muistutus suklaan vaaroista kissoille

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja olemme jo valmiita varastoimaan suklaata! Kuten luultavasti jo tiedät, jokapäiväisessä elämässämme on monia elintarvikkeita, jotka ovat myrkyllisiä eläimillemme. Tässä on siis joitain muistutuksia suklaan vaaroista kissoille, jotta vältytään kohtalokkaalta terveydeltä.

Suklaa on vaarallista!

Kaakao on erittäin haitallista rakkaille hiuspalloillemme. Siksi kaikkia sitä sisältäviä tuotteita tulee välttää! On myös selvää, että mitä vahvempi suklaa on kaakaossa, sitä enemmän se on haitallista heidän terveydelleen. Valkoinen suklaa ei kuitenkaan ole terveellistä, koska se sisältää kaiken sokerin ja maidon ovat haitallisia kissoillemme. Kaikissa tapauksissa kieltää kaikki luokat olla varma, ettei se altista sitä kuolevaisille riskeille.

Mutta miksi suklaa on niin vaarallista? Todellisuudessa se on teobromiini kaakaossa, joka on myrkyllinen alkuaine. Lisäksi tämän molekyylin vaarallisuus ei koske ei vain meidän kissaneläimiämutta myös koirat, kanit, marsut jne. Kuten olette ymmärtäneet, suklaat ovat siksi ankarasti kielletty heiltä.

suklaa kissa
Tekijät: Larysa Lyundovska/iStock

Kuinka välttää onnettomuudet

On mahdollista onnettomuuksien välttämiseksi tarkkaile kissaasi huolellisesti. Lisäksi, jos sinulla on lapsia, älä epäröi kerro heille vaaroista jota suklaa edustaa eläimille. Itse asiassa on erittäin tärkeää, että he tietävät siitä toimia oikein.

Kun suklaat on jaettu, laita ne paikoilleen suljettu paikka, turvallista. Näin voit seurata, milloin annat sen lapsille. Niiden sijoittaminen turvalliseen paikkaan auttaa rajoittaa riskejä (eikä syö kaikkea kerralla!). Lisäksi seuraamalla kulutusta olet varma, että ei tule yksikään joka putoaa maahan kissasi ulottuvilla. On välttämätöntä ilmoittaa koko perheellesi, koska lemmikkisi elämää riippuu siitä!

kissan suklaata pääsiäinen
Tekijät: SirJ_Po/iStock

Agir nieltäessä

Jos huomaat, että kissasi on syönyt sen kaikista varotoimistasi huolimatta, niin se on vielä aikaa toimia ! älä odota ei milloinkaan että kissallasi on oireita ennen kuin ryhdyt toimiin. Ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot noudatettavasta menettelystä. Todellakin, tosiasia päästä siihen nopeasti vähentää huomattavasti suklaan syömisen seurauksia.

Lisäksi jokainen kissa ei ole täsmälleen samaa toleranssiariippuen käytetystä määrästä: mitä pienempi se on, sitä pienempi sen runko sietää tätä ainetta. Tässä ovat eri oireet, joiden pitäisi varoittaa sinua, jos et saa kiinni lemmikkisi teoista:

  • Ruoansulatushäiriöt
  • Hermoston häiriöt
  • Lisääntynyt vedenkulutus
  • Ripuli
  • Hyperaktiivisuus
  • Kouristukset
  • Sydämen häiriöt

Taas ainakin käyttäytymisen muutosÄlä epäröi ota yhteyttä eläinlääkäriisi.

Mikä on ihanteellinen proteiinin osuus kissanruoassa?

Kissani nukkuu päälläni, onko se hyvä asia?