Minne kissat menevät, kun he menevät ulos?

Kissasi tykkää käydä kävelyllä kodin ulkopuolella. Joskus hän jopa menee pois pitkiksi tunteiksi, sitten hän tulee kotiin kuin kukka. Mutta minne hän voi mennä näiden poissaolojen aikana? Ja ennen kaikkea mitä hän tekee? Me tutkimme!

1. Hän kävelee

Todellisuudessa monet asiat voivat pitää kissasi ulkona. Ensinnäkin hän voi vain… kävellä ympäriinsä. Eh kyllä, jotkut kissaeläimet rakastavat seikkailua ja arvostavat alueensa rajojen ylittämistä uusien paikkojen tutkimiseksi tai alueen laajentamiseksi. Tässä tapauksessa he vaeltavat satunnaisesti toiveidensa mukaan.

2. Hän tekee kierroksensa

Kissasi on rajannut hänelle kuuluvan alueen. Jälkimmäinen voi olla enemmän tai vähemmän suuri riippuen ajasta (ja halusta), jonka kissasi on käyttänyt siihen. Mutta joka tapauksessa hiuspallosi on joka päivä tai jopa useita kertoja päivässä, valvoa tätä aluetta kovalla työllä ansaittu, jotta mahdollinen toinen kissa ei ottaisi sitä.

Tätä varten hän tekee kierroksia ja pysähtyy säännöllisesti kiinnittää sen haju- (feromonit) ja visuaaliset merkit (griffadit) eri pinnoille (puut, pylväät, pensasaidat jne.). Tavoitteena: varoittaa tunkeilijaa, että hän on jo valloitetulla alueella.

kissan naarmuja
Laajuus: ssgrafika / iStock

Hyvä tietää : mitä suurempi kissasi alue on, sitä kauemmin sen tutkiminen kestää!

3. Hän metsästää

Metsästys on monille kissaeläimille erittäin tärkeä toiminta, ja se on yksi syistä, jotka voivat saada kissasi olemaan poissa kotoa niin pitkäksi aikaa. Ja jos olet “onnekas”, hän tuo sinulle jopa kuolleen tai pahempaa puolikuolleen pienen eläimen. Jippii!

4. Hän etsii kumppania

Jos kissasi ei ole steriloitu tai steriloitu, on hyvä mahdollisuus, että se viettää pitkiä tunteja ulkona etsimässä seksikumppania kiima-aika. Ja varsinkin jos kyseessä on mies. Itse asiassa urokset pystyvät haistamaan naaraan kuumuudessa kilometrien päästä.

Jotta kissasi luopuisi lähtemästä etsimään rakkautta tällä tavalla, sinulla on vain yksi ratkaisu: sterilointi.

5. Hänen täytyy eristää itsensä

Kotona kissasi voi olla ylistimuloitu esimerkiksi lasten tai muiden eläinten toimesta. Tai a tapahtuma (uusi tulo perheeseen, kuolema, työ jne.) järkytti hänen rutiinejaan, mikä aiheutti hänelle stressiä. Joka tapauksessa pikku kumppanisi tarvitsee luultavasti olla yksin, aikaa vähentää painetta.

Tästä syystä suklaa on vaarallista kissallesi

Milloin ja miten kissasi madotetaan?