Miksi kissat ovat niin nirsoja ruuan suhteen?

Jos olet kissan ylpeä omistaja, olet varmasti jo huomannut, että kissasi on erityisen vaativa ruuan suhteen. Jotta hän voisi syödä, hänen ruokansa ei saa olla vain huoneenlämpöistä, vaan se on tarjottava suuressa kulhossa ja hiljaisessa paikassa. Ja ennen kaikkea sen täytyy olla hänen makuun! Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että näin ei usein tapahdu, koska kissallasi on taipumus murskata hänelle antamasi ateriat. Mikä pahempaa, hän tuskin suostuu haistamaan niitä. Mutta miksi kissaystävämme ovat niin nirsoja? Miten he valitsevat, mitä he syövät?

1. Hajuasia

Toisin kuin luullaan, kissoilla on vähemmän makuhermoja mikä mies. Lisäksi he ovat ei pysty haistamaan makeita makuja ruokaa. Toisaalta ne ovat erityisen herkkä kitkerälle maulle.

Lisäksi kissat ovat luonnostaan ​​enemmän houkuttelee lihan aromit. Ja heidän hajuaistinsa on niin ylivoimainen, että niitä on mahdotonta pettää ruoan koostumus. Mikä selittää sen tosiasian, että he ovat niin usein valikoivia! Jos heidän ruoassa on pienikin haju, josta he eivät pidä, he eivät syö.

2. Rakenteesta johtuva kysymys

Jokaisella kissalla on omat ruokamieltymyksensä. Ja juuri lapsuudessa kissat luovat makunsa. Itse asiassa kissanpennut ruokkivat vain heidän äitinsä maitoa kunnes ne on vieroitettu. Kulta, mitä heidän äitinsä syö, vaikuttaa maidon makuun. Tässä muodostuvat ensimmäiset mieltymykset. Kasvaessaan kissanpennut todellakin arvostavat enemmän ruokia, joita heidän äitinsä söi.

kissanpentu syö kulhoon
Krediitit: iStock

Samoin, kun vieroitusprosessi laukeaa, he alkavat syödä kiinteää ruokaa. Kuitenkin juuri nämä ruoat määrittää heidän tulevaisuuden makunsa. Kun heistä tulee aikuisia, on erittäin vaikea saada heidät löytämään uusia makuja. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa, että ne maistaa erilaisia ​​ruokia tämän vieroituskauden aikana.

Ja varsinkin ruokaa monipuolinen rakenne ! Itse asiassa kissat valitsevat usein ruokansa sen mukaan ” suutuntuma“. Jotkut pitävät siis mieluummin pehmeästä hyytelössä tai kastikkeessa olevasta ruoasta, kun taas toiset pitävät kuivapalasta.

3. Tunteesta

Kissat etsivät a sensaatio positiivinen lounaan jälkeen. Siten, jos heidän ruoansulatuksensa ei mene hyvin ja aiheuttaa ruoansulatusongelmia tai epämukavuuden tunnetta, on hyvä mahdollisuus, että tulevaisuudessa he välttävät kyseistä ruokaa.

Lisäksi kissaeläinten täytyy tuntea turvallinen ja rento aterian aikana. Jos heidän kulhonsa on paikassa, joka ei sovi heille, he eivät epäröi murskata. Tämä käyttäytyminen johtuu heidän luonteestaan yksinäisiä metsästäjiä.

Kuten olet ymmärtänyt, kissat valitsevat ruokansa pääasiassa sen tuoksun, koostumuksen ja ruoansulatustunnelman mukaan!

Pidät myös:

Kuinka monta kertaa päivässä kissan pitäisi ruokkia?

9 vinkkiä kannustamaan kissasi syömään, vaikka se olisi vaikeaa!

Kissan ruokinta: 10 virhettä, jotka ehdottomasti vältettävä

5 kesän vaaraa, jotka jokaisen kissanomistajan tulee tietää

Mitä kissat pelkäävät?