Mitä hyötyä hyönteiskroketeista on?

Vaikka hyönteispohjaisesta koirien ruoasta on tullut yleistä, kissanomistajat kamppailevat edelleen siirtyäkseen hyönteispalasta. Ja hyvästä syystä: kissaa pidetään pienoisversiona sen kissan serkkuista, jotka asuvat savanneilla tai jopa vuorenhuipuilla ja jotka ovat yksinomaan lihansyöjiä. Unohdamme sen usein, mutta Kitty on suuri saalistaja – maailman 100 aggressiivisimman joukossa – ja sen katsotaan olevan vastuussa 33 lajin (matelijat, linnut tai jopa pienet nisäkkäät) mahdollisesta sukupuuttoon. uhanalaisia ​​eläimiä. Lyhyesti sanottuna on monimutkaista hyväksyä, että kissa voi ruokkia yksinomaan hyönteisiä tai jopa pitää siitä niin, että se nuolee kyljyksiään.

Välttämätön valinta intoleranteille tai allergisille kissoille

Kissoilla ei ole helppoa havaita ruoka-aineallergian tai -intoleranssin merkkejä. Selkeimmät intoleranssin oireet ovat ruoansulatushäiriöt, jotka yleensä johtuvat laktoosijohdannaisista, joita kissat sietävät melko huonosti.

Ruoka-aineallergiat voivat toisaalta aiheuttaa suuren määrän enemmän tai vähemmän ilmeisiä oireita, kuten:

  • iho-ongelmat: kutina, punoitus, rupia tai hiustenlähtö,
  • ulkoinen korvatulehdus,
  • ruoansulatushäiriöt: ripuli, oksentelu tai ärtyvän suolen oireyhtymä,
  • muutokset käyttäytymisessä tai tottumuksissa,
  • hengityselinten ja neurologisten häiriöiden.

Vetostoren verkkosivujen mukaan, kissa voi myös saada allergisen reaktion tietyntyyppisille proteiineille (naudanliha, kana, kala, maitotuotteet, viljat). Tässä tapauksessa nämä proteiinit on poistettava ruokavaliostaan ​​yksitellen, 12 päivän ajan joka kerta, jotta voidaan määrittää, minkä tyyppinen proteiini on allergian syy.

Tästä syystä jotkut tuottajat ovat valinneet proteiinin lähteen, joka ei aiheuta allergioita: hyönteisiä.

Hyönteispohjaisen ruokavalion edut kissoille

The hyönteispala kissoille niillä on korkea biologinen arvo, toisin sanoen ne sisältävät paljon proteiinia – kissasi hyvinvoinnille tarpeellista – mutta se on ylisulavaa proteiinia, joka ei aiheuta ruoansulatushäiriöitä ja joka takaa erinomaisen ravitsemuksellisen panoksen siihen. kissasi on terve. Yleensä hyönteispohjaiset nappulat sisältävät myös omega-3-lähteitä ja sisältävät vain vähän tai ei ollenkaan viljaa, joka on toinen mahdollinen allergeeni.

Hyvinvointi ja ekologia samassa kulhossa

Hyönteispohjaiseen nappulaan kääntyvien kissojen omistajien motiivina on usein eläimen hyvinvointi, jossa on merkkejä ruoka-aineallergiasta tai -intoleranssista. On kuitenkin toinenkin erinomainen syy valita tällainen ruoka karvapallollesi: elintarvikekäyttöön käytettävien hyönteisten tuotannon vähäinen ympäristövaikutus.

Esimerkiksi perinteiseen karjankasvatukseen verrattuna hyönteiskasvatus vaatii vähemmän vettä, vähemmän sähköä, vähemmän rehua, vähemmän tilaa ja tuottaa vähemmän jätettä.

Siksi annamme itsemme houkutella hyönteispohjaisia ​​kroketteja varmistaaksemme ennen kaikkea kissamme terveyden, mutta ekologinen motivaatio usein vahvistaa tätä valintaa.

Kissat ovat tunnetusti nirsoja nappuloiden suhteen, he pitävät siitä ja sitten muuttavat mielensä kahden viikon kuluttua tai he haluavat vain hyvin tietyn tuotemerkin, muuten se on selkeä kieltäytyminen ilman valitusta. Siksi kaikki ruokavalion muutokset on tehtävä varovasti, kunnes löydät oikean maku- ja ravintoaineyhdistelmän.

Ovatko kaikki retket kissosi kanssa hyödyllisiä?

6 vinkkiä estääksesi kissasi kiipeämästä verhoille