milloin vaihtaa aikuisten kissojen ruokaan?

Kissanpentujen ravintotarpeet ovat erilaiset kuin aikuisten kissojen. Ja hyvästä syystä ne kasvavat edelleen! Tästä syystä kissanpentujen täytyy hyötyä ruokavaliosta, joka on erityisesti suunniteltu edistämään niiden kehitystä. Mutta missä iässä sinun pitäisi vaihtaa aikuisten kissojen ruokaan? Kerromme sinulle kaiken tässä artikkelissa!

Ero kissanpennun ja aikuisen kissan ruoan välillä

Ei vain kissanpennut ole aktiivisempia kuin aikuiset kissat, vaan myös he tarvitsevat enemmän energiaa kasvaakseen hyvin. Siksi heidän ruokansa on yleensä enemmän kaloreita. Siinä on myös enemmän proteiinia ja rasvaa kuin aikuisissa kissoissa. Näin ollen, jos aikuinen kissa söisi kissanpentujen ruokaa, sillä on taipumus lihoa nopeasti.

Lisäksi vitamiinien, kivennäisaineiden, kalsiumin ja fosforin läsnäolo on luonnollisesti välttämätöntä, jotta a luuston ja immuunijärjestelmän optimaalinen kehitys kissanpennut. Samoin omega-3-rasvahappojen kanssa, jotka ovat välttämättömiä aivojen ja näön kehitykselle.

Milloin siirto tehdään?

Kuten edellä totesimme, kissanpennun ruoassa on korkeampi rasvapitoisuus. Kulta, aikuisilla kissoilla on alhaisempi energian tarve. Siksi tämän ruokavalion muuttaminen on ehdottoman välttämätöntä, sillä muuten kissasi voi nopeasti tulla ylipainoiseksi.

kissanpentu syö
Luotto: chendongshan/iStock

Mutta missä iässä kissanpennun ruoasta tulisi vaihtaa aikuisten ruokaan? Todellisuudessa kaikki riippuu kissastasi. On todellakin arvioitu, että kissanpentujen pitäisi hyötyä erityisestä ruoasta kasvua varten kunnes he ovat saavuttaneet vähintään 90 % aikuisen painostaan.

Useimmille kissoille siirtymä tapahtuu siksi noin 10-12 kuukauden iässä. Toisaalta suurille kissoille (Maine Coon, Ragdoll, Norwegian…) se tehdään myöhemmin, 18 kuukauden iässä tai jopa 24 kuukauden iässä. Syy ? Niiden kasvaminen kestää kauemmin!

Joka tapauksessa älä epäröi kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi kissasi vuosittaisen terveystarkastuksen aikana, jotta hän voi kertoa sinulle, milloin on oikea aika karvapallollesi.

Miten siirto tehdään?

Kissanpennunruoasta aikuisten kissojen ruokaan siirtyminen ei ole helppoa. Todellisuudessa, Tämä siirtymä kestää yleensä yhdestä kahteen viikkoa. Itse asiassa, jos ruokavalio muuttuu liian äkillisesti, kissasi voi kärsiä enemmän tai vähemmän vakavista ruoansulatushäiriöistä, koska hänen ruoansulatusjärjestelmänsä ei ole ehtinyt sopeutua tähän uuteen ruokaan.

Siten, mennä vähitellen. Lisää ensimmäisenä päivänä 1/4 uudesta syötteestä vanhaan. Jatka tätä useita päiviä varmistaaksesi, että kissasi sulattaa tämän uuden ruoan hyvin, ja lisää sitten 1/3 uudesta ruoasta vanhaan. Nosta seuraavina päivinä 1/2, sitten 3/4, kunnes vanha ruokavalio korvataan kokonaan.

Hyvä tietää : tämä asteittainen siirtyminen on tapahduttava jokaisen virtalähteen vaihdon yhteydessä. Joten vaikka vaihtaisit vain esimerkiksi kissan nappulan merkkiä, sinun on myös vähitellen sisällytettävä uusi ruoka sen tavalliseen ruokavalioon.

Kissan adoptio tarhasta: kuinka paljon se maksaa?

Kuinka monta kissanpentua kissa voi synnyttää?