Löysitkö eksyneen kissanpennun? Tässä on mitä tehdä!

Jos törmäät tien mutkassa kissanpentuun ilman emoa tai omistajaa, tässä on hyvät refleksit!

1. Varmista, että se on hylätty

Sattuu niin, että kissat, kuullessaan melua, menevät piiloon vaaran ohitettaessa. Ja joskus, heillä ei ole aikaa ottaa kaikkia kissanpentuja mukanaan. Samoin on mahdollista, että emo on lähtenyt metsästämään tai siirtämään pentujaan.

Muuten, joidenkin vihjeiden pitäisi pistää sinut korvaan. Joten jos kissanpennut ovat syvässä unessa, halaillessa yhdessä, se todennäköisesti tarkoittaa, että heidän äitinsä ei ole kaukana. Toisaalta, jos he ovat kiihtyneitä, sekaisin, likaisia ​​ja laihtuneet, ei ole epäilystäkään.

Joka tapauksessa varmistaaksesi, että löytämäsi kissanpentu on todellakin hylätty, kävele pois ja piiloudu. Jos äiti ei ilmesty uudelleen muutaman tunnin kuluttua, ei ole enää epäilystäkään.

Hyvä tietää : jos löydät yhden tai useamman nukkuvan kissanpennun, pieni temppu on ripotella jauhoja sinne, missä ne ovat. Jos palatessasi näet tassunjälkiä, se tarkoittaa, että heidän äitinsä ei ole hylännyt niitä.

2. Vie kissanpentu eläinlääkäriin

Kun olet varmistanut, että löytämäsi kissanpentu ei kuulu kenellekään ja että se on erotettu emostaan, on ensimmäinen asia viedä se eläinlääkärille. Todellakin, se on välttämätöntä tarkista, että hän on hyvässä kunnossa. Lisäksi tämä määrittää myös sen iän.

keskustella
Laatit: cyano66 / iStock

Huomaa, että jos on ilta tai loma, älä epäröi tuoda kissanpentua kotiin ja huolehtia siitä samalla kun tuot sen eläinlääkäriin.

3. Adoptoi hänet tai vie hänet turvakotiin

Kun olet käynyt eläinlääkärissä, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko pidä kissanpentu mukanasi tai vie hänet turvakotiin.

Jos päätät adoptoida hänet, sinun on hankittava hänelle useita välttämättömiä tarvikkeita: mukavat vuodevaatteet, mieluiten lämmitetyt toistamaan äitinsä lämpöä (myös kankaaseen kääritty kuumavesipullo toimii), hiekkalaatikko, lelut, kulhoja… Mutta myös ja ennen kaikkea sinun on annettava hänelle a ikään sopiva ruokavalio sekä päivittäinen stimulaatio sen oikean kehityksen mahdollistamiseksi.

Jos kissanpentu on alle kuukauden ikäinen, hän ei pysty poistamaan ulosteitaan itse. Sinun on siksi autettava häntä poistamaan virtsa ja ulosteet, muuten se voi olla kohtalokasta. Miten ? Hieromalla hänen yksityisiä osiaan varovasti lämpimällä pesulapulla jokaisen ruokinnan jälkeen. Todellakin, niin hänen äitinsä olisi tehnyt kielellään!

5 käyttäytymissääntöä, joita on noudatettava kissabaareissa

5 tuotetta, joita jokaisella on kotona ja jotka ovat täydellisiä leluja kissalle