Mitä on kissaterapia?

Lemmikkiterapiana tunnettu eläinsovittelu kehittyy hitaasti terveydenhuoltolaitoksissa. Tämä käytäntö koostuu siitä, että eläimiä (tässä kissat) otetaan mukaan ihmisten kanssa, joilla on erilaisia ​​häiriöitä (psykologisia, fyysisiä, kognitiivisia, mutta myös sosiaalisia jne.) auttamaan heitä selviytymään vaikeuksistaan. Lääketieteellinen yhteisö on jo useiden vuosien ajan tunnustanut hyödyt, joita potilaat voivat saada näillä toimenpiteillä. Tässä on tietoa kissaterapiasta ja sen tarjoamista positiivisista vaikutuksista.

Kissojen voima

Kissan sovittelu liittyy usein harjoituskäytäntöihin (psykoterapiaan tai yksilölliseen tukeen). Se on kuitenkin olemassa myös muodossa työpajoja vanhainkodeissa tai sisään sairaalat.

Näitä aktiviteetteja voi tapahtua silloin tällöin, mutta tapahtuu, että jotkut laitokset adoptoivat kissan suoraan. Näin on myös kohdassa a EHPAD La Roche sur Foronissa. Vaikka tätä adoptiota ei alun perin suunniteltukaan, niin täynnä iloa useat asukkaattuovat ripauksen rakkautta heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

kehräävä kissa
Tekijät: Konstantin Aksenov/iStock

Eläinten rooli

Kissat voivat todellakin olla hyvin kiintyneitä isäntänsä, mutta myös täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Heidän pelkkä läsnäolonsa myös usein sallii viihdyttää ja rauhoittaa suuri joukko ihmisiä. Näiden eläinten henkinen voima tekee niistä myös erityisen kiinnostavia välittäjiä. Eläimet voivat toimia työkaluna helpottaa vaihtoa. Itse asiassa lääketieteellisessä laitoksessa, kuten EHPAD, ne rentouttavat ilmapiiriä, mutta myös sallivat antaa tietä tunteille ja jokaisen herkkyys, mikä helpottaa vuorovaikutusta ja antaa potilaalle itseluottamusta toimistoistunnon stressistä huolimatta.

Useat artikkelit osoittavat näin kissan edut sen läsnäolon, mutta myös kehräämisen ansiosta. Kehrytysterapia toimii myös stressintorjuntakeinona eri ihmisille. Nämä erityiset värähtelyt, joilla ihmisiä voidaan keinuttaa suoraan, viittaavat todellakin positiivista tietoa. Muuten, kehräävä terapia voidaan käyttää joissakin koulutusinstituutiot lisätä tietoisuutta eläinten kunnioittamisesta varhaisesta iästä lähtien. Tämän ansiosta lapset ovat yleensä rauhallisempia ja vastuullisempia, koska heillä on mielessä suojella kissaa.

Kohtele eri tavalla

Lemmikkiterapia on prosessi, joka on ollut olemassa useita vuosikymmeniä. Itse asiassa ensimmäinen tunnettu ohjelma on peräisin 800-luvulta Belgiassa. Silloin William Tuke päätti käyttää eläimiä terapeuttisesti 1700-luvulla uskomalla kanit ja siipikarjaa potilaiden hoidettavaksi turvakodissa niiden tekemiseksi. vastuussa näistä eläimistä. Sen jälkeen useat vanhainkodit ja erikoiskodit ovat päättäneet adoptoida kissan parantaakseen asukkaiden elämää.

Kissoilla on todellista terapeuttista voimaa myös omistajille. Silloin lemmikit voivat käydä toipuvan isäntänsä luona. Vaikka ne eivät korvaa lääketieteellistä seurantaa, ne auttavat voimakkaasti rentoutumaan ja kohtaamaan tiettyjä sairauksia. Siksi useat sairaalat kutsuvat eläinten sovittelun avustajat niin, että potilaat hyötyvät näistä läsnäolosta muutaman tunnin ajan (yleensä kahdesta kolmeen tuntia). Nämä työpajat tarjoavat asukkaille etuoikeutettuja hetkiä ja joskus jopa leikkiä rauhoittava rooli.

vanha kissa
Krediitit: Toa55/iStock

Eläinhoidon arvioinnit, erityisesti kissan terapiaa, ovat usein erittäin positiivisia. Nämä työpajat säilyvät kuitenkin kehityksestään huolimatta melko harvinainen terveyslaitoksissa.

16 kuvaa ymmärtääksesi sen paremmin

ulkonäkö, luonne, terveys ja hinta