Miksi kissat haluavat nukkua niin paljon?

Sen lisäksi, että meillä on ihastuttava ja rauhallinen puoli makuuasennossa, kuvittelemme kissamme näkevän syvää unta. Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt, miksi pikku kumppanisi nukkuu niin usein? Ja kuinka paljon hän itse asiassa viettää aikaa nukkumiseen päivän aikana? Yritämme ymmärtää hieman enemmän niiden toiminnasta ja siitä, miksi kissat haluavat nukkua niin paljon!

Kuinka kauan he nukkuvat?

Pienet lempikarvapallomme nukkuvat keskimäärin klo 16. päivittäin. Todellisuudessa tämä voi vaihdella kello 12–18 päivässä iästä riippuen. Se riippuu edelleen heidän kehostaan ​​ja päivittäisistä toiminnoistaan. Petoeläiminä kissojen on oltava ketteriä, eloisia ja hyvässä kunnossa. Tämän seurauksena he tarvitsevat tämän lepoajan ollakseen valppaita ja pystyäkseen metsästämään. Kuitenkin mitä tulee meihin, heidän unensa on virkistävää.

kissoja, jotka rakastavat toisiaan
Luotto: Andrew_Deer/iStock

Näkevätkö he unta?

Nämä lemmikit voivat vaihdella syvän ja matalan unen välillä. He voivat kuitenkin käydä läpi REM-univaiheen (missä unia esiintyy). Joten olet luultavasti nähnyt suloisen kissasi ennenkin. tassujen räpyttäminen tai hiusten nostaminen päiväunien aikana. Meille he voivat muistaa arkielämän kokemuksia (kokoukset, ostokset, pelit jne.). Emme todellakaan voi sanoa, että pienet seuralaisemme haaveilevat yhtä paljon kuin me. Heidän unelmansa ovat kuitenkin varmasti vähemmän yksityiskohtaisia ​​kuin meidän, mutta ne eivät ole olemattomia!

Miksi he haluavat nukkua?

Kissat haluavat nukkua vain saadakseen energiaa takaisin. Lisäksi, aivan kuten me sängyssämme, hekin arvostavat näitä hetkiä, jolloin he voivat vihdoin levätä ja rentoutua! Uni on yleisesti ottaen välttämätöntä, ja se on sama myös eläimillemme. Lisäksi napostemme päiväunet ovat rauhallisuuden ja hyvinvoinnin hetkiä, joita on tärkeää kunnioittaa. Heidän kiertoa ei saa keskeyttää. Varmista siis älä häiritse kissaasi sen nukkuessa jotta hän tuntee olonsa turvalliseksi kanssasi. Jos saat hänet heräämään, hän saattaa reagoida aggressiivisesti, mutta myös elämänlaatu heikkenee. Toisin sanoen se tulee olemaan vähemmän rauhallista kotonasi.

kissan puu
Luotto: Pliekhova/iStock

Tarjoa hänelle mukava tila

Joskus ostamme tarvikkeita erittäin mukava ja houkutteleva pienille puolustajillemme. Joskus he kuitenkin haluavat sen sijaan pahvilaatikon tai hyvin lämmitetyn patterin. Varmista joka tapauksessa varaa hänelle tilaa ja rauhoittavaa. Kissat arvostavat tätä paikkaa, jotta he voivat tarkkailla oikein mitä ympärillä tapahtuu ja hallita kaikkia tilanteita. Joten voit ajatella parhaassa paikassa kissallesi seuraavilla kriteereillä: pituus, rauhallisuus, mukavuus ja lämpö. Joskus myös ulkonäköä voidaan arvostaa.

pitääkö ruoka- ja vesikulhot erottaa toisistaan?

onko tämä mahdollista kissani kanssa?