täydellinen luettelo ostettavista asioista ennen kuin se saapuu!

Siinä se, suuri päivä koittaa pian, voit vihdoin saada kissan, jonka olet päättänyt adoptoida! Mutta tuntemasi ilon ei pitäisi saada sinua unohtamaan tulevia velvollisuuksiasi: tarjota lapsellesi suojattu ympäristö, joka on sekä turvallinen että rikastuttava. Tätä varten sinun on ehdottomasti suunniteltava ostaa muutamia asioita, jotta hänen saapumisensa sujuu hyvin. Tässä mitkä!

1. Hiekkalaatikko

Päätätpä päästää kissasi ulos tai et, se tekee sen kaikissa tapauksissa tarvitsee hiekkalaatikon. Ainakin aluksi. Kun hän tottuu ulostamaan ulkona, saatat pärjätä ilman häntä.

Itse asiassa, adoptoitko kissan tarhasta tai yksilöltä, se on jo ehdoitettu käyttämään pentuetta. Siksi hänen on löydettävä tämä uudesta kodistaan olennainen elementti hänen elämässään.

Aseta roskakori a hiljainen paikka, kaukana melusta ja hälinästä. Ja ennen kaikkea kaukana kissan ruoka- ja vesikulhoista!

Hyvä tietää : osta mieluummin avoin hiekkalaatikko suljetun wc-talon sijaan, sillä se turvaa kissasi. Hän pystyy siten pitämään ympäristönsä visuaalisen hallinnan eikä tuntemaan oloaan jumissa ilman mahdollisuutta paeta.

2. Substraatti

Ylioppilastutkinnon lisäksi mm. harkitse myös roskien hankkimista. Saadaksesi selville, minkä pentueen valita, älä epäröi lukea artikkeliamme aiheesta!

Joka tapauksessa aluksi ota sama pentue, joka tulevalla kissallasi oli aiemmin. Älä vain häiritse häntä. Sitten kun hiuspallosi on tottunut uuteen ympäristöönsä, voit yrittää muuttaa sitä.

3. Pentuekauha

Ehdottomasti välttämätön, hiekkakauha mahdollistaa sen poimia likaiset kuivikkeet päivittäin kissastasi. Tällä ei ole pelkästään se etu, että pentueen täydellinen vaihto viivästyy (keskimäärin kerran viikossa riittää), vaan se on myös paljon hygieenisempi kissallesi. Et kai haluaisi ulostaa likaisessa wc:ssä?

4. Suihkulähde

Siirrymme täysin eri aiheeseen, ruokaan! Jos haluat kannustaa kissasi juomaan, sijoita heti vesisuihkulähteeseen. Voimassa, kissaystävämme juovat mieluummin liikkuvaa vettä, koska sitä uusitaan jatkuvasti. Siksi se on vähemmän todennäköistä, että se on ilkeiden bakteerien saastuttama, toisin kuin seisova vesi.

kissan suihkulähde
Tekijät: Lightspruch / iStock

Kuitenkin, älä epäröi tarjota hänelle kulhollista vettämutta aseta hänet pois paikasta, jossa hän syö, ja pois hiekkalaatikostaan.

5. Ruokakulho

Se voi tuntua yksinkertaiselta, mutta itse asiassa ruokakulhon ostaminen ei ole niin helppoa. Ja hyvästä syystä kulhoja myydään yleensä markkinoilla Älä missään tapauksessa salli kissojen fyysistä ja älyllistä stimulaatiota.

Voimassa, metsästyksen oletetaan olevan heidän päivän päätoimintansa. Kuitenkin se, että heidän ruokansa putoaa nokkaan ilman tarvetta ponnistella, on vastoin heidän luontoaan. Siksi on erittäin suositeltavaa ostaa jakelijat tai hauskoja kulhoja jotka toistavat kissan luonnollista ruokintakäyttäytymistä.

Esimerkiksi jotkut ruoka-automaatit toimivat seuraavasti: sinun täytyy vain laittaa ruoka sisään ja kissojen on vieritettävä esine maahan, jotta se tulee ulos. Vastaavasti on mahdollista piilottaa ruokansa eri paikkoihin talossa kannustaakseen heitä etsimään sitä.

Huomaa, että kuten kuivikkeiden kohdalla, se on välttämätöntä syö aluksi samaa ruokaa kuin kissasi siihen asti. Sitten voit vapaasti muuttaa sitä (mutta aina vähitellen).

6. Kuljetuslaatikko

Ilman kuljetuslaatikkoa (tai laukkua) et voi noutaa kissaasi. Kyllä, rahasto on ainoa tapa kuljettaa kissasi turvallisesti. Tarvitset sitä myös viedäksesi kissasi esimerkiksi eläinlääkäriin.

