pitääkö ruoka- ja vesikulhot erottaa toisistaan?

Jos olet juuri adoptoinut kissan, olet ehkä miettinyt, pitäisikö kissan ruoka- ja vesikulhojen olla kaukana toisistaan. Tiedätkin jo, että hänen kulhonsa on sijoitettava kauas hänen hiekkalaatikostaan. Tässä on vastaus!

Kyllä, erota ne!

Luonnossa, kissat eivät sekoita vettä ja ruokaa. Tämä tarkoittaa, että paikka, johon he tuovat vasta metsästetty saalis syötäväksi, on aina kaukana siitä, missä he sammuttavat janonsa. Se on täsmälleen sama, missä he helpottavat itseään.

Syy ? Jos heidän ruokansa joutuisi kosketuksiin veden kanssa, hän voisi tartuttaa hänet. Ja he voivat sairastua tai jopa kuolla. Bakteereilla onkin tapana kasvaa kosteuden ansiosta. Se on näin ollen selviytymisvaisto kissat, jotka käskevät heitä luontaisesti varomaan vesilähteitä, jotka ovat lisäksi pysähtyneet.

Lisäksi, jos vesi saisi ruoan maun, ylikehittynyt hajuaisti kissaystävistämme olisivat järkyttyneitä.

jutella
Tekijät : Iuliia Alekseeva / iStock

Siksi kotona, mieluummin erillisiä vesi- ja ruokakulhoja kissastasi. Niitä ei kuitenkaan tarvitse sijoittaa erillisiin huoneisiin! Niiden tulee olla vähintään muutaman metrin päässä toisistaan ​​ja ennen kaikkea olla helppo päästä käsiksi. Varsinkin jos kissasi ei ole suuri juomari…

Miksi kissani ei halua juoda?

Ruoka- ja vesikulhojen läheisyys voi olla syy, miksi kissa välttää juomista. Jos olet kuitenkin erottanut ne ja kissasi jatkaa janolakkoa, siihen on varmasti toinen selitys.

Kissasi saattaa mieluummin juo toisesta astiasta (kuten esimerkiksi kukkaruukku) tai suoraan lähteestä.

Itse asiassa monet kissaeläimet juovat mieluummin vettä, joka tulee suoraan hanasta tai vettä suihkulähteestä, koska se uusiutuu jatkuvasti. Siksi se on välttämättä tuoreempi ja puhtaampi kuin heidän kulhossaan oleva. Varsinkin kun, kuten edellä näimme, seisovia vesiä älä herätä luottamusta kissaystäviin.

Joka tapauksessa varmista, että kissasi on erilaisia ​​vesilähteitä hänen käytössään. Jos asut talossa, jossa on useita kerroksia, jokaiseen tasoon on asennettava vesilähde.

Kuinka edistää kissasi hyvinvointia?

Miksi kissat haluavat nukkua niin paljon?