ulkonäkö, luonne, terveys ja hinta

Bombay-kissa on erittäin söpö ja viehättävä kissa. Tämä pieni musta pantteri ei kuitenkaan ole vielä tunnettu Euroopassa. Joten jos et tunne tätä rotua, tässä on tietoa siitä.

Hänen katseensa

Alkuperäinen YhdysvallatBombay-kissa on tunnustettu Ranskassa 80-luvulla. Se on peräisin Burman ja mustan amerikkalaisen lyhytkarvan risteytyksestä. Melko lihaksikas, tässä erittäin tyylikkäässä kissassa on jotain, jota miellyttää.

Hänen mekkonsa on musta ja lyhyet hiukset. Lisäksi sen korvat, kuono, jalat, mutta myös sen häntä ovat pyöristetyt. Tällä pienellä mustalla pantterilla on myös suuret, hieman erillään olevat pyöreät silmät, aina kuparin tai kullan värisiä. Lopuksi sen säkäkorkeus on noin kolmekymmentä senttimetriä 3–5 kiloa kohden.

chat bombay
Tekijät: Ed-Ni-Photo/iStock

Hänen luonteensa

Seuraalinen, älykäs ja utelias kissa on helppo elää. Se tarkoittaa erityisesti helposti sukulaistensa kanssa, mutta myös muiden eläinten kanssa. Se sopeutuu hyvin lapsille ja vanhuksille. Erittäin hellä, hän ei myöskään koskaan sano ei halauksille ja hyväilleille. Hyvin lähellä perhettään hän ei epäröi olla mielenosoitus saadakseen huomiota. Olisit ymmärtänyt sen, yksinäisyys ei sovi hänelle, jopa useiden pelien kanssa ajoittain. Siksi on tärkeää, että hän ei ole yksin hyvin satunnaisesti.

Se on kissa, joka tarvitsee stimulaatiota ja huomiota, sekä ulkona että sisällä. Kaikesta huolimatta se on kissa, joka pitää mieluummin rauhallisesta elämästä hyvässä kodissa kuin seikkailunhaluisesta elämästä.

Chatit bombay
Krediitit: Lux blue / iStock

Hänen terveytensä

Bombay-kissa elää keskimäärin viisitoista vuotta. Kuten kaikki sen sukulaiset, se on ehdottomasti rokotettava ja suojattava kaikilta sisäisiltä ja ulkoisilta loisilta. Lisäksi, yksi harjaus viikossa riittää, että hän poistaa kuolleet karvat, samalla kun puhdistat silmät ja korvat. Hän tarvitsee olla rauhallinen, mutta silti kiipeilijä säännöllinen fyysinen aktiivisuus. Joten älä epäröi asentaa jotain, jotta hän voisi hypätä ja kiivetä. Se on erittäin tärkeää, jotta hän voi pitää mielensä vireänä.

Koska se on usein sisäkissa, sinun on tarkkailtava hänen ruokavaliotaan, jotta se ei lihoa liikaa. Joten varmista, että sinulla on a säännöllinen seuranta eläinlääkärin kanssa saadaksesi parhaat neuvot hiuspallollesi. Muuten tällä rodulla ei ole erityisiä terveysongelmia.

chat bombay
Tekijät: Bombaykatze/Wikipedia

Hänen hintansa

Bombay-kissan hinta vaihtelee sen iän, sukupuolen, sukupuolen jne. Keskimäärin, sellaisen saaminen vaatii 1200 €.

Mitä on kissaterapia?

Ovatko kaikki retket kissosi kanssa hyödyllisiä?