Älä epäröi lukea myös tätä aihetta käsittelevää artikkeliamme, joka auttaa sinua valitsemaan kissaasi, mutta myös elämäntyyliisi sopivan kuljetuslaatikon!

7. Kissapuu

Kissan alueen keskeinen elementti, kissapuu voi toimia nukkumapaikkaof pelien paikka vaan myös havaintopaikka. Ja kissalle on erityisen tärkeää pystyä tarkkailemaan ympäristöään korkealta!

Pieni vihje: mitä korkeampi kissapuu, sitä onnellisempi kissasi on!

8. Raapimistolppa

Vaikka kissapuut voivat toimia raapimispylväinä, älä epäröi ostaa hyvin yksinkertaista, jonka asetat lähellä niin kutsuttuja “herkkiä” alueita talossakuten sohvalla.

Kyllä, kissasi joutuu raapimaan, joten hänen on parempi löytää vaihtoehto huonekalullesi välittömästi!

9. Viihtyisä sänky

Kissapuusta voi jälleen tulla nopeasti kissasi suosikkitorkkupaikka. Mutta varmuuden vuoksi on parempi tarjota toinen makuupaikka, kuten kori tai pahvilaatikko. Tavoitteena on, että kissasi tuntee olevansa kotelossa ja pystyy siihen käpertyä sisään.

kissanpentu
Teot: iStock / Lakshmi3

Lisäksi kori on asetettava a hiljainen paikka, tai jopa hieman piilossa, kuten esimerkiksi kaapin pohjassa. Älä myöskään epäröi hävittää tavaroita, jotka kantavat hänen entisen kodin hajua rauhoittaaksesi häntä.

10. Lelut

Ostatpa ne tai teet ne itse, lelut ovat välttämättömiä kissan elämässä. Niiden tulee olla kaiken muotoisia ja värejä. Voimassa, kissat arvostavat monimuotoisuutta.

Jotta kissasi ei koskaan kyllästy leluihinsa, on pieni temppu piilota ne laatikkoon ja ota vain yksi tai kaksi erilaista joka päivä.

11. Harja

Vaikka tulevalla kissallasi olisi lyhyt karva, se on silti harjattava säännöllisestivarsinkin sulkun aikana. Valitse siis harja tai hoitokäsine.

Huomaa, että ihannetapauksessa kaikki kissat tulisi harjata kerran päivässä. Syy ? Anna heidän turkkinsa hengittää, vältä solmua, mutta ennen kaikkea tee heidät onnelliseksi.

12. Claw Clippers

Kun on kyse ennustamisesta ostettavat tavarat kissan adoptiossa, on parempi olla unohtamatta pieniä esineitä, joita et heti ajattele. Tämä koskee kynsileikkuria, joka voi olla erittäin hyödyllinen.

Todellakin, vaikka kissojen oletetaan pitävän kynnet omillaan – erityisesti raaputustolppien ansiosta – tämä ei aina riitä. Tarvittaessa niiden kynnet on leikattava. Mutta ole varovainen, ennen kuin aloitat, on parempi ottaa selvää! Kissaasi ei pidä satuttaa vahingossa…

13. Punkkien poistoaine

Punktipinsetit ovat myös osa varusteita, joita tarvitset kissan adoptoinnissa. Ja tämä vaikka asuisit kerrostalossa. Punkkeja (samoin kuin muita loisia, kuten kirppuja) voi tosiaankin tuoda koteihin vaatteiden, kenkien avulla… Joten on parempi osata varautua mihin tahansa mahdollisuuteen!

14. Hammasharja

Ei, et näe unta. Unelmamaailmassa kissanomistajien tulee pestä lemmikkinsä hampaat päivittäin. Miksi ? Ihan yksinkertaisesti välttääksesi hammaskiven kertymistä ja kaikkia siitä aiheutuvia ongelmia (pahanhajuinen hengitys, ientulehdus, hampaiden putoaminen jne.).

kissan hammasharja
Tekijät: iStock / Nils Jacobi

Muuten, älä koskaan käytä ihmisen hammastahnaa kissan hampaiden harjaaminen voi olla hänelle erittäin vaarallista. Käytä sen sijaan erityisesti kissoille suunniteltua hammastahnaa.

15. Kissanminttu

Lopuksi viimeinen kohta luettelossamme on kissanminttu. Jälkimmäinen on välttämätön kissan ympäristössä, varsinkin jos hänellä ei ole pääsyä ulos.

Kissojen täytyy syödä ruohoa siitä yksinkertaisesta syystä, että se sallii sen päästä eroon karvapalloista jotka muodostuvat heidän vatsassaan. Todellakin, viettämällä tuntikausia itsensä pesemiseen, he nielevät karvoja!

Noniin, nyt olet valmis toivottamaan karvapallosi tervetulleeksi!

6 vinkkiä laittaa paikoilleen!

Kaulapantalla on vaikutusta kissojen mielenterveyteen