Mitä kissani voi ajatella?

Voimme joskus tarkkailla kissamme ja saada vaikutelman, että olemme yhteydessä häneen. Kuitenkin tapahtuu myös niin, ettemme tunne häntä ollenkaan ymmärtävän. Todellakin, kuten me, hän voi olla päänsä ilmassa tai päinvastoin olla täysin tietoinen ympäröivistä tilanteista. Tässä on joitain tietoja ymmärtääksesi paremmin, mitä kissa saattaa ajatella.

Aktiiviset aivot

Kissan ystävät tietävät sen: he ovat eläimiä huomattava ja erittäin älykäs. Vaikka erilaisia ​​tutkimuksia on tehty, niiden perusteella emme vielä tiedä tarkalleen, mitä kissamme saattaa ajatella. Tämän eläimen kognitiiviset kyvyt ovat kuitenkin hyvin todellisia. Hän on itse asiassa erittäin aktiiviset aivot. Tällä tarkoitamme, että hän on tietoinen olemisesta, mutta ei sijoita itseään niin tarkasti kuin me hänen ympäristöönsä, eikä hänellä ole ei ole sama ajatuskulku.

hyppäävä kissa
Luotto: Leoba/iStock

Alkuperäisiä ajatuksia

Kissojen ajattelukysymys voidaan ratkaista useiden asiaan liittyvien hypoteesien ansiosta ensisijaiset tarpeet. Ruoka, lisääntyminen, selviytyminen ja sosialisointi ovat tärkeimpiä pohdinnan aloja. Vaikka emme voi sanoa tarkalleen, että eläin ajattelee, mitä se aikoo syödä illalla, niin se on pystyy oppimaan ja kehittämään käyttäytymistä saadakseen mitä haluaa. Lisäksi hän pystyy myös myöhemmin väittää ja omaa tietoisia asenteita.

Tarkkailemalla niitä voimme nähdä, että he ovat myös vaistojensa ohjaamana. Heidän ajatuksensa eivät todellakaan ole yhtä vakiintuneita kuin meidän. Ne ovat kuitenkin kaikki samat hyvin todellisia käsitellä tiettyjä tilanteita. Lisääntyminen on edelleen hyvin vaistomaista, kuten kissojen välinen sosiaalinen vuorovaikutus. Yleensä ne menevät toimi ympäristön reaktioiden mukaan kun he ovat sukulaisten läsnä ollessa tai kun heidän on puolustettava aluetta.

chat cercle
Tekijät: Nils Jacobi/iStock

Emme myöskään voi sulkea pois sitä tosiasiaa, että kissa saattaa ajatella nukkuvansa, vartioivansa tai jopa menevänsä hiekkalaatikkoonsa (tai ulos) hoitamaan asioitaan. Emme kuitenkaan voi taata, että hän ajattelee pitkällä aikavälillä. Ei ole samaa käsitystä ajasta kuin ihmiset, hän ei luultavasti ajattele huomista päiväänsä niin kuin voisi, mutta mieluummin välittömiä ajatuksia.

Havainnot ja johtopäätökset

Pääratkaisu säilyy käyttää paljon aikaa kissasi kanssa ymmärtääksesi sen. Todellakin, ottamalla aikaa eläimesi tarkkailuun, kehität yhteyden ja siteen siihen. Vuosien saatossa, kissa kehittää tottumuksia ja oppii myös erilaisia ​​käyttäytymismalleja. Tämän ansiosta hän voi säilyttää pohdinnan useista häntä koskevista ongelmista (ruoka, vuorovaikutus, lisääntyminen jne.).

pehmoisia kissoja
Luotto: maximkabb/iStock

Vaikka emme voi ei oikein tiedä mitä kissa saattaisi ajatella, voimme seurata erilaisia ​​omaksuttuja asenteita. Jos tarkkailet käyttäytymishäiriö kissasi, älä epäröi puhua siitä eläinlääkärille. Samalla se on myös mahdollista käyttää behavioristi saadaksesi tietoa eläimesi käyttäytymisestä. Lopuksi, la viestintäeläin voi myös opastaa sinua rakkaan kissasi erilaisiin ajatuksiin ja tunteisiin.

10 virhettä, jotka ehdottomasti vältettävä!

edut ja haitat !