä syystä, vaikka laittaisit esineitä korkealle, hän löytää aina tavan kiivetä huonekaluja saavuttaakseen tavoitteensa.

Siksi suosittelemme, että siirrät akvaariosi korkeaan paikkaan, mutta myös varmistat sen estää tien kissallesi estääksesi sitä kiipeämästä sen luokse. Älä käytä tätä varten huonekaluja lähellä, jotta kissasi ei voi käyttää sitä kiipeämiseen. Jos sinulla ei kuitenkaan ole valinnanvaraa, älä epäröi asettaa huonekaluille esteitä, kuten esimerkiksi kirjoja.

Jos sinulla on mahdollisuus, aseta akvaario suljettuun tilaan, johon kissasi ei pääse sisään.

2. Stabilisaattori l’Aquarium

Kun sinulla on kissa ja kala, vaara ei koske vain kaloja. Itse asiassa yrittäessään saada heidät kiinni, kissa voi kaataa tankin. Sitten hän voi satuttaa itseään tai vielä pahempaa. Tämän välttämiseksi muista valitse akvaario leveämpi kuin korkea. Ja ennen kaikkea varmista, että pohja on vakaa!

3. Valitse kansi

Jos kissasi yrittää jatkuvasti saada kalaa akvaariossa tai jopa juo siinä olevaa vettä, sinun on parempi valita kansi. Tällä tavalla kissasi ei enää pääse käsiksi akvaarion sisälle. Sen huomioimiseksi se myös rajoittaa hukkumis- ja sähköiskun vaaraa hiuspallollesi.

chat-akvaario
Tekijät: iStock / LeoMalsam

Ole kuitenkin varovainen, ettet valitse mitä tahansa kansia. Siinä ei saa olla vain reikiä, jotta ilma pääsee kulkemaan läpi, vaan sen tulee myös olla riittävän tukeva, jotta kissasi ei voi vetää sitä pois. Jos mahdollista, Vältä myös lasikannen ottamistakoska pikku kumppanisi voi rikkoa sen esimerkiksi hyppäämällä sen päälle.

4. Aseta lakana akvaarion päälle yöksi

Jos kissasi on kiinnostunut kaloistasi varsinkin öisin, kun kaikki nukkuvat, kokeile tätä tekniikkaa: aseta lakana akvaarion päälle. Tämä tekee akvaariosta paljon vähemmän kiinnostavan kissasi kannalta. Ei ota huomioon kalasi ovat erittäin iloisia pimeässä yöksi.

5. Järjestä suihkulähde akvaarion eteen

Jotta kissasi voisi keskittyä johonkin muuhun kuin akvaarioon, älä epäröi sijoittaa suihkulähde lähelle. Silloin hän ei vain voi juoda haluamallaan tavalla, vaan hän pystyy myös juomaan leikkiä vedellä liikkuminen, mikä on yhtä paljon vähemmän syitä päästä lähelle kalojasi!

6. Ota akvaario kiinni

Viimeinen temppu on sijoittaminen akvaarion ympärille esineitä, joilla on epämiellyttävä rakenne kissaystävillemme. Se voi olla esimerkiksi kaksipuolista teippiä, soraa, kahvinporoja tai vaikka alumiinifoliota.

Voit myös käyttää luonnolliset karkotteet joita suihkutat ympäri akvaariota: pippuria, valkoviinietikkaa, sitruunapohjaista valmistetta…

Hyvä vai huono idea?

Voiko kissa syödä muuta kuin lihaa?