Valitse kissasi ikään sopiva ruokavalio

Ikä on olennainen tekijä, joka on otettava huomioon valittaessa kissan ruokaa. Jokainen ruokalaji on todellakin koostettu eri tavalla, jotta se vastaa kissan tarpeita sen jokaisessa elämänvaiheessa. Valitsemalla tarjota lemmikillesi terveellisen ja mukautetun ruokavalion tarjoat hänelle mahdollisuuden elää pidempään ja paremmassa terveydentilassa.

Kissanpennun ruokaa

kissanpentu syö pasteettansa
© Nils-Jacobi – iStock

Yhden elinkuukauden jälkeen kissanpentu voi alkaa ruokkia jollakin muulla kuin maidolla. Se tulee sitten olemaan noin kolmen kuukauden kuluttua siitä, että hän on täysin vieroitettu. Kissanpennun ruokavalio ei ole pelkästään energiarikkaampi, vaan myös kivennäisaine- ja vitamiinirikkaampi kuin aikuisen kissan, siitä yksinkertaisesta syystä, että se on täydessä kasvussa. Ihanteellinen on saada hänet maistamaan sosia, mutta myös kroketteja. Itse asiassa, jos kissanpentu tottuu kaikkeen, sen ruokavalion muuttaminen myöhemmin tarvittaessa on helpompaa. Valitse tätä varten laadukas kissanpennuille tarkoitettu ruokavalio.

Ruokaa aikuisille kissoille

kissa kulhonsa edessä
© Kerkez – iStock

Kun tomkissasi tulee aikuinen, toisin sanoen yhdestä vuodesta alkaen, hänen ruokavalionsa voi kehittyä. Valinta, jonka teet mäskitasolla tai kissanruoka tulee olemaan välttämätöntä. Jotta voit valita laadukkaan ruokavalion, sinun on tarkistettava useita kohtia: ensimmäinen on, että liha on lueteltava ensin ainesosaluettelossa. Tarkista sitten, ettei “eläinperäisten sivutuotteiden” ja “kasviperäisten sivutuotteiden” esiintyminen ole liian suuri. Lopuksi, vältä sokeria sisältäviä ruokiakeinotekoisia makuaineita tai arominvahventeita.

Senior kissan ruoka

ylipainoinen vanhempi kissa
© aetb – iStock

Aivan kuten ihmiset, kaikki kissat eivät vanhene samalla tavalla. Vaikka kissasi ei osoita todellisia ikääntymisen merkkejä, pitää häntä vanhempina 10-vuotiaasta lähtien. Vanhemmalle kissalle suosi aina laadukasta ruokaa. Märkäruoka on yleensä suositumpaa vanhempien kissojen keskuudessa, koska se tuoksuu paremmalta ja on helpompi syödä. Jos eläimelläsi ei kuitenkaan ole hammasongelmia, voit valita nappulan.

Lopuksi, älä unohda, että iän lisäksi muut käsitteet on otettava huomioon jotta eläimesi hyötyy parhaista ravintoaineista. Raskaana olevaa narttua ei ruokita samalla tavalla kuin esimerkiksi kastroitua uroskissaa.

Vietätkö tarpeeksi aikaa kissasi kanssa?

10 kuvaa, jotka todistavat, että kissat ja koirat tulevat toimeen!