ovatko kissat kyllästyneet pitämään meidät tassuissa?

Useimmat meistä pakottavat jäämään kotiin, ja peräkkäiset vangitsemiset rajoittavat meitä jokapäiväisessä elämässämme hyvän asian vuoksi. Mutta voiko tästä tilanteesta tulla kissaeläimillemme taakka, varsinkin kun asumme asunnossa ilman pääsyä ulos?

Pieni muutos tottumuksiin

Ensimmäisen synnytyksen aikana lemmikin pitäminen koettiin a helpotusta ja todellista onnea – joka tapauksessa tavallista enemmän – omistajien ylivoimaisella enemmistöllä. Ja voimme ymmärtää sen vain, kun tiedämme kuinka paljon pienet karvapallomme tekevät vähentää yksinäisyyden tunnetta sekä stressin ja ahdistuksen tunnetta.

Mutta nyt useimmat kissat ovat itsenäisiä eläimiä jotka haluavat nauttia pienistä rauhallisista hetkistä päivällä – tai yöllä. Mutta kun päinvastoin kuin tavallisestiheidän ihmisensä on ympärillä koko päivän, miltä heistä tuntuu ? Äänet, läsnäolo, lyhyesti sanottuna uusia tapoja ovatko ne raskaita heille?

kissan istuva tietokone
Tekijät: Andrew_Deer / iStock

Poikkeuksellinen tilanne

Erityisesti niille kuuluvalla alueella kokonaan poissaolon aikana heidän ihmisen vähenee noro – aivan kuten rauhallisia jaksoja. Niin monia päivittäisiä muutoksia, jotka voivat tuoda osansa stressiä ja ahdistusta. Tämä voi siis saada kissasi laskeutumaan sisään syrjäisiä paikkoja hetken aikana. Joka tapauksessa on tietysti tärkeää kunnioittaa näitä taukoja.

Jotkut voivat myös olla häiriintyneet siihen asti näyttää pelon merkkejäjopa aggressiivisuus jotka eivät näytä heiltä. Käyttäytyminen, joka voi myös aiheuttaa sen ulostaa hiekkalaatikon ulkopuolella tai muuttaa ruokailutottumuksiaan. Jos nämä merkit tulevat liian äärimmäistäälä epäröi kääntyä eläinlääkärin puoleen.

söpö kissa
Luotto: beavera/iStock

Valmistautuminen synnytyksen päättymiseen

Joka tapauksessa tärkeintä on kunnioittaa heidän rytmiään ja tarvettaan olla yksin milloin ja jos se tuntuu. Varo mahdollisia epämukavuuden merkkejä Kissasi mukana mahdollisimman hyvin tänä aikana on välttämätöntä.

Päinvastoin – ja onneksi – myös lemmikkisi voi reagoida hyvin tähän kaikkialla olemiseen ja nauti halauksista ja peleistä koko päivän kuin autuudesta! Tässä tapauksessa kiinnitä huomiota valmistautua hyvin tämän vankeusajan päättymiseenesimerkiksi tarkkailemalla eroahdistuksen merkkejä.

Vaikka se on vaikeaa, vähentää silittelyaikaa ja halaukset, jotka valmistavat häntä normaaliin palaamiseen, on yksinkertainen toimintaidea. Tämä mahdollistaa tottua siihen varovasti yksinäisyyteen, joka löytyy, kun et ole kotona.

Onko parempi adoptoida puhdasrotuinen kissa vai kujakissa?

10 vaarallisinta ruokaa kissallesi