Onko parempi adoptoida puhdasrotuinen kissa vai kujakissa?

Se on päätetty, aiot adoptoida kissan. Mutta sydämesi heiluu edelleen puhdasrotuisen kissan ja kujakissan välillä. Ja hyvästä syystä et voi erottaa totuutta väärästä, kun kyse on niistä. Elääkö kujakissa todella pidempään? Onko puhdasrotuisella kissalla todella ennalta määritetty persoonallisuus? Yritimme valistaa sinua, teimme kyselyn!

Ennakkokäsitykset unohdettava kokonaan

Mitä tulee kissoihin, useita ennakkokäsityksiä kiertää ja valitettavasti pysyvät lujasti juurtuneena tulevien kissanomistajien mieliin. Tämä joskus jopa määrää heidän lopullisen valinnan. Tässä ovat yleisimmät:

1. Puhdasrotuiset kissat sairastuvat useammin : FAUX !

Puhdasrotuisilla kissoilla ei ole hauraampaa immuunijärjestelmää kuin kujakissoilla. Toisaalta he voivat kantaa rotulleen luontaisia ​​perinnöllisiä sairauksia. Tästä syystä on tärkeää olla hyvin perillä adoptoitavan eläimen alkuperästä, olipa se mikä tahansa.

2. Puhdasrotuiset kissat ovat vähemmän söpöjä : FAUX !

Se, että heillä on sukutaulu, ei tee heistä kylmiä ja ylpeitä. Todellisuudessa kissan luonne riippuu ennen kaikkea ympäristöstä, jossa se on asunut. On myös huomattava, että hänen elämänsä ensimmäiset kuukaudet ovat ratkaisevia hänen tulevan luonteensa luomisessa.

3. Puhdasrotuiset kissat maksavat enemmän : TOTTA et FAUX !

On selvää, että puhdasrotuisten kissojen ostaminen maksaa enemmän, ellet valitse adoptiota tarhasta. Toisaalta ne eivät ole millään tavalla kalliimpia ylläpitää. Ne vaativat samaa hoitoa kuin kujakissat (madot, tuholaistorjunta, harjaus, laadukas ruoka jne.).

chat persan
Luotto: rukawajung/iStock

4. Kujan kissat vaativat vähemmän huoltoa : FAUX !

Kissan turkin kunnossapito ei riipu sen rodusta, vaan sen turkin pituudesta. Näin ollen pitkäkarvaiset kissat tarvitsevat luonnollisesti säännöllisempää harjausta kuin lyhytkarvaiset kissat. Ihannetapauksessa kaikki kissat tulisi kuitenkin harjata kerran päivässä.

5. Kujan kissoilla on ehdottomasti oltava pääsy ulos : FAUX !

Olipa puhdasrotuinen tai ei, kissa voi asua kerrostalossa. Edellyttäen tietysti kehittyvän rikastuttavassa ympäristössä, sekä henkisesti että fyysisesti. Vain kissat, jotka ovat jo tottuneet ulkoilemaan saattaa olla vaikeaa siirtyä sisätiloihin.

Tuomio: puhdasrotuinen kissa vai kujakissa?

Kuten voit kuvitella, emme aio vastata tähän kysymykseen. Ja tämä siitä yksinkertaisesta ja hyvästä syystä, että kissa ei ole valittu rotunsa tai päinvastoin rodun puuttumisen perusteella. Se mikä todella merkitsee esteettisten kriteerien lisäksi, on tunteet, joita tulet tuntemaan kun tapaat tulevan puolustajasi. Luota vaistoihisi!

Ja tietenkin, on tärkeää tavata tuleva kissasi ennen sen adoptoimista. Jopa useamman kerran, jos mahdollista. Älä unohda kysyä mahdollisimman paljon tietoa eläimestä henkilöltä tai rakenteelta, josta aiot adoptoida. Todellakin, juuri ne, jotka ovat eläneet hänen kanssaan, pystyvät kuvailemaan hänen luonnettaan mahdollisimman uskollisesti ja kertomaan, onko hän kissa, joka sopii sinun elämäntapaasi.

Kuinka kauan se kestää ?

ovatko kissat kyllästyneet pitämään meidät tassuissa?