mitä tehdä kannustaaksesi häntä syömään?

Huolimatta siitä, kuinka kovasti työskentelet joka päivä laittaaksesi hänelle parhaat asiat kulhoon, herrasmies on ollut muutaman päivän nirso ja syö vähemmän – tai jopa melkein enemmän. Ja loogisesti ajatellen tämä käytös huolestuttaa sinua. Kuinka selittää se, ja mitä temppuja on otettava käyttöön hänen ruokahalunsa herättämiseksi?

Miksi hän kieltäytyy syömästä?

On olemassa dja monia syitä josta kissat halveksivat runsaasti täytettyä kulhoa. Itse asiassa ruokahalun lasku on jopa yksi niistä yleisimmät epämukavuuden merkit rakkaissa kissoissamme.

Se voi olla a fyysistä epämukavuutta johtuen esimerkiksi mahalaukkuun kohdistuvasta sairaudesta, kuten haimatulehduksesta tai suolisto-ongelmia. Se voi tulla myös a leuan kipu tai hampaiden tasolla.

Ruokahaluttomuudella voi myös olla a enemmän psykologinen syy ja käännä a ahdistusta tai masennustila. Tietenkin on suositeltavaa neuvotella etukäteen eläinlääkärisi kanssa varmistaaksesi, ettei se ole fyysinen ongelma.

Toinen vaihtoehto: voi tapahtua, että rokotteen sivuvaikutuksia aiheuttaa tilapäistä ruokahaluttomuutta. Tässä tapauksessa se on täysin normaalia ja oireet häviävät muutamassa tunnissa. Sama koskien automatkatlentokoneella jne. ja tapa muuttuu yleisesti.

kissa syö kulhoon
Krediitit: iStock

Miten reagoida?

Jos kissasi kieltäytyy syömästä, älä epäröi nyökätä häntä herättää hänen ruokahalunsa. Tätä varten älä epäröi käyttää pientä temppua kiihdyttääksesi hiuspallosi ruokahalua! Sopimuksessa eläinlääkärisi kanssa ja sisään ruokavaliota kunnioittaen kissasi tarvittaessa, tässä on muutamia helppoja ohjeita.

Yritä muuttaa tapojasi

Periaatteessa on suositeltavaa suorittaa a pyörittää kissan ruokaa, 2–3 erityyppistä tai -merkkistä krokettia vuodessa. Tämä mahdollistaa minimoi allergiariski ja stimuloi hänen vatsaansa.

Älä kiirehdi häntä

Ei tarvitse laittaa ruokaa hänen nenänsä alle tuntikausia odottaessaan, että hän ottaisi sen. Tämä voi todellakin luoda todellista vastenmielisyyttä hänelle tarjoamallesi ruoalle ja ruoalle yleensä, sen lisäksi, että yhdistät syömisen epämiellyttävään tunteeseen.

Virheet

Vältämme todellakin tarjoamasta herrasmiehelle elintarvikkeita, jotka eivät ole tuoreita. On totta, että kissoilla on herkkä kitalaki. Hän tietää heti, onko se, mitä tarjoat hänelle, tuoretta vai ei.. Jos hän halveksii ruokaansa, säilytä se jääkaapissa, jotta se ei pilaa. Toisaalta, älä epäröi ohittaa kokonaisuutta hetken mikroaaltouunissa ennen kuin annat hänelle ruokaa: kissat pitävät hieman lämpimästä ruoasta.

kissa syö peltipurkkia
Krediitit: iStock

Anna ahmattisi puhua

Kuten kaikilla elävillä olennoilla, kissoilla on omansa söpöjä syntejä ruoan suhteen. Jotkut rakastavat sitä thon tai mereneläviä, kun taas toiset heittävät itselleen hampaat raakaa lihaa tai vohveli voita unohdettu työpöydälle. Jos hänen suosikkiruokansa ei uhkaa hänen terveyttään, älä epäröi syötti häntä.

Huomio: kyse ei ole aterian valmistamisesta siitä, vaan siitä stimuloida hänen ruokahaluaan kiitos pienistä määristä! Esimerkiksi kaatamalla vähän mehu tonnikala- tai anjovistölkistä kulhon pohjalle tai lisää ripaus raastettua parmesaania päälle.

Myös rohkeasti aktivoida muut aistisi. Hyvin tuoksuva ruoka (kuten sardiinit tai äyriäiset) tuo hänet epäilemättä lähemmäs kulhoaan. Voit myös rohkaista häntä syömään aktivoimalla metsästysvaistonsa pipolinolla.

Lisäksi, ja jos hän on vastaanottavainen, voit ruoki kissasi käsin. Kun laitat vähän ruokaa sormellesi, sinun on annettava sen nuolla se kaikki. Tämä on ihanteellinen tekniikka monimutkaisille kissoille, joilla on vaikeuksia syödä uusia ruokia, esimerkiksi auttaa niitä saada luottamusta. Tietysti tämän ratkaisun on oltava väliaikaista.

Pitäisikö sinun katsoa kissaasi silmiin?

Voiko kissallani olla allergioita?