muutama vinkki, jotta kaikki menee hyvin

Kissa on lihansyöjä ja kani kasvinsyöjä, joten niiden yhteensopivuudesta voidaan kysyä kysymyksiä. Vaikka nämä eläimet ovatkin hyvin erilaisia, onneksi ei ole mahdotonta järjestää kissan ja kanin välille hyvää yhteiselämää aivan kuten koiran kanssa. Kuitenkin, jotta kaikki tapahtuisi parhaissa olosuhteissa, on tärkeää olla kärsivällinen. Aiotteko adoptoida pian uuden kumppanin? Tässä on vinkkejä ja ohjeita, joita kannattaa noudattaa!

Eläimiä erilaisilla hahmoilla

Kani on kasvinsyöjä asuu pääasiassa yhteisössä. Hän arvostaa sukulaisten seuraa leikkiä, levätä ja pitää hauskaa. Tämä pieni kasvinsyöjä voi olla hyvin rauhallinen, täynnä energiaa ja usein utelias. Tämän erittäin herkän ja pelottavan eläimen kannalta on kuitenkin tärkeää kehittyä tutussa, rauhoittavassa ja rauhallisessa ympäristössä. Hänen puolellaan, kissa on aika yksinäinen, vaikka se voi nauttia muiden eläinten seurasta. Hänen temperamenttinsa voi olla leikkisä, räjähtävä, mutta myös erittäin suloinen, rauhallinen, utelias ja hellä. Näistä pienistä eroista huolimatta sopimus on silti mahdollista noudattamalla muutamia sääntöjä.

Saapuminen, jota ei kannata jättää huomiotta

Ensinnäkin varmista, että sinulla on tarpeeksi tilaa useille eläimille. Rauhallisuus ja mukavuus heidän ympäristössään ovat erittäin tärkeitä heidän hyvinvoinnilleen. Itse asiassa, jos asut asunnossa, joka on jo ennestään hektinen ja/tai sekava, elementit eivät edistä tervettä, vakaata ja harmonista avoliittoa. Silloin on tärkeää Varaa aikaa jokaiselle eläimelle jotta kukaan ei tunteisi olevansa laiminlyöty.

Lisäksi asuntoon saapumisen jälkeen esittelyt on tehtävä asteittain. Kun uusi kumppani voi hyvin, sinä voivat esimerkiksi heidän esitellä omia tuoksujaan (kankaalle, kankaalle jne.) jättäen ne henkilökohtaisiin tiloihinsa. Siten he tutustuvat hellästi toisiinsa ennen fyysistä kohtaamista. On tärkeää olla kiirettämättä, jotta kanilla ja kissalla on terve yhteiselämä.

Chat lapin
Tekijät: Olga Smolina / iStock

Erotettavat alueet

Jos kissasi on ensimmäinen perheessä

Kissallasi on jo tottumukset, merkit ja alueensa. On tärkeää älä häiritse laakereitasi liian äkillisesti. Valitse siis paikka, jossa kissasi ei käy usein asentamassa kaniasi. Hänellä on oltava riittävästi aikaa asettua kunnolla uuteen elinympäristöönsä. Lisäksi suosittelemme, että sinulla on kaksi hyvin erillistä ja erillistä paikkaa, jos kissan ja kanin avoliitto ei toimi hyvin. On todellakin mahdollista, että kaksi eläintäsi eivät tule toimeen tähän suhteeseen käytetystä ajasta ja kärsivällisyydestä huolimatta. Silloin on välttämätöntä jakaa majoitus niin, että heillä on omat yksityiset tilat ilman konflikteja.

Jos kanisi saapuu ensimmäisenä

Sinun ei tarvitse älä kiirehdi häntä tapaamaan uutta poikaystäväänsä. Koska hän on tottunut ympäristöönsä, jätä hänet sisään alue, joka on mukava ja rauhoittava. Kissan haju tulee hellästi kanin sieraimiin. Hänen on integroitava se jokapäiväiseen elämäänsä pikkuhiljaa, jotta tämä haju ei uhkaa. Mitä tulee uuteen kissaan, tervetuloa sekin sellaisena kuin sen kuuluu olla, ilman kulmia.

Kehystetty esitys

Kun olet esitellyt toistensa tuoksut, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Voit jättää kanin tai kissan sisään turvallinen kotelo, jotta toinen tulee itsestään tuntea ja tarkkailla uutta kumppania. Sen ei tarvitse kestää kovin kauan, pääasia on, että se menee hyvin. Voit toistaa tämän vaiheen kerran tai kahdesti päivässä. Siten kani ja kissa menevät omaan tahtiinsa kesyttämään toisiaan. Ole kuitenkin varovainen, on tärkeää olla puuttumatta (ellei aggressiivista käytöstä ilmene) eikä pakottaa heitä lähestymään.

chat lapin
Krediitit: Voren1 / iStock

Hän on normaalia, että ensimmäiset reaktiot ovat huolestuttavia. Kani voi stressata kissan tapaamisesta ja päinvastoin. Kissa voi sylkeä tai osoittaa aggressiivisuuden merkkejä. Tässä tapauksessa omaksu vahva ääni, jotta hän ymmärtää sen tämä ei ole oikea asenne. Sama pätee kaniin.

Aika on paras liittolainen hyvän avioliiton saavuttamiseksi kissan ja kanin välille. Kun nämä ensimmäiset linkit on luotu, voit jättää eläimesi vapaaksi valvoessasi niitä, jotta he löytävät enemmän. Kuten ennen, emme saa ohittaa vaiheita ja jättää niitä täydelliseen vapauteen valvomatta. On edelleen välttämätöntä asettaa puitteet tälle kokoukselle ja varmista, että kaikki menee hyvinilman aggressiivisuutta.

chat lapin
Krediitit: vvvita / iStock

Ruoka ja henkilökohtaiset tilat

Jatkaaksesi kahden kumppanisi välistä sopimusta, sinun on noudatettava joitain sääntöjä. Kissat ja kanit eivät syö samaa asiaa samaan aikaan. Tämän seurauksena voit asettaa kissan kulhon korkealle. Siten kani ei pääse käsiksi siihen. Jälkimmäisen pitää myös oma kulho yksityisessä tilassa. Lisäksi niiden alueet ovat tärkeitä heidän hyvinvoinnilleen: kaniinilla täytyy olla kissan tapaan piilopaikkoja turvapaikkaan, mutta myös riittävästi tilaa harjoitella. Lisäksi niiden hiekkalaatikot on erotettava niin ei ole konfliktia.

Joskus sopimus välillä kissa ja kani eivät toimi kaikesta hyvästä tahdostasi huolimatta. Lemmikkisi voivat myös tulla hyvin toimeen, mutta valitettavasti se ei toimi yhdessä yössä. Tässä tapauksessa on tärkeää älä vaadi ja suojele niitä. Muista antaa niille yhtä paljon merkitystä yhdelle kuin toiselle, jotta ne eivät aiheuta mustasukkaisuutta.

Nämä vinkit auttavat sinuaoptimoida hyvän avoliiton mahdollisuudet kissan ja kanin välillä. Vaikka nämä eläimet ovat hyvin erilaisia, ei ole mahdotonta, että heistä tulee erittäin hyviä ystäviä.

Kadotin kissani: miten löydän sen?

6 terveellistä herkkuideaa kissallesi