Pitäisikö sinun katsoa kissaasi silmiin?

Onko kissasi koskaan katsonut sinua silmiin etkä tiennyt mitä tehdä? Olemme todellakin kaikki kuulleet, että sinun ei pitäisi koskaan tuijottaa tätä eläintä vaativasti. Tästä huolimatta, hänen katseensa on olennainen osa hänen viestintäjärjestelmäänsä. Siksi on tärkeää ottaa se huomioon. Joten tässä on joitain tietoja saadaksesi selville, mitä kissasi haluaa kertoa sinulle, kun hän tarkkailee sinua.

Varo tuijottavia silmiä

Kissoilla on hyvin monimutkaisia ​​viestintätapoja. He voivat esimerkiksi miauttaa, mutta myös katsoa meitä Lähetä meille viesti. Sitten hän pyrkii tulkitsemaan asenteemme oman kissansa näkökulman reunalla. Joten ole varovainen, kuinka katsot lemmikkiäsi. Hän todellakin näkee heti, jos yrität hallita häntä, olla aggressiivinen häntä kohtaan tai jopa jos uhkailet. Siksi on suositeltavaa olla tekemättä ei ole koskaan väärin katsoa kissaa, koska se vangitsee negatiiviset aallot suoraan. Lisäksi tämä ei unohda viestejä, joita voisit ohittaa huonolla katseella.

mustan kissan vihreät silmät
Tekijät: PureJulia/Unsplash

Kuitenkin, jos sitä katsoo kiinnostuneena ja ymmärryksellä, vaikutus on erilainen. Hän todellakin tuntee sen ja pystyy lähettämään sinulle viestin asianmukaisesti. On erittäin tärkeää, että kissasi usko itseesi ja siihen, mitä annat. Tämän ansiosta hänen on helpompi tulla luoksesi ja kertoa, mitä hän tuntee, jos hän havaitsee ystävällisyyttä puoleltasi. On selvää, että sitä ei tule olemaan tämä yhteys jos hän ei näe sinua halukkaana ja reagoivana.

Erilaiset viestit

Kissa voi lähettää meille monia signaaleja katsomalla silmiimme, joiden on tarkoitus välittää meille melko myönteistä, mutta myös negatiivista tietoa. Emme kuitenkaan saa ottaa huomioon sitä yksinkertaista tosiasiaa, että hän katsoo meitä silmiin sanoakseen itselleen, että hän odottaa sitä tai tätä. Se on hieman monimutkaisempi, koska sinun on otettava huomioon hänen yleinen tilansa ja persoonallisuutensa. Hiuspallomme voi siis kertoa meille sen on nälkäinen, janoinen, haluaa huomiota tai vain rakastaa meitä. Itsepintainen katse voi kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että kissa sattuu jossain, että hän tuntee olonsa uhatuksi tai hän ei voi kovin hyvin.

Krediitit: Pexels

Meidän huolenpitovelvollisuutemme

Siksi on tärkeää tarkastella eläintä kokonaisuutena, jotta voimme kuulla viestit, joita se haluaa välittää meille. Siksi meidän velvollisuutemme on olla tarkkaavainen terveyteensä ja vangita nämä hälyttävät hetket, kun ne tapahtuvat.

Olet varmasti ymmärtänyt sen: se ei ole kiellettyä katsoa kissaa silmiin. Pääasia on olla hyväntahtoinen ja vaatimaton tai uhkaavaa. Karvapallojemme hyvinvointi on arjessamme etusijalla, minkä vuoksi siihen on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota. Siksi älä epäröi ota yhteyttä eläinlääkäriin pienimmässäkin käytöksessä lemmikistäsi.

Vinkkimme kissan hampaiden puhdistamiseen… ilman hammasharjaa!

mitä tehdä kannustaaksesi häntä syömään?