Milloin ja miten kissasi madotetaan?

Olet juuri adoptoinut kissan etkä ole kovin tyytyväinen kaikkeen, mitä sinulla on tekemistä? Joten tässä on jo pieni yhteenveto eläimen madotuksen tarpeesta. Itse asiassa monet lemmikkieläinten omistajat eivät ole tarpeeksi valppaita tämän hoidon suhteen. On kuitenkin erittäin helppoa ja nopeaa, että lemmikkisi saa loisen saastuttaman.

Miksi madottaa eläimesi?

Madotus on tärkeää eläimen suojelemiseksi, mutta myös muiden suojelemiseksi. Matojen aiheuttamat riskit ovat todellakin lukuisia. Ensinnäkin ne voivat aiheuttaa ruoansulatusongelmia : ripuli, ummetus, oksentelu. Näiden oireiden pitäisi siksi varoittaa sinua erityisesti, jos kissasi ei ole saanut hoitoaan ajan tasalla. Sitten matotartunta voi aiheuttaa a kasvun hidastuminen kissanpennuilla, mutta myös a laihtuminen ja huomattava heikkous vanhemmille kissoille.

Sairaita, vanhoja tai hyvin nuoria kissoja on siksi valvottava erityisesti tässä suhteessa. Lisäksi, jotkut madot leviävät hyvin nopeasti ihmisiin. Siksi on suositeltavaa hoitaa koko perhe tartunnan sattuessa.

kissa ja tabletti
krediitit: iStock / DariaKulkova

Madotuksen taajuus

Ihanteellinen protokolla kissoille on sama kuin koirille. Ensinnäkin, madotusaineen on oltava mukautettu eläimeen samoin kuin sen paino. Siksi 1,5 kg painava kissa ei saa samaa annostusta kuin esimerkiksi 6 kg:n kissa. Peittääksesi eläimesi kokonaan, muista sitten suojata se hyvin kirppuja ja muita ulkoisia loisia vastaan ​​kuukausittain. Voimassa, kirput aiheuttavat joitakin matoja.

Kissanpennulle ensimmäinen vermifuge annetaan 15 päivän tai 3 viikon iässä. Sitten sitä annetaan kerran kuukaudessa 6 kuukauden ikään asti. Kuuden kuukauden ja 1 vuoden välillä kissa saa tabletin kahden kuukauden välein. Lopuksi, yhden vuoden kuluttua, voit jakaa annoksen kolmen kuukauden välein. Avuksi on olemassa madotuskalentereita, mutta voit myös Ota vuodenajat mittapuuna. On myös muutamia erikoistapauksia. Jos esimerkiksi haluat kasvattaa kissasi, sinun on harkittava madotusta kissanpentujen kanssa noin 5 päivää ennen synnytystä, sitten 15 päivää ennen synnytystä ja lopuksi 15 päivää sen jälkeen.

kissanpentu ja tabletti
Tekijät: iStock / Tatiana Foxy

Erilaiset hoidot

Vermifugea on eri muodoissa, mutta useimmiten löydämme sen muodossa tabletit ja pipetit. Ole kuitenkin varovainen, sillä jotkin pipetit eivät käsittele eivät kaikki säkeet. Siksi sinun on suojeltava eläintäsi kunnolla tarkista eläinlääkäriltäsi. Sen lisäksi niiden tehokkuus on yleisesti ottaen samanlainen. Pipetit ovat myös käteviä, jos lemmikkisi kieltäytyy ottamasta pillereitä. Se on kuitenkin varmistettava tuotetta ei nuolla tai kostuta esimerkiksi sateella, koska se voi vaikuttaa sen tehokkuuteen. Joten jos kissasi ulkoilee paljon, kätkö vaikuttaa sopivimmalta ratkaisulta.

Lisävinkkejä kissan madotukseen

Jos kissasi on saastunut tai jos sinulla on epäilyksiä, on suositeltavaa antaa sille ensimmäinen madotusaine, joka “huuhteleva” vaikutussitten toinen kahden viikon kuluttua peittääkseen eläimen. Jos haluat madottaa ja hoitaa lemmikkiäsi kirppuja/pukkeja vastaan ​​samanaikaisesti, sinun on tehtävä se odota ja tilaa vähintään 48 tuntia. Lisäksi, jos käytät madotuspipettiä ja kirppuja estävää pipettiä, sinun on tässä tapauksessa varattava vähintään yksi viikko. Jos kyseessä on tabletti ja pipetti, voit antaa ne samaan aikaan, vaikka on parempi jättää ne 24/48 tunnin välein hoidon tehokkuuden parantamiseksi.

Minne kissat menevät, kun he menevät ulos?

5 kesän vaaraa, jotka jokaisen kissanomistajan tulee tietää