Mitä jos antaisit kissallesi kurpitsaa?

Kurpitsa on kuuluisa Pohjois-Amerikassa, jossa sitä syödään erityisesti kiitospäivän tai Halloweenin yhteydessä. Toisaalta Euroopassa sitä ei vielä tunneta, samoin kuin sen hyödyt ihmisten ja eläinten terveydelle. Osoittautuu kuitenkin, että se yksinkertainen tosiasia, että lisäät kissasi ruokavalioon joka päivä vähän kurpitsaa, voi olla erityisen hyödyllinen hänelle ja erityisesti helpottaa hänen ruoansulatustaan. Kerromme sinulle lisää tässä artikkelissa!

Kurpitsan edut kissallesi

1. Taistelee ummetusta vastaan

Runsaasti kuitua ja vettä sisältävä kurpitsa auttaakosteuttaa suolistoaja erityisesti kissan kuivia ulosteita, mikä auttaa taistelemaan ummetusta vastaan.

2. Lievittää ripulia

Kurpitsasta tekee todella hämmästyttävän ruoan, koska se toimii ummetusta vastaan, mutta myös ripulia vastaan. Todellakin, liukoinen kuitu se sisältää voi auttaa imevät ylimääräistä vettä suolistosta ja lisäämään bulkkia ulosteeseen, mikä lievittää ripulia.

3. Edistää karvapallojen poistamista

Kun kissasi syö kurpitsaa, jälkimmäinen kulkee maha-suolikanavan läpi ja siten mahdollistaa sen jälkeen tulevien karvojen vapauttamisen. Siksi se on korvaamaton apu taistelussa karvapalloja vastaan.

4. Lisää kylläisyyden tunnetta

Kurpitsassa on hyvää se, että se edistää kylläisyyden tunnetta silloinkin, kun se on vain erittäin vähän kaloreita. Siksi se on loistava työkalu painonpudotukseen, mikä auttaa lemmikkiäsi tuntemaan olonsa kylläiseksi pidempään.

5. Sisältää runsaasti ravinteita

Kurpitsa on täynnä terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita: A-vitamiinia, C-vitamiinia, E-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, beetakaroteenia, luteiinia…

Kuinka lisätä kurpitsaa kissan aterioihin?

Ensinnäkin on tärkeää valita luomukurpitsa (tai kurpitsa) ilman lisäaineita, ilman lisättyjä sokereita tai mausteita. Mieluummin puristettu kurpitsa (mieluiten muussattu) tai itse keitetty kurpitsa (tässä tapauksessa muista poistaa siemenet). Sen jälkeen lisää puoli teelusikallista (tai jopa teelusikallinen suurille roduille) kissasi ruokaan joka päivä.

kissa syö
Tekijät: Sergey Pakulin/iStock

Toisaalta vältä antamasta kissallesi kurpitsan vartta, kuorta, hedelmälihaa, raakaa kurpitsaa tai jopa pilaantunutta kurpitsaa.

Ja ole varovainen, jos kissasi kärsii kroonisesta sairaudesta (munuaisten vajaatoiminta, diabetes jne.), kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi ennen kuin lisäät kurpitsan ruokavalioonsa.

Hyvä tietää : jos kissasi kärsii säännöllisesti ruoansulatushäiriöistä, eläinlääkärin konsultointi on välttämätöntä. Oksentelu, ripuli tai jopa vatsakivut voivat olla oireita monista sairauksista.

Kuinka pitää huolta kuolevasta tai vanhasta kissasta?

10 kuvaa suloisista inkiväärikissoista