tässä yleisimmät!

Kuten ihmiset, kissat voivat kärsiä syömishäiriöistä. Tässä tapauksessa on tarpeen välittömästi tunnistaa ongelman lähde ja reagoida nopeasti. Ja hyvästä syystä syömishäiriöillä voi olla vakavia seurauksia kissaystäviemme terveydelle, ja ne voivat olla jopa kohtalokkaita heille!

1. Bulimia

Kissa on a opportunistinen eläin. Itse asiassa, mitä tulee ruokaan, hän ottaa sen, mitä hänelle sillä hetkellä annetaan, aina siinä ajatuksessa, että hän saattaa loppua myöhemmin.

Jotkut kissaeläimet onnistuvat täydellisesti hallitsemaan tätä menettämisen pelkoa, kun taas toiset eivät. Päinvastoin, näillä on taipumusta heikentää ruokaansaikään kuin heillä olisi paholainen kantapäällään syövät koko kulhonsa sisällön vaikka he eivät ole enää nälkäisiä. Enemmän lisäksi kaipaa ruokaa koko päivänikään kuin he eivät olisi koskaan olleet tyytyväisiä.

Tällä bulimisella käytöksellä voi olla useita syitä: stressi, ikävystyminen, kiintymyksen puute, kilpailu toisen eläimen kanssa ruokailun yhteydessä, ylensyöminen… Kaikissa tapauksissa on tärkeää toimia nopeasti, erityisesti pyytää apua eläinlääkäriltä tai kissan käyttäytymisasiantuntijalta. Kissojen bulimia ei todellakaan voi aiheuttaa ainoastaan ​​merkittävää painonnousua – ja siten terveysongelmia (diabetes, maksasairaus jne.) – vaan myös muita vaivoja, kuten ruoansulatushäiriöitä tai tukehtumisriskiä.

kissa syö
Tekijät: Sergey Pakulin/iStock

Hyvä tietää : hyvät ruokailutottumukset alkavat jo varhaisessa iässä! Siten, ruokkia 1 kuukauden ikäistä kissanpentua tai enemmän vaatii tietoa sekä tiettyä huomiota, jotta virheitä ei tehdä. Huomaa, että jo aikuisella kissalla voi kestää kauemmin integroida tämä oppiminen.

2. Anoreksia

Päinvastoin, jotkut kissat karttavat kulhoaan, mikä johtaa korjaamattomasti painonpudotus. Tällöin on myös yleistä havaita eläimessä suurta väsymystä, reaktiivisuuden puutetta tai jopa masennusta.

Täällä taas, syynä voi olla terveysongelma (munuaisten vajaatoiminta, syöpä, suukipu…), siksi eläinlääkärillä käynti on tärkeää. Mutta kun kaikki terveysongelmat on suljettu pois, on etsittävä käyttäytymisen syitä: ympäristön tai ruokavalion muutokseen liittyvä stressi, eroahdistus, toiminnan puute jne.

3. Pica

Pica on syömishäiriö, joka saa kissat sairastumaan syö syömäkelvottomia tavaroita. Se voi olla kiviä, kankaita, muovia, hiuksia tai jopa ulostetta.

Tämä tila on erityisen vaarallinen, koska kissa ei vain voi tukehtua, vaan se voi myös niellä esineen, joka voi olla sille myrkyllinen. Puhumattakaan siitä, että suolitukoksen riski on korkea.

kissa syö käärepaperia
Tekijät: Jelena Irikova / iStock

Sen jälkeen, kun kaikki lääketieteelliset syyt (ruokavalion puutteet, suolistoloiset, aivokasvaimet jne.) on suljettu pois, on otettava huomioon psykologiset syyt.

Vinkkimme kissan hyvään ruokkimiseen

Joka tapauksessa, jotta kissa ei kärsisi syömishäiriöistä, on olemassa useita ratkaisuja:

  • Ruoki häntä säännöllisesti.
  • Jaa päivittäinen ruoka-annos kolmesta viiteen ateriaan päivässä (jos mahdollista).
  • Älä koskaan ruoki häntä aterioiden ulkopuolella.
  • Tarjoile hänelle ateriat hiljaisessa, suljetussa huoneessa, kaukana muista talon eläimistä.
  • Vaihtele ruokaasi (mutta suosi aina laadukkaampaa ruokavaliota!)
  • Tee ateria-ajasta stimuloivampaa valitsemalla nappula-annostelijaleluja (Pipolino jne.) tai piilottamalla ruokasi.
  • Pelaa hänen kanssaan useita kertoja päivässä taistellaksesi stressiä ja tylsyyttä vastaan.

5 esimerkkiä asioista, joita ei kannata tehdä kissasi hyvinvoinnin vuoksi

13 syytä, miksi kissat ovat ihania