Mitkä ovat riskit kissan naarmuuntumisen/pureman jälkeen?

Vaikka ihailemme niitä, on tunnustettava, että hiuspallomme voivat joskus satuttaa meitä pelatessaan tai olla hieman aggressiivisia. Huolimatta halusta pitää hauskaa kanssamme, sattuu niin, että heidän impulssinsa ohittavat heidät ja kissamme hyökkäävät kimppuumme. Lisäksi on mahdollista yllättyä kissasta, kun sitä vain halusi silittää. Älä unohda, että eläimet ovat arvaamattomia, joten on tärkeää ottaa rauhallisesti niitä vastaan. Tässä on tietoa erilaisista riskeistä, joita syntyy kissan naarmuuntumisen tai pureman seurauksena.

Hyökkäyksen eri syyt

Onneksi suuret puremat tai naarmut eivät ole yleisiä, kun sinulla on kissa, ellei se ole erittäin aggressiivinen. On tärkeää anna lemmikkillesi aikaa ennen kuin voit käsitellä sitä kunnolla. Joten jos olet juuri adoptoinut sellaisen, sen hyvinvoinnin vuoksi älä ohita olennaisia ​​vaiheita. On kuitenkin olemassa useita syitä, miksi kissa voi hyökätä sinua vastaan, tässä on joitain mahdollisia tapauksia.

Pelko

Ensinnäkin kissasi voi ole peloissasi ja reagoi epäluuloisesti. Jos näin on, älä epäröi olla kärsivällinen ja anna hänelle aikaa tottua mahdollisiin muutoksiin, joille hän on alttiina. Se on myös välttämätöntä älä vaadi kun hän ei halua tehdä jotain eikä tee ei koskaan pakota saada häneltä mitään. On tärkeää, että kissasi on halukas leikkiin, mutta myös jos hän haluaa halauksia. Mitä enemmän vaadit, sitä todennäköisemmin hän nostaa nenänsä.

aggressiivinen kissa
Teot: evgeniyablaznova/iStock

Pelko

Luonnonvaraiset kissat voivat olla erittäin aggressiivisia. Siksi on tärkeää olla häiritsemättä heitä, jos näet heidät. Itse asiassa ihmisten pelko voi johtaa heidät puolustava asenne tai hyökätä. Älä tässä tapauksessa yritä joutua konfliktiin heidän kanssaan ja jätä ne huomiotta. Mitä vähemmän pyyntöjä on, sitä pienempi on riski, että kissa päättää hyökätä kimppuusi suojautua mahdolliselta vaaralta.

Peli

Toisessa skenaariossa kissasi voi purra tai naarmuttaa sinua, kun leikit sen kanssa. Hän on tavallisesti tottunut näihin menetelmiin sukulaistensa kanssa, eikä siksi välttämättä vaikuta sinuun. Vaikka tämä saattaa olla kiusallista, se ei välttämättä ole ei vapaaehtoista ja tunteet ottavat vallan. Lisäksi tämä asenne voi myös olla signaali kissasi : hän ei ehkä halua enää pelata ja haluaa olla hiljaa.

Pahoinvointi

Jos kissasi on usein lempeä, hellä ja lempeä sinulle, aggressiivisen asenteen pitäisi saada sinut kyseenalaistamaan terveydentilasi. Todellakin, se voi olla kipuun liittyvä tapahtuma. Eläimet eivät osaa puhua, jos huomaat asenteen muutoksen, joka ei muistuta kissaasi, älä epäröi ottaa nopeasti yhteyttä eläinlääkäriin.

Voiko kissani vihata minua?

Voivatko kissat kasvattaa muita eläimiä kuin kissanpentuja